Ψάρεμα και σκάφος: Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ με δυσάρεστες «εκπλήξεις»!

Ελληνική Φύση
Μοιραστείτε το:

Άνθρακας ο θησαυρός, απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις την Μ. Εβδομάδα μόνο για σούπερ μάρκετ και τράπεζες – Από 3 Μαΐου ξανά με τα πόδια ή ποδήλατο η μετακίνηση για ψάρεμα και σκάφη – τι αλλάζει στα σκάφη

Παρά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, την Μεγάλη Τετάρτη, σχετικά με τα νέα μέτρα και συγκεκριμένα για την απελευθέρωση διαδημοτικών μετακινήσεων από τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου, το ΦΕΚ που κυκλοφόρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Μ. Πέμπτης, δεν είχε καμία σχετικότητα με τις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Πρώτα από όλα το νέο ΦΕΚ αναφέρεται στη περίοδο από 3 Μαΐου έως 10 Μαΐου, με μόνη αλλαγή στη Μεγάλη Εβδομάδα τις μετακινήσεις για σούπερ μάρκετ και τράπεζες. Πλέον η μετακίνηση εκτός Δήμου επιτρέπεται και για αυτές τις περιπτώσεις με SMS 2 στο 13033 και SMS 3.

Δεύτερον, από 3 Μαΐου, για το ψάρεμα και τα σκάφη δεν επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Ο κωδικός 6 για σωματική άσκηση όπου και περιλαμβάνονται το ψάρεμα και η χρήση σκάφους, θα γίνονται ξανά αποκλειστικά με τα πόδια ή ποδήλατο!

Τρίτον, τα σκάφη ως οκτώ μέτρα θα μπορούν να μετακινηθούν για αναψυχή ή ερασιτεχνική αλιεία, με απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους, φτάνει να μην καταπλέουν σε νησί της ιδίας ή άλλης Περιφερειακής Ενότητας του λιμένα απόπλου. Η μετακίνηση μέχρι το σκάφος γίνεται αποκλειστικά με πόδια ή ποδήλατο και η μεταφορά με το τρέιλερ ξανά απαγορευμένη!!!

Ακολουθούν τα σημεία που μας αφορούν του νέου ΦΕΚ με Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 27683 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.»

Άρθρο 3  / Περιορισμός της κυκλοφορίας

θ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα ή οικογενειών (συζύγων/ συμβιούντων και τέκνων), συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων, ζωολογικών κήπων και φυσικών βιότοπων, καθώς και της μετακίνησης προς τον σκοπό ερασιτεχνικής αλιείας με πλωτό μέσο μήκους έως οκτώ (8) μέτρων, υπό την προϋπόθεση τήρησης της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και σύμφωνα με τους όρους της παρούσας.

Άρθρο 5 / Θαλάσσιες συνδέσεις εντός της Χώρας

ζ) εφόσον χρησιμοποιούνται για σκοπούς αναψυχής, συμπεριλαμβανομένης της ερασιτεχνικής αλιείας βάσει της περ. θ) της παρ. 2 του άρθρου 3, δύνανται να μεταφέρουν μέχρι δώδεκα (12) άτομα τα οποία συμμορφώνονται με τους λοιπούς περιορισμούς μετακινήσεων πολιτών της παρούσας, και δεν καταπλέουν σε νησί της ιδίας ή άλλης Περιφερειακής Ενότητας του λιμένα απόπλου. Οι Πλοίαρχοι/Κυβερνήτες, οι πλοιοκτήτες ή εφοπλιστές ή διαχειριστές των πλοίων, καθώς και κάθε άλλος υπεύθυνος υποχρεούνται επίσης να συμμορφώνονται με τις οδηγίες προς τις υγειονομικές αρχές και τους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων οι οποίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (https://www.ynanp.gr/el/).

Ποιες είναι οι αλλαγές που ισχύουν στις διαδημοτικές μετακινήσεις

Αλλαγές ισχύουν στις μετακινήσεις με SMS 13033, που παραμένουν σε ισχύ. Οι αλλαγές αφορούν τα σούπερ μάρκετ και τις τράπεζες. Δείτε όλο το νέο ΦΕΚ με τα μέτρα.

Άλλαξε πάλι η μετακίνηση με SMS 13033

 Είναι κοινό μυστικό ότι πλέον το μέτρο έχει ατονήσει, ωστόσο η υποχρέωση παραμένει. Έτσι το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε ήρθε να ξεκαθαρίσει τις αλλαγές στις μετακινήσεις για σούπερ μάρκετ και τράπεζες.

Πλέον η μετακίνηση εκτός Δήμου επιτρέπεται και για αυτές τις περιπτώσεις με SMS 2 στο 13033 και SMS 3.

Όπως αναφέρει το νέο ΦΕΚ που θα δείτε παρακάτω αναλυτικά: «Καταργείται από την έναρξη ισχύος της παρούσας κατά την παρ. 1 η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.26380/ 23.4.2021 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Επικρατείας και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Μ. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00» (Β’ 1682).

Ειδικώς κατά το σκέλος κατά το οποίο η κοινή υπουργική απόφαση του πρώτου εδαφίου θέτει τους επιπρόσθετους περιορισμούς μετακινήσεων των περ. (δ) και (ε) της παρ. 2 του άρθρου 3 και της παρ. 1 του άρθρου 4 αυτής, αναφορικά με τη μετακίνηση εκτός του οικείου Δήμου ή εκτός ορισμένης απόστασης από την οικία του μετακινούμενου, οι επιπρόσθετοι αυτοί περιορισμοί καταργούνται από τη δημοσίευση της παρούσας».

Οι περιορισμοί δηλαδή που καταργούνται και αναφέρονται στο προηγούμενο ΦΕΚ είναι:

  • «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα/επιχείρηση, σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις της παρούσας και μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου.
  • ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή και μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου».

Επιπλέον, από τη Δευτέρα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 11 το βράδυ και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Πηγή: boatfishing.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged