Υφ. παρά Πρωθυπουργό Σκέρτσος: Άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους μέσα στον Απρίλιο

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Σκέρτσος: Άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους μέσα στον Απρίλιο

Αισιόδοξος για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης εμφανίστηκε ο Άκης Σκέρτσος. Υποστήριξε ότι τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού, που θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο, θα γίνουν το μεγάλο μας όπλο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ανέφερε αρχικά: «η συμπληρωματική στρατηγική που θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης. Τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα», ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για έγκυρα, αποτελεσματικά οικιακά τεστ ώστε κάθε πολίτης να έχει έλεγχο της υγείας του. «Το ευτυχές είναι ότι υπάρχει η τάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και αύξηση των εξιτηρίων», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ.Σκέρτσος υπογράμμισε ότι τα δωρεάν τεστ είναι το κλειδί για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. «Μαζί με τα τεστ, φαίνεται ότι λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου» και παραδέχθηκε ότι πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία αλλά και η ψυχολογία των πολιτών. Ενώ, όσον αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι επ’ αυτού.

Τέλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αναφέρθηκε σε ακόμα έναν παράγοντα που θα βοηθήσει για την αποκλιμάκωση της πίεσης από την πανδημία και αυτός είναι η βελτίωση των καιρικών συνθηκών. «Γι’ αυτό απελευθερώνουμε δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους», τόνισε και υπογράμμισε πως μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση. «Η παροχή των δωρεάν τεστ θα ισχύσει για Απρίλιο και Μάιο και από τον Ιούνιο θα μπορεί να υποχωρήσει λόγω των αυξημένων εμβολιασμών. Αν χρειαστεί όμως θα συνεχιστεί», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Πηγή: economistas.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged