ΕΕΒΕ Περιστερίου: Καταγγέλλουμε την Διοίκηση Παχατουρίδη για τον εμπαιγμό των χιλιάδων επαγγελματιών της πόλης μας

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Ενημερωθήκαμε μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ότι η Διοίκηση φέρνει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για τους επαγγελματίες της πόλης που είναι κλειστά τα μαγαζιά τους λόγω των περιοριστικών μέτρων, είτε που επλήγησαν λόγω της πανδημίας. Για του λόγου το αληθές το θέμα όπως προτείνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι: «Λήψη απόφασης για την απαλλαγή εκ του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά την δραστηριότητά τους λόγω των  έκτακτων μέτρων αποτροπής της διασποράς της νόσου Covid 19 που επέβαλε η Πολιτεία, κατά το χρονικό διάστημα από 20-3-2020 έως το τέλος της πανδημίας».

Σε δημοσίευμα – συνέντευξη του αντιδημάρχου οικονομικών του Κου Σταυρούλια μαθαίνουμε ότι η απόφαση του επικείμενου Δημοτικού Συμβουλίου, δεν αφορά την απαλλαγή των Δημοτικών τελών από πέρσι το Μάρτιο που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα (κάτι που αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου) αλλά ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απλά θα αποφασιστεί να ανοίξει πλατφόρμα για μελλοντική απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη!!! Γιατί είναι άδικο όπως δήλωσε να μας απαλλάξει για τους παλαιότερους μήνες γιατί κάποιοι τα έχουν πληρώσει!!! Λες και δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός τους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα  δηλώνει ότι για να μπορέσει ο Δήμος να βοηθήσει  πρέπει να γνωρίζει το μέγεθος της ζημιάς!!!

ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ –  ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ

Τα απανωτά lockdown, το κλείσιμο των καταστημάτων μας, ο περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας εδώ και ένα χρόνο μας έχει κυριολεκτικά τσακίσει. Η κυβέρνηση μας έχει γυρίσει την πλάτη. Δεν παίρνει κανένα μέτρο ελάφρυνσης. Αντίθετα μας φορτώνει με νέα χρέη. Από την άλλη η Δημοτική Αρχή Περιστερίου συνεχίζει να εισπράττει Δημοτικά Τέλη για τα κλειστά μαγαζιά μας, χωρίς ίχνος ντροπής. Και τώρα πάει να μας κοροϊδέψει λες και είμαστε «ιθαγενείς».

Για άλλη μια φορά η διοίκηση του δήμου, μέσω του αντιδημάρχου οικονομικών, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Η διοίκηση, κάνει από τη μια τα παράπονά της για την κυβέρνηση, από την άλλη ρίχνει τις ευθύνες στο λαό γιατί έχει μειωμένες εισπράξεις ό Δήμος. Την στιγμή που μαζί με τις κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τους Δήμους σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς  και “υποκατάστημα” του κεντρικού κράτους. Ταυτόχρονα συμφωνούν μαζί με την κυβέρνηση στην ανταποδοτική λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Είναι ντροπή να ισχυρίζονται ένα χρόνο μετά  ότι ακόμα δεν ξέρουν τη ζημιά που έχουμε υποστεί. Αυτό δείχνει πως ΔΕΝ θέλουν να εφαρμόσουν το μέτρο της απαλλαγής, ουσιαστικά με την στάση τους μειώνουν, αποτρέπουν και αναιρούν την ικανοποίησή του.

Η πλατφόρμα που θα φτιάξει ο Δήμος για να γίνουν οι σχετικές δηλώσεις, έτσι όπως περιγράφεται, αποτελεί σκέτη κοροϊδία.

Όχι άλλες  χάντρες και καθρεφτάκια, εδώ και τώρα συγκεκριμένες αποφάσεις και μέτρα.

Η απόφαση της 4ης Μαρτίου στο δημ. συμβούλιο στο 7ο  θέμα, δεν μπορεί να είναι αν θα ανοίξει ή όχι πλατφόρμα ό Δήμος αλλά εάν θα προχωρήσει στην απαλλαγή των δημοτικών τελών από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία μέχρι όσο κρατήσουν.

Τα τεχνικά προβλήματα και τα διαδικαστικά όταν θέλουν να εισπράξουν τα βρίσκουν, ας τα βρουν και τώρα, γιατί κατά τα άλλα “όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει”, εδώ όμως χρονίσαμε, νισάφι πια!!!

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Μοιραστείτε το:
Tagged