MeToo: Προφυλακίστηκε Περιστεριώτης (πρώην) παράγοντας του συλλόγου κολύμβησης ΓΣΠ, για σεξουαλική κακοποίηση 10χρονων αθλητριών

Αθλητισμός Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Σοκ στον χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα της κολύμβησης έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων αθλητριών από ιδρυτικό μέλος Κολυμβητικού Ομίλου της Αττικής, ο οποίος μάλιστα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επώνυμο παράγοντα του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου, στο Τμήμα Κολύμβησης που ο συγκεκριμένος αθλητικός σύλλογος διατηρεί στο Κολυμβητήριο «Χωράφας»/Αγίου Ιεροθέου στο Περιστέρι, γνωστό στην τοπική αθλητική κοινότητα, αν και η διοίκηση του συλλόγου ανέφερε ότι ο φερόμενος δράστης της σεξουαλικής κακοποίησης  των ανήλικων κολυμβητριών, έχει αποχωρήσει από από την διοίκησή του το 2013… Ακόμη και έτσι, όμως, η δράση του, σύμφωνα με τις καταγγελίες των δύο θυμάτων  χρονικά εμπίπτει σε ότι τα αφορά, στην εποχή που αυτός ήταν μέλος της διοίκησης του συλλόγου ΓΣΠ.

Οι αστυνομικοί μετά από ένταλμα έκαναν έφοδο σπίτι του, του πέρασαν χειροπέδες ενώ κατέσχεσαν και πορνογραφικό υλικό.

Πρόκειται για έναν 74χρονο άνδρα, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, μετά από καταγγελίες δυο ανήλικων αθλητριών ότι πριν από επτά χρόνια και ενώ ήταν στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον συγκεκριμένο παράγοντα για δυο ολόκληρα χρόνια από το 2013-2015.

Τα δύο κοριτσάκια ηλικίας 17 ετών σήμερα,  πέρασαν την προηγούμενη εβδομάδα το κατώφλι της ΓΑΔΑ ανέβηκαν στα γραφεία του 8ου ορόφου της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και κατήγγειλαν όσα εφιαλτικά βίωναν από τον συγκεκριμένο παράγοντα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το protothema.gr, εκτός από τις φρικτές περιγραφές, είπαν στους έμπειρους αξιωματικούς και τους ψυχολόγους ότι πήραν το θάρρος να μιλήσουν, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο ηλικιωμένος που εκτός από ιδρυτικό μέλος του συγκεκριμένου ομίλου ήταν και στην οργάνωση των προπονήσεων, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες του βιασμού και το Σάββατο στον Ανακριτή ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση του.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged