Μένιος Φουρθιώτης: Δίωξη για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα – Οδηγείται στον ανακριτή

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

(Ανανέωση) Για μια σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών διώκεται ο Μένιος Φουρθιώτης και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες.

Αναλυτικά, ο Μένιος Φουρθιώτης αντιμετωπίζει κατηγορίες για δύο  κακουργήματα:

  1. Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία
  2. Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία

Σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη απαγγέλθηκαν και κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος:

  1. Σύσταση συμμορίας
  2. Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία
  3. Ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας
  4. Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  5. Απόπειρα εκβίασης
  6. Ψευδής καταγγελία
  7. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Αναφορικά με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

  1. Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
  2. Έκρηξη
  3. Σύσταση συμμορίας
  4. Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
  5. Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση
  6. Προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας
  7. Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς
  8. Παράνομη οπλοκατοχή
  9. Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Όλοι οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή και να απολογηθούν.

————————-

Συνελήφθη πασίγνωστος «τηλεπαρουσιαστής» – Κατηγορείται για κακουργήματα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του γνωστού παρουσιαστή και των πυροβολισμών στο σπίτι του

Συνελήφθη ο «τηλεπαρουσιαστής» Μένιος Φουρθιώτης. Ο παρουσιαστής αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη, παραβίαση του νόμου περί όπλων, απάτη και απόπειρα εκβίασης.

Τα δύο άτομα που κατηγορούνται μαζί του φέρονται να έχουν ομολογήσει πως πήραν από 20.000 ευρώ ο καθένας για να κάνουν τις επιθέσεις με το καλάσνικοφ και να βάλουν γκαζάκια στο σπίτι του. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στα σπίτια τους 31.000 ευρώ. Ο Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται να πει το παραμικρό και αρνείται ότι πλήρωσε για τους πυροβολισμούς και τα γκαζάκια.

——————–

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη και οδηγείται στον εισαγγελέα αφού σχηματίστηκε δικογραφία. Σε σύλληψη μετατράπηκε και η προσαγωγή των 2 ακόμη ατόμων που είχαν βρεθεί στη ΓΑΔΑ στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Μαζί με τον Μένιο Φουρθιώτη, για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται δυο άτομα, παλιοί γνώριμοί του, οι οποίοι δούλευαν ως ασφάλειά του. Εκτός από εγκληματική οργάνωση, τα δυο άτομα αυτά κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.

Ας σημειωθεί ότι ο παρουσιαστής συνελήφθη σήμερα το πρωί (είχε προσαχθεί το βράδυ της Τρίτης) κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν έγκυρες αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο από άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Όπως προέκυψε, ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα από αναλύσεις επικοινωνιών προκύπτει επαφή από το παρελθόν του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της επίθεσης με καλάσνικοφ αλλά και της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής φέρεται να είχε σχέση στο παρελθόν με τους άλλους δύο συλληφθέντες.

Η έρευνα στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο πραγματοποιήθηκε με εντολή εισαγγελέα στο πλαίσιο ερευνών για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ στο σπίτι του.

Αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέφεραν από χθες ότι η έρευνα σχετίζεται και με τους πυροβολισμούς που είχαν προηγηθεί σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το σπίτι του στον Διόνυσο έχει κατασχεθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός οποίος θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Έρευνα όμως πραγματοποιήθηκε και στο κανάλι του Μένιου Φουρθιώτη στα Μελίσσια απ’ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα, για τη συλλογή στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες και αν οι υποθέσεις συνδέονται.

Επισημαίνεται ότι μετά τις καταγγελίες γνωστού δημοσιογράφου, για σχέδιο επίθεσης σε βάρος του από τον παρουσιαστή, είχε διαταχθεί από την εισαγγελία προκαταρκτική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε την Τρίτη 27/4 το Mega μαζί με τον Μένιο Φουρθιώτη προσήχθησαν άλλα δυο άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται τόσο στην υπόθεση της Νέας Ερυθραίας όσο και στην υπόθεση με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του παρουσιαστή.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το καλάσνικοφ το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη φέρεται να είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση με πυροβολισμούς κατά της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Mega, η επίθεση κατά της ομάδας ΔΙΑΣ στην Νέα Ερυθραία έγινε το προηγούμενο βράδυ από αυτή στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη.

Οι άλλοι δύο προσαχθέντες όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρίσκονται ήδη στην Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας στο Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου εξετάζονται για τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, καθώς και αν έχουν σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Πρόκειται για άτομα με ποινικό παρελθόν, για εκβιάσεις και άλλα αδικήματα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε μηχανή μεγάλου κυβισμού που κινούταν στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, όταν ο ένας από τους δύο αναβάτες πυροβόλησε προς το μέρος τους με καλάσνικοφ.

Λίγες ώρες αργότερα βίντεο από κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να πυροβολεί με καλάσνικοφ προς την περίφραξη του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη. Οι 3 κάλυκες του πολεμικού όπλου στην επίθεση κατά των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν με τους 9 που είχαν βρεθεί έξω από το σπίτι του παρουσιαστή πως προέρχονται από το ίδιο όπλο.

Στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών οι δράστες είχαν εγκαταλείψει ένα σακίδιο μέσα στο οποίο είχαν το καλάσνικοφ. Πάνω σε αυτό βρέθηκε DNA και αποτυπώματα που φαίνεται πως ταυτοποιούνται με δύο άτομα που έχουν απασχολήσει για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβιαστών τα οποία είχαν εξαρθρωθεί πριν από 2 χρόνια στον Πειραιά.

Πηγή: newsbeast.gr /iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged