Περιστέρι: Σοκ στην Εκπαιδευτική κοινότητα και την Κοινωνία – Στη φυλακή ο Καθηγητής Τέρας βίαζε ανήλικο μαθητή για 7 χρόνια

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Στη φυλακή ο 62χρονος καθηγητής που κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικο

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 62χρόνος ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 15χρόνου σήμερα αγοριού με ειδικές ικανότητες.

Ο 62χρόνος εν ενεργεία καθηγητής, φιλόλογος, συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης καθώς σε βάρος του έκανε καταγγελία ο 15χρόνος. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος.

—————-

Συνελήφθη 62χρονος καθηγητής – Φέρεται ότι κακοποιούσε ανήλικο μαθητή επί επτά χρόνια

Δεν το χωρά ανθρώπου νους πως ένας καθηγητής στο Περιστέρι ο οποίος μάλιστα είχε και μακρινή συγγένεια με τον μαθητή που κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά, κατάφερε επί χρόνια να εκτονώνει τις άρρωστες σεξουαλικές ορέξεις του πάνω στο ανήλικο παιδί. Η σεξουαλική κακοποίηση ξεκίνησε από όταν ο μαθητής ήταν 8 χρονών και συνεχίστηκε για επτά ολόκληρα χρόνια.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία των γονέων του παιδιού (σύμφωνα με πληροφορίες καθηγητής), με βάση την οποία σχηματίστηκε δικογραφία που εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 62χρονου για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση, κατά μόνας και από κοινού και παράπεμψε την υπόθεση σε ανακριτή.

Ωστόσο μετά από καταγγελία που κατατέθηκε από τους γονείς του 15χρονου (σήμερα) μαθητή, συνελήφθη χθες, Σάββατο, ο 62χρονος εν ενεργεία καθηγητής σε σχολείο του Περιστερίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο καθηγητής ειδικής αγωγής κακοποιούσε τον μαθητή επί επτά χρόνια, από όταν δηλαδή ο ανήλικος ήταν οκτώ χρονών, ενώ ο 62χρονος συνδεόταν και με μακρινή συγγένεια με την οικογένεια του μαθητή και για τον λόγο αυτό, ο ανήλικος πήγαινε αρκετές φορές στο σπίτι του καθηγητή, όπου και ασελγούσε σε βάρος του. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 15χρονος, ο 62χρονος φέρεται να τον κακοποίησε σπίτι του, ακόμα και μπροστά σε τέσσερα άλλα άτομα.

Οι αστυνομικοί που προχώρησαν στη σύλληψη του καθηγητή έπειτα από το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, κατάσχεσαν επίσης τον υπολογιστή, αλλά και το κινητό του για να ερευνήσουν τις συνομιλίες του, αλλά και να διαπιστώσουν αν υπήρξαν και άλλα θύματα του 62χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τρίτες πηγές, ο φερόμενος  ως δράστης, ασκούσε καθήκοντα

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά α) το ονοματεπώνυμο του φερόμενου δράστη  και β) το σχολείο στο οποίο υπηρετεί ως φιλόλογος…

Τέλος δεν συμφωνούν οι σχετικές πληροφορίες γι την έδρα του σχολείου στο οποίο δίδασκε μέχρι σήμερα ο συλληφθείς, όπως επίσης και ο δήμος κατοικίας του που  φέρεται να βρίσκετε σε άλλο δήμο της δυτικής Αθήνας… από το Περιστέρι που αναφέρετε στα περισσότερα δημοσιεύματα…

Νίκη Κεραμέως: Σε αργία θα τεθεί ο 62χρονος εκπαιδευτικός που συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο

Έχει κινηθεί από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία έκδοσης πράξης για να τεθεί σε αργία από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα ο 62χρονος εκπαιδευτικός που φέρεται να διέπραξε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο συγγενικό του πρόσωπο.

Η διαδικασία κινήθηκε μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μέσω άτυπης ενημέρωσης του υπουργείου Παιδείας.

—————–

Υ.Γ.: Γνώστες ιστοριών και όχι μόνο της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, εικάζουν ότι αν σπάσει ο φαύλος κύκλος της σιωπής για παράτυπες και παράνομες σεξουαλικές συμπεριφορές  με θύτες και θύματα στους χώρους των σχολείων, ιστορίες που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν λάβει την μορφή «θρύλου», η κοινωνία θα μείνει άναυδη…

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged