Πότε και με ποιους όρους ανοίγουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία, Μουσεία, ωδεία, κινηματογράφοι

Θέατρο-Κινηματογράφος
Μοιραστείτε το:

Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες…

  • Σχολεία και σχολικές εγκαταστάσεις

Παράλληλα, σημειώνεται ότι σε δια ζώσης λειτουργία επιστρέφουν από τη Δευτέρα 10 Μαΐου τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Το self test για τον κορωνοϊό θα είναι απαραίτητο για όλους.

Ειδικότερα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό πρέπει τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας βεβαίωση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test).

Επίσης, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Επιπρόσθετα, από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.

  • Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Ακόμη, στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί προκειμένου, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, να μην υπάρξει μαζικό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα και ελλείψει της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στις συγκεκριμένες ηλικίες των παιδιών.

  • Δικαστήρια

Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

  • Μουσεία, ωδεία, κινηματογράφοι

Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου, ενώ στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1:1.

Επιπλέον στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%, ενώ τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου. Όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, αυτό αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Μοιραστείτε το:
Tagged