Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Κοινωνικός Αγώνας Δρόμου – Virtual Run

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Άρηξις”  διοργανώνουν Κοινωνικό αγώνα δρόμου (Virtual Run) αφιερωμένο στο Σεβασμό.

Με αφορμή και εκκίνηση την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου και με βασικό μήνυμα: «Τρέχουμε ή Περπατάμε για έναν κοινό σκοπό: ΝΑΙ στο Σεβασμό – ΟΧΙ στον Εκφοβισμό», καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε αυτό τον «αγώνα δρόμου», διαδίδοντας το κοινωνικό μήνυμα της σημασίας και της αξίας του Σεβασμού, μιας από τις πιο σημαντικές θεμελιώδεις ηθικές αξίες του πολιτισμού μας.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να αποτελέσει μια σημαντική αφορμή για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων προς την αντιμετώπιση και την πρόληψη του φαινόμενου του εκφοβισμού που εμφανίζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον, σχολικό, εργασιακό, οικογενειακό ή φιλικό. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, της πανδημίας, είναι σημαντικό να μεταδοθεί ένα μήνυμα στήριξης, ενότητας και αλληλεγγύης, αφού συμμετέχοντας στην ίδια δράση, με τον ίδιο κοινό σκοπό, μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί και ας βρισκόμαστε σε απόσταση και να  γίνουμε αρωγοί σε μια κοινή προσπάθεια, για μια πιο ποιοτική ζωή, με γνώμονα την ανθρώπινη αξία.

Ο κοινωνικός αγώνας δρόμου – Virtual Run, θα διεξαχθεί το διάστημα από 6 έως 28 Μαρτίου. Συμμετέχοντας, μπορεί κάποιος να τρέξει ή να περπατήσει την απόσταση των 5χλμ, 2χλμ ή 1χλμ, που θα δηλώσει κατά την εγγραφή του, σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, μόνος ή μαζί με φίλους (τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του COVID 19), οποιαδήποτε μέρα μεταξύ του διαστήματος που εξελίσσεται ο αγώνας και οποιαδήποτε ώρα. Επίσης, μπορεί να τρέξει ή να περπατήσει τη συγκεκριμένη απόσταση περισσότερες από μια φορά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για εγγραφή στον αγώνα εδώ: https://forms.gle/J1mC9eRc6jpt84Bz5

Η περίοδος των εγγραφών θα ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει όλη την περίοδο διεξαγωγής του αγώνα.

Πληροφορίες ή τηλεφωνικές δηλώσεις για τον Κοινωνικό Αγώνα Δρόμου:

Τηλ. 210 5313243, Κέντρο Πρόληψης «Άρηξις».

«Τρέχουμε ή Περπατάμε για έναν κοινό σκοπό:  ΝΑΙ στο Σεβασμό – ΟΧΙ στον Εκφοβισμό»

  • Διαδικασία και όροι συμμετοχής

Στον κοινωνικό αγώνα δρόμου-virtual run, μπορεί κάποιος να τρέξει ή να περπατήσει την απόσταση των 5χλμ, 2χλμ ή 1χλμ, που έχει δηλώσει κατά την εγγραφή του, σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, μόνος ή μαζί με φίλους (τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του COVID 19), οποιαδήποτε μέρα μεταξύ του διαστήματος που εξελίσσεται ο αγώνας  (6-28 Μαρτίου 2021). Επίσης, μπορεί να τρέξει ή να περπατήσει τη συγκεκριμένη απόσταση περισσότερες της μιας φοράς.

Ο αγώνας  απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, που θέλουν να μεταδώσουν το κοινωνικό μήνυμα.

Η περίοδος των εγγραφών θα ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου και θα διαρκεί καθόλη τη διεξαγωγή του αγώνα.

Για να συμμετέχετε στον κοινωνικό αγώνα δρόμου:

Βήμα 1: Για την εγγραφή σας μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Α. Υποβάλλετε την εγγραφή σας στη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (https://agiavarvara.gr), στο facebook του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (facebook: Δήμος Αγίας Βαρβάρας) και στο ιστολόγιο του Κέντρου Πρόληψης «Άρηξις»: (http://kentroprolipsisarixis.blogspot.com)

Φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/J1mC9eRc6jpt84Bz5

Β. Επικοινωνείτε τηλεφωνικά  αναφέροντας όνομα, ηλικία, τηλέφωνο επικοινωνίας, τόπο διαμονής και απόσταση που επιθυμείτε να τρέξετε ή να περπατήσετε στη γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης «Άρηξις» (210 5313243).

Αφού ολοκληρώσετε με επιτυχία την εγγραφή σας, θα παραλάβετε το αναγνωριστικό σήμα σας για τον αγώνα, από το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού SARS-COV-2 (ισχύει μόνο για δημότες Αγίας Βαρβάρας). Για όλους τους υπόλοιπους θα σταλεί ηλεκτρονικά μέσω e-mail, προκειμένου να το εκτυπώσετε και να το έχετε μαζί σας την ημέρα που θα τρέξετε ή θα περπατήσετε. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να αποτυπώσετε το δικό σας μήνυμα για τη συγκεκριμένη ημέρα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αναγνωριστικού σήματος.

Βήμα 2: Την ημέρα που θα επιλέξετε να τρέξετε ή να περπατήσετε την απόσταση που έχετε δηλώσει (οποιαδήποτε μέρα εντός του χρονικού διαστήματος που διαρκεί ο αγώνας, 6-28 Μαρτίου) βγάλτε μια φωτογραφία το αναγνωριστικό σήμα συμμετοχής σας με το μήνυμα σας για τη συγκεκριμένη ημέρα και για όσους έχουν τη δυνατότητα και το επιθυμούν αποτυπώστε με στιγμιότυπο (screenshot) το αποτέλεσμα και την απόσταση που έχετε καταγράψει στο smartphone ή smartwatch σας.

Βήμα 3: Στείλτε τη φωτογραφία ή και το στιγμιότυπο (screenshot) στο e-mail: [email protected]

Βήμα 4: Δείτε τις φωτογραφίες με τα μηνύματα όλων  των συμμετεχόντων στο facebook του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και του Κέντρου Πρόληψης «Άρηξις».

Βήμα 5: Αφού ολοκληρώσετε τον αγώνα θα σας αποσταλεί στο e-mail σας έπαινος συμμετοχής και φόρμα εντυπώσεων, την οποία θα επιθυμούσαμε να συμπληρώσετε και να μας την αποστείλετε.

H συμμετοχή στον Κοινωνικό Αγώνα είναι δωρεάν.

Δήμος Αγίας Βαρβάρας

Αριστομένους 8

τηλ. 213 2019300

https: //agiavarvara.gr

[email protected]

facebook: Δήμος Αγίας Βαρβάρας

 

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Άρηξις” Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τον

ΟΚΑΝΑ & την Περιφέρεια Αττικής

Σμύρνης 28, Αιγάλεω, Τηλ. 210 5313243

http://kentroprolipsisarixis.blogspot.com

[email protected], facebook: kp.arixis

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις» δημιουργήθηκε από τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ & την Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων στην τοπική κοινότητα.

Μοιραστείτε το:
Tagged