SUBARU STI S209 (2019): Είναι το ισχυρότερο Subaru! (Video)

Αυτοκίνητο
Μοιραστείτε το:

H ιαπωνική εταιρία παρουσίασε στην έκθεση του Detroit το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που έχει υπάρξει στην ιστορία της!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μία STS S έκδοση του Impreza θα διατεθεί στις ΗΠΑ. Το S201 είχε κυκλοφορήσει το 2000, πέρυσι είχε ανακοινωθεί το S208 για την Ιαπωνία και τώρα το S209 που έχει εξελιχθεί από την Subaru Tecnica International με πηγή έμπνευσης το αγωνιστικό WRX STI Nürburgring Challenge που είχε νικήσει στην κατηγορία SP3T στον 24ώρο αγώνα του Nürburgring.

To S209 εφοδιάζεται με τον γνωστό boxer των 2,5 lt o οποίος όμως έχει δεχθεί σημαντικές αναβαθμίσεις με μεγαλύτερο στροβιλοσυμπιεστή από εκείνον του WRX STI και απόδοση στους 341 PS. H ισχύς μεταφέρεται μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων πάντοτε στους τέσσερις τροχούς.

Η ανάρτηση έχει ενισχυθεί με ειδικά εξελιγμένα αμορτισέρ, πιο σκληρά ελατήρια και 20 mm αντιστρεπτικές στους δύο άξονες. Επιπρόσθετα υπάρχουν νέα μπροστά και πίσω μπλοκέ διαφορικά με ελεγχόμενο το κεντρικό, καθώς και ένα νέο σύστημα torque vectoring για βέλτιστη κατανομή της ροπής στις στροφές.

Τέλος να πούμε πως το S209 θα παραχθεί σε μόλις 200 αυτοκίνητα που θα διατεθούν αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ.

Νίκος Μαρινόπουλος

Πηγή: caranddriver.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged