«Ομορφοθεραπείες» για το δέρμα που κατοικούμε

Άνδρας-Γυναίκα
Μοιραστείτε το:

Δεδομένου ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού και εκείνο το μέρος του σώματος που έρχεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον, γίνεται αντιληπτό ότι απαιτεί εντατική εξειδικευμένη φροντίδα προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Το βιβλίο της Δερματολόγου δρ Τάνιας Βλαδένη «Το δέρμα που κατοικούμε και ομορφοθεραπείες» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη, έχει ως βασική φιλοσοφία την περιποίηση του δέρματος  χωρίς να αλλοιώνονται τα βασικά χαρακτηριστικά του.  Η συγγραφέας  δίνει απαντήσεις στον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων δερματολογικών προβλημάτων, όπως η ακμή, διαφωτίζοντας με τρόπο επιστημονικό όχι μόνο το γυναικείο φύλο, αλλά και τους άνδρες.

Μέσω μιας ιστορικής αναδρομής σε μεθόδους θεραπείας, περιποίησης και ευεξίας, που χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα για το δέρμα, ο αναγνώστης ταξιδεύει στον κόσμο της ομορφιάς και της φροντίδας, υιοθετώντας τις λύσεις εκείνες που ταιριάζουν στο δικό του τύπο δέρματος.

Όπως αναφέρει και η ίδια η γιατρός δερματολόγος συγγραφέας, κίνητρο για τη σύνθεση αυτού του έργου αποτέλεσε η επιθυμία της να βοηθήσει «κάποιους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις φοβίες τους, να αναζητήσουν τον κατάλληλο ειδικό για τις ανάγκες του δέρµατός τους, ενώ παράλληλα να θωρακίσουν τον εαυτό τους, εστιάζοντας στην εσωτερική γαλήνη και αυτοπεποίθηση, που αµφότερες αντανακλούν την πεµπτουσία της οµορφιάς.

Σήμερα γυναίκες και άντρες ζητούν επίμονα λύσεις για την καλύτερη εμφάνιση του δέρματός τους, καθώς έχουν συγκεχυμένες πληροφορίες από το διαδίκτυο με αποτέλεσμα να ζητούν διευκρινήσεις και επιστημονικές απαντήσεις».

Μοιραστείτε το:
Tagged