1η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Περιστερίου: Υπό κατάργηση το κέντρο υγείας Αγίου Ιεροθέου

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η δημόσια υγεία είναι μη διαπραγματεύσιμη. Εν μέσω πανδημίας το λιγότερο που θα περίμενε κανείς από μία κυβέρνηση είναι η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας.

Δυστυχώς για τις λαϊκές γειτονιές του Περιστερίου δεν ισχύει αυτό.

Αντί το ΚΥ Αγίου Ιεροθέου να ενδυναμωθεί, να στελεχωθεί με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό και ιατροτεχνική υποδομή για να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, όχι μόνο αποδυναμώνεται αλλά καταργείται και μεταφέρεται στην Πετρούπολη.            

Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Πετρούπολης κ. Στέφανου Βλάχου σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «το Κ.Υ Αγίου Ιεροθέου στο Περιστέρι με συνεργασία του δήμου Πετρούπολης και του διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Ροΐλου μεταφέρεται στην  Πετρούπολη».

Υπενθυμίζουμε ότι το 2014 το Περιστέρι είχε 1 κέντρο Υγείας (Μπουρνάζι) και  5 Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

  • ΤΜΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • ΤΜΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ
  • Τοπικό Ιατρείο ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ
  • Τοπικό Ιατρείο ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ
  • Τοπικό Ιατρείο ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥΣ.

Επί της προηγούμενης διακυβέρνησης της Ν.Δ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και υπουργό υγείας τον Άδωνη Γεωργιάδη κλείσανε τα Τοπικά Ιατρεία Νέας Ζωής, Ανθούπολης και Κολοκυνθούς αποδυναμώνοντας πλήρως το δημόσιο σύστημα υγείας και οδηγώντας στην ιδιωτική περίθαλψη χιλιάδες ανέργους , χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους συμπολίτες μας που δεν είχανε την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν με τις ανάλογες συνέπειες για την υγεία τους.

Ερωτάται ο υπουργός Υγείας και ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ ισχύει η ανωτέρω δήλωση του δημάρχου Πετρούπολης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να επαγρυπνεί και να  κινητοποιήσει όλες του τις δυνάμεις απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση, να στηρίξει το νοσηλευτικό προσωπικό, τους γιατρούς και όσες /όσους εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά πρωτίστως τους πολίτες και την δημόσια υγεία.

Η ιστορία δεν θα επαναληφθεί , στα σχέδια της η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι της.

1η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Περιστερίου

Μοιραστείτε το:
Tagged