Περιστέρι: Μεγαλειώδης πορεία συμπαράστασης στον αλλοδαπό εργαζόμενο που κακοποιήθηκε από τον πρώην εργοδότη του

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Μεγαλειώδης υπήρξε η πορεία συμπαράστασης  στον αλλοδαπό εργαζόμενο που κακοποιήθηκε από τον πρώην εργοδότη του. Περισσότερα από 450 άτομα, αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν στον σταθμό του Μετρό «Περιστέρι», βάδισαν στην Αιμιλίου Βεάκη διαμαρτυρόμενοι για τον ξυλοδαρμό αλλοδαπού εργαζόμενου Ντελίβερι, σε γνωστό σουφλατζίδικο της οδού, από την ιδιοκτησία και εργοδότη του, όταν αυτός ζήτησε μέσω της Επιθεώρησης Εργασίας να του κολλήσει τα ένσημά του.

Η πορεία διαμαρτυρίας, οργανώθηκε από το κλαδικό σωματείο των εργαζόμενων  ως «ντελίβιρι» ΛΑΝΤΖΑ και συμμετείχαν η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, το Κίνημα ΚΕΕΡΦΑ και η Κίνηση ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.

Οι διαμαρτυρόμενοι για τον ξυλοδαρμό του εργαζόμενου από τον ιδιοκτήτη του, αφού διέσχισαν ειρηνικά την Αιμιλίου Βεάκη, σταμάτησαν ακριβώς στο σημείο που λειτουργεί το συγκεκριμένο κατάστημα εστίασης, όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης στον αλλοδαπό εργαζόμενο που ξυλοκοπήθηκε και κατά της εργοδοσίας του που σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά υπήρξε (ο ιδιοκτήτης) και ο δράστης του ξυλοδαρμού.

Μετά την διαμαρτυρία, οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο.

Για την πορεία η συλλογικότητα ΛΑΤΖΑ έκανε την εξής ανακοίνωση:

Μαζική ήταν η απάντηση εργατικών σχημάτων και συλλογικοτήτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΛΑΝΤΖΑ στην πρόσφατη σύσκεψη πραγματοποιώντας μεγαλειώδη πορεία στο Περιστέρι με αφορμή τον πρόσφατο ξυλοδαρμό συναδέλφου διανομέα απο μπράβους του εργοδότη του. Στο συγκεκριμένο δρόμο του Περιστερίου, λειτουργούν πολλές καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια με την πλειοψηφία τους να εφαρμόζουν τις γνωστές πρακτικές ακραίας εκμετάλλευσης και εντατικοποίσης εναντίον των εργαζομένων. Ο πρόσφατος ξυλοδαρμός άλλου ενός απο εμάς που βρισκομάστε καθημερινά αντιμέτωποι με ανάλογες συνθήκες εργασίας, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση η οποία παίρνει πλέον μεγάλες διαστάσεις. Οι μαφιόζικες επιθέσεις εναντίον εργαζομένων του κλάδου όχι μονο δεν θα γίνονται ανεκτές αλλά θα παίρνουν και την απάντηση που πρέπει κάθε φορά στο δρόμο και στις γειτονιές με ανάλογες παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων .

Σε όλη την διάκρεια της παρέμβασης ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, μοιράστικαν προκυρήξεις ενώ πετάχτηκαν τρικάκια σε όλη την διαδρομή κατά μήκος της οδού Βεάκη. Η ογκώδης διαδήλωση , φτάνοντας έξω απο το σουβλατζίδικο που συνέβει το περιστατικό, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας ενώ αντιπροσωπία συνδικαλιστών και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων πέρασαν μέσα ζητώντας συνάντηση με τον εργοδότη (ο οποίος έλλειπε), έδωσαν προκηρύξεις με αιτήματα και μίλησαν με τους εργαζόμενους.

Φωτό: Νίκος Κεμάλης

Μοιραστείτε το:
Tagged