Δήμος Αγίας Βαρβάρας: «Τρέχουμε ή Περπατάμε για έναν κοινό σκοπό: ΝΑΙ στο Σεβασμό – ΟΧΙ στον Εκφοβισμό»

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Κοινωνικός Αγώνας Δρόμου – Virtual Run

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας & το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Άρηξις”, το Μάρτιο  τις διοργάνωσαν Κοινωνικό αγώνα δρόμου (Virtual Run), αφιερωμένο στο Σεβασμό.

Με αφορμή και εκκίνηση την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου και με βασικό μήνυμα: «Τρέχουμε ή Περπατάμε για έναν κοινό σκοπό: ΝΑΙ στο Σεβασμό – ΟΧΙ στον Εκφοβισμό», καλέσαμε κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας αλλά και όποιον/α από άλλη περιοχή  το επιθυμούσε, να συμμετάσχουν σε αυτόν τον «αγώνα δρόμου», διαδίδοντας το κοινωνικό μήνυμα της αξίας του Σεβασμού, μιας από τις πιο σημαντικές και θεμελιώδεις ηθικές αξίες του πολιτισμού μας.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν να αποτελέσει μια σημαντική αφορμή για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων προς την αντιμετώπιση και την πρόληψη του φαινόμενου του εκφοβισμού που εμφανίζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον, σχολικό, εργασιακό, οικογενειακό ή φιλικό. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, της πανδημίας, είναι σημαντικό να μεταδοθεί ένα μήνυμα στήριξης, ενότητας και αλληλεγγύης, αφού συμμετέχοντας στην ίδια δράση, με τον ίδιο κοινό σκοπό, μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί και ας βρισκόμαστε σε απόσταση και να  γίνουμε αρωγοί σε μια κοινή προσπάθεια, για μια πιο ποιοτική ζωή, με γνώμονα την ανθρώπινη αξία.

Ο κοινωνικός αγώνας δρόμου – Virtual Run, πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 6 έως 28 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες, είχαν την επιλογή να τρέξουν ή να περπατήσουν την απόσταση των 5χλμ, 2χλμ ή 1χλμ, την οποία  δήλωναν κατά την εγγραφή τους, σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, μόνοι ή μαζί με φίλους (τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του COVID 19), οποιαδήποτε μέρα κατά την εξέλιξη του αγώνα και οποιαδήποτε ώρα. Στους συμμετέχοντες ζητήθηκε να γράψουν ένα δικό τους μήνυμα για το σεβασμό  πάνω στο αναγνωριστικό σήμα συμμετοχής τους, το οποίο τους στάλθηκε από το Κέντρο Πρόληψης μέσω email.

Πολλοί κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας αλλά και πολίτες από άλλες περιοχές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και  αγκάλιασαν με ενθουσιασμό αυτή τη δράση. Ευχαριστούμε όλους από καρδιάς, όσοι, που παρά τις δύσκολες μέρες που  βιώνουμε τόσο εμείς στη χώρα μας αλλά και η ανθρωπότητα εν γένει, βρίσκουν τον τρόπο να γίνονται θεματοφύλακες και μεταδότες  πολύτιμων αξιών ζωής.

Μπορείτε να δείτε τα μηνύματα των συμμετεχόντων στη σελίδα του Κέντρου Πρόληψης Άρηξις στο facebook: https://www.facebook.com/kp.arixis

Μοιραστείτε το:
Tagged