Ράλι Ακρόπολις 2021: Στην Λαμία η βάση του – Η εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Αθλητισμός

Στην Λαμία η βάση του Ράλι Ακρόπολις 2021

Η αναμονή για το που θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις που επανέκαμψε πρόσφατα στο Πρωτάθλημα WRC, έλαβε τέλος σήμερα το πρωί όταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι, η πόλη της Λαμίας θα είναι η βάση του φετινού αλλά και του επόμενου Ράλι Ακρόπολις. Η ανακοίνωση αυτή έγινε παρουσία των περιφερειαρχών Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, των δημάρχων Λουτρακίου κ.Γιώργου Γκιώνη, Λαμιέων κ. Θύμιο Καραίσκο, Αθηνών κ. Κώστα Μπακογιάννη και του Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Η ανακοίνωση έδωσε τέλος στην «διαμάχη» που είχε ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Λουτρακίου και Λαμίας, πόλεων που στο παρελθόν είχαν φιλοξενήσει επιτυχώς την έδρα του Εθνικού μας Αγώνα.

———————

Η Tελική επιλογή χαροποιεί σίγουρα και τους φίλους των ράλι, καθώς η περιοχή της Λαμίας έχει καλύτερο «αγωνιστικό χώρο» από αυτήν του Λουτρακίου με ειδικές διαδρομές όπως η Παύλιανη, οι Καρρούτες, οι Βωξίτες, η Καρυά, η Ελάτεια, το Ρεγγίνι, κ.ά., πολλές από τις οποίες ενδεχομένως θα περιλαμβάνονται στο συνολικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε τους σταθμούς του Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο επανέρχεται στο καλεντάρι του WRC το διάστημα 9-12 Σεπτεμβρίου, με τη Λαμία να φιλοξενεί το κυρίως πρόγραμμα των αγώνων.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Motorsports Greece παρευρέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Στη συνάντηση ήταν και όλα τα μέλη της επιτροπής για το Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο επανέρχεται στο καλεντάρι του WRC το διάστημα 9-12 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους περιφερειάρχες Αττικής, Γιώργου Πατούλη, Στερεάς Ελλάδος, Φάνη Σπανού και Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα αλλά και των δημάρχων Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη και του Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε ότι το κυρίως πρόγραμμα των ειδικών του αγώνα θα διεξαχθεί στη Λαμία, ενώ θα υπάρξει και πέρασμα από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους.

Αναλυτικά ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας.

Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου.

Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπή για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα ξεκινήσει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θα ακολουθήσει αρχικά πορεία προς Κορινθία περνώντας από μερικές παραδοσιακές ειδικές όπως η Κινέττα, για να ανασυγκροτηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Λαμίας που ελπίζουμε θα είναι σε κατάσταση που αρμόζει για ένα ράλι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Το πνεύμα της επιλογής πάντως το έδωσε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης που μεταξύ άλλων- τόνισε: «Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει τον εθνικό μας αγώνα.. Επιδιώκουμε το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι».

Περισσότερα, με την ανακοίνωση του συνόλου της διαδρομής.

Νίκος Τσάδαρης

Πηγή: newsbeast.gr

Tagged