Δήμοι Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας: Οι αγωγοί (καλώδια) υψηλής τάσης της ΔΕΗ υπογειοποιούνται

Αιγάλεω
Μοιραστείτε το:

Δήμαρχος Αιγάλεω: Επιτέλους!!! εγκρίθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ

Ένα έργο για το οποίο αγωνίζονται για πολλές δεκαετίες οι κάτοικοι και οι Δήμοι Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας, αυτό της υπογειοποίησης των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, στις περιοχές των Δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας, συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμβολή του Αν. Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτισώτη, εντασσόμενο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για τη χώρα.

Πρόκειται για μια μεγάλη είδηση για ένα εμβληματικό έργο.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έρχεται να αλλάξει τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, καθώς σε αυτό το γιγαντιαίο πρόγραμμα εντάσσονται δύο εμβληματικά έργα: Πρόκειται για την αναδάσωση του Ποικίλου Όρους και, όπως προανέφερα, την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, η υλοποίηση των οποίων θα γίνει με κοινοτικούς πόρους.

Χαρμόσυνη είδηση, για ένα έργο που ελπίζουμε γρήγορα να ξεκινήσει και να υλοποιηθεί.

Οι αγώνες των κατοίκων και του Δήμου δεν πάνε χαμένοι και μαζί θα κάνουμε την πόλη μας καλύτερη και θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής τη δική μας και των παιδιών μας.

Γιάννης Γκίκας, Δήμαρχος Αιγάλεω

———————

Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας: Οι αγωγοί (καλώδια) υψηλής τάσης της  ΔΕΗ   υ π ο γ ε ι ο π ο ι ο ύ ν τ α ι

Στο Υπουργικό συμβούλιο της 29ης-3-2021 ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ένταξη στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης του έργου της υπογειοποίησης των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος που διέρχονται από τον δήμο Αγίας Βαρβάρας. 

Χρόνιο και επίμονο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας, όπως και άλλων δήμων,  ήταν η υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος που κρέμονταν πάνω από τα κεφάλια μας, με εκείνους τους αντιαισθητικούς πυλώνες και ενοχοποιούνταν για παιδική λευχαιμία και άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και τη διαβίωσή μας.

Για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη ο δήμαρχος δήλωσε: «Παρότι είχε εξαγγελθεί από το 2006, η επίλυση του θέματος συνεχώς μεταθέτονταν. Το θέμα το σηκώσαμε ψηλά από την πρώτη στιγμή επαφής με την Κυβέρνηση και προσπαθήσαμε να πείσουμε ότι ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης βοήθησε να φτάσει το θέμα γρήγορα και σωστά στον πρωθυπουργό, ο οποίος ενέταξε το έργο της υπογειοποίησης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί αφάνταστα διότι η εκτέλεση αυτού του έργου θα αλλάξει την πόλη μας και τη ζωή μας. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν να ακουστεί η φωνή μας. Θα μείνουμε σε εγρήγορση ωσότου απομακρυνθεί οριστικά ο εφιάλτης από την πόλη μας».

Μοιραστείτε το:
Tagged