Κατασχέθηκε από την ΕΛΑΣ τεράστια ποσότητα του φονικού ναρκωτικού «σίσα»… 4 «κατατρεγμένοι» λάθρο οι έμποροι…

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών με κέρδη 250.000 ευρώ -Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα του «σίσα» που έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών διακινούσε συστηματικά, στο κέντρο της Αθήνας, σπείρα αλλοδαπών που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε Κυψέλη, Αγιο Παντελεήμονα, Αιγάλεω και Περιστέρι, τρεις Αφγανοί, ηλικίας 21, 29 και 32 ετών, καθώς και μια 36χρονη γυναίκα, από τη Ρουμανία.

Παράλληλα, συνελήφθησαν και δύο ακόμη άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Χαρακτηριστικά στοιχεία της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών και η χρήση πολλών χώρων για την απόκρυψη των ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, τα κέρδη της σπείρας ξεπερνούν το ποσό των 250.000 ευρώ.

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (σίσα) βάρους 11.443 γραμμαρίων, που είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ στη χώρα, ηρωΐνη βάρους 12.380 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 194 γραμμαρίων, ποσότητα οπίου 18 γραμμαρίων, κάνναβη 4 γραμμαρίων, 850 γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης, 4.300 ευρώ και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και περί όπλων, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 11,5 κιλά «σίσα» που βρέθηκαν είναι ουσιαστικά τεράστια ποσότητα καθώς η μία δόση είναι 0,1 γραμμάρια. Το συγκεκριμένο ναρκωτικό είναι 10 φορές πιο θανατηφόρο από την ηρωίνη, καθώς περιέχει υγρά μπαταρίας.

Μοιραστείτε το:
Tagged