Ένοχος για λαθρεμπόριο κοκαΐνης, αξίας 127 εκατ. ευρώ… Ολυμπιονίκης της Αθήνας

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

Ολυμπιονίκης της Αθήνας ένοχος για λαθρεμπόριο κοκαΐνης, αξίας 127 εκατ. ευρώ…

Το νερό ήταν το δεύτερο «σπίτι» του. Ηταν, κατά κάποιο τρόπο και κατά τη διάρκεια της αθλητικής καριέρας του, το ασφαλές μέρος του. Η θάλασσα, όμως, έγινε για τον Νέιθαν Μπάγκαλεϊ το «σκαλοπάτι» του για τη φυλακή. Ο 45χρονος παλαίμαχος αθλητής του κανόε καγιάκ, ο οποίος είχε κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα λαθρεμπορίου κοκαΐνης συνολικής αξίας 127 εκατομμυρίων ευρώ στην Αυστραλία, το 2018…

του Γιώργου Αδαμόπουλου

Ο Μπάγκαλεϊ και ο 39χρονος αδερφός του, Ντρου, επιχείρησαν να εισάγουν στη χώρα ποσότητα 650 κιλών με ένα σκάφος και μετά την ετυμηγορία, αναμένουν και την ανακοίνωση της ποινής τους από το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρίσμπεϊν. Αμφότεροι κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη. Ο Ντρου και ένας άλλος άνδρας, ο Αντονι Ντρέιπερ, πραγματοποίησαν τον Ιούνιο του 2018 ένα 11ωρο ταξίδι ώστε να συναντήσουν ένα ξένο πλοίο, που μετέφερε τα ναρκωτικά.

Η επιχείρησή τους, όμως, τελούσε υπό παρακολούθηση τόσο από ένα σκάφος του ναυτικού όσο και αεροπλάνα με κάμερες ασφαλείας. Τα πλάνα απεικόνιζαν τον Ντρου Μπάγκαλεϊ να πετά πακέτα από το πλοίο στο σκάφος τους. Λίγο αργότερα, όταν έφτασαν στην ακτή, συνελήφθησαν από ένοπλους άνδρες της αστυνομίας του Κουίνσλαντ. Ο αδερφός του Ολυμπιονίκη ισχυρίστηκε πως νόμιζε ότι θα μετέφεραν καπνό. Η ιστορία του, όμως, «εξασθένησε» όταν συμπλήρωσε ότι ο Ντρέιπερ εκβίαζε εκείνον και τον Νέιθαν…

Ο Αντονι Ντρέιπερ, ωστόσο, κατέθεσε πως εκείνος «στρατολογήθηκε» από τον Ντρου Μπάγκαλεϊ και ο ίδιος πίστευε ότι απλώς θα παραλάβουν μαριχουάνα. Ο πρώτος δήλωσε ένοχος για την παράνομη εισαγωγή κοκαΐνης στην Αυστραλία, αλλά η ποινή του μειώθηκε όταν δέχθηκε να κατονομάσει τους αδερφούς Μπάγκαλεϊ ως υποκινητές.

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του 2004 θεωρήθηκε συνεργός καθώς κρίθηκε ότι αγόρασε το σκάφος για το λαθρεμπόριο της κοκαΐνης. Ο παλαίμαχος αθλητής, παρότι παραδέχθηκε πως εκείνος πήρε τον εξοπλισμό του δορυφορικού τηλεφώνου και του συστήματος πλοήγησης, επισήμανε πως έκανε τα πάντα με χρήματα που του είχε δώσει ο Ντρέιπερ. Μάλιστα, τόνισε ότι ο τελευταίος του είχε πει πως θα αρχίσουν μαζί μία επιχείρηση παρακολούθησης φαλαινών.

Τα αποτυπώματα του Νέιθαν Μπάγκαλεϊ βρέθηκαν στο σκάφος αλλά και στην ταινία που χρησιμοποιήθηκε για την απόκρυψη του αριθμού καταχώρησης του σκάφους… Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Μπάγκαλεϊ κατηγορήθηκαν για αδικήματα περί ναρκωτικών ουσιών. Το 2009 είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή σε ομάδα που παρασκεύαζε παραισθησιογόνα δισκία και για άλλες κατηγορίες για μεταφορά ναρκωτικών.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged