ΕΒΕΕ Περιστερίου: Ως εδώ! Αναβάθμιση της Π.Φ.Υ. στην Πόλη μας Όλοι την Τετάρτη 14 Απρίλη 7 μ.μ. στην 2η Υ.Π.Ε

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Ένα και πλέον χρόνο από την πανδημία και τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους. Το «ΑΤΤΙΚΟ» ασφυκτιά, το υγειονομικό προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Κρατά υποβαθμισμένα και υποστελεχωμένα τα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα χωρίς αποζημίωση, δεν τον εντάσσει σε ενιαίο σχεδιασμό ώστε να υπάρξει πραγματική αποσυμπίεση.

Μετατρέπει τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου, μεταφέρει το προσωπικό από μονάδα σε μονάδα και όσους αποκαλύπτουν την κατάσταση τους καλεί σε απολογία έως και τους απολύει. Το αναγκαίο εμβολιαστικό πρόγραμμα, εκτός των καθυστερήσεων, προχωρά και αυτό με μετακινήσεις προσωπικού. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνει την απαραίτητη φροντίδα για την υπόλοιπη νοσηρότητα.

Στην πόλη μας  λειτουργούν πλέον οι μισές μονάδες υγείας με το μισό ιατρικό προσωπικό από αυτό που είχαν πριν μερικά χρόνια. Η κατάσταση που προϋπήρχε του κορωνοϊού είχε μειώσει δραματικά τα ραντεβού και τις εξετάσεις. Τώρα η κατάσταση επιδεινώθηκε καθώς το κέντρο υγείας στο μπουρνάζι αντιμετωπίζει αποκλειστικά τον κορωνοϊό. Στο πρώην ΙΚΑ Περιστερίου 6 γιατροί απασχολούνται στους εμβολιασμούς.  Την ίδια στιγμή τα διάφορα ιδιωτικά κέντρα καλύπτουν το κενό που αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας.

 Όλα αυτά δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά αλλά από την χρόνια υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας που από όλες τις κυβερνήσεις αντιμετωπίστηκε ως κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό. Κόστος που για τους αυτοαπασχολουμένους είναι ακόμα μεγαλύτερο. Το ασφαλιστικό μας ταμείο εξακολουθεί να μην μας παρέχει χρηματικό επίδομα σε ασθένεια. Σε ατύχημα μόνο μετά τις 30 ημέρες αδείας και εάν δεν υπάρχουν οφειλές. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενες από την στιγμή που θα αποφασίσουν να γίνουν μητέρες αλλά και στην συνέχεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΗ 7 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΣΤΗ 2η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΔΟΣ ΘΗΒΩΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΗΒΩΝ & ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ 6:30

ΩΣ ΕΔΩ!  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ Π.Φ.Υ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

Ένα χρόνο πανδημία και τρία lockdown αλλά η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τους ελέγχους στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, τα ΜΜΜ. Προτάσσει την “ατομική ευθύνη” και την “αυτοδιάγνωση” αντί της κρατικής ευθύνης, της καταγραφής και της επιδημιολογικής επιτήρησης. Κουνάει προκλητικά το δάχτυλο σε όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτήν την πολιτική.   Δεν θα της κάνουμε τη χάρη, δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας.

 Με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας στην περιοχή μας που θα ανακουφίσουν τα νοσοκομεία και θα συμβάλουν καθοριστικά στον επιδημιολογικό σχεδιασμό, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Το Κέντρο Υγείας στο Μπουρνάζι να στελεχωθεί με όλες τις ειδικότητες και ανανεωμένο ιατρικό και εργαστηριακό εξοπλισμό.  Να μετατραπεί σε 24ωρης λειτουργίας, με υποδομή για επείγοντα περιστατικά (ΕΚΑΒ) και δυνατότητα βραχείας νοσηλείας, με σύγχρονες υποδομές, πλήρως εξοπλισμένο με γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, υλικά και μηχανήματα. Διασύνδεση με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και όλα τα προγράμματα φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης των ΑμΕΑ (κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κ.α.). Διασύνδεση των 3 Κέντρων Υγείας που βρίσκονται στο Περιστέρι, στελέχωσή τους με το απαραίτητο ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό, με υλικοτεχνική υποδομή, ανάλογα με τις ανάγκες και τον πληθυσμό της περιοχής. Να καλυφθούν τα κενά σε μια σειρά βασικές ειδικότητες (καρδιολόγοι, παιδίατροι, μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι) αλλά και χρόνιων παθήσεων (ενδοκρινολόγοι, ρευματολόγοι κ.α.) και στις τρεις μονάδες. Σύνδεση και των τριών μονάδων με τους χώρους δουλειάς με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας. Με τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα αθλητικά κέντρα της περιοχής και παρακολούθηση του εμβολιαστικού προγραμματισμού. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς. Να ενταχθούν οι διάφορες Δημοτικές δομές (πχ Δημοτικά Ιατρεία) στον ενιαίο σχεδιασμό του Κέντρου Υγείας και να στελεχωθούν με το απαραίτητο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Να δημιουργηθούν όσες μονάδες Π.Φ.Υ είναι απαραίτητες με βάση τον πληθυσμό του Περιστερίου.
  • Στη βιομηχανική ζώνη να πραγματοποιούνται έλεγχοι από ομάδες ιατρών στις επιχειρήσεις.
  • Να ιδρυθούν 2 ιατρεία πρώτων βοηθειών με γενικό χειρουργό και νοσοκόμο με εξοπλισμό κατάλληλο να αντιμετωπίζει εργατικά ατυχήματα.
  • Αποφασιστική ενίσχυση του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες του πληθυσμού της περιοχής μας. Να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

ΤΟ ΔΣ

Μοιραστείτε το:
Tagged