Ένωση Γονέων Περιστερίου: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας και οι προτάσεις μας

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων με τους Προέδρους ή εκπροσώπους των Δ.Σ. των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιστερίου στο πλαίσιο της αμφίδρομης ενημέρωσης επί των συνθηκών λειτουργίας των σχολείων στην εποχή της πανδημίας.

Κοινή διαπίστωση ήταν, η απαίτηση ενίσχυσης των σχολείων με προσωπικό καθαριότητας, καθόσον το υφιστάμενο προσωπικό, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην εφαρμογή των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των μαθητών. Πρόκειται, βέβαια,  για μια πάγια και χρόνια ανάγκη που έχουμε προβάλει κατ΄ επανάληψη, απλά  η πανδημία  την ανέδειξε σε όλο της το μέγεθος.

Η χορήγηση μέσω του Δήμου και ιδίων πόρων, όλων των μέσων ατομικής προστασίας (αντισηπτικά , μάσκες, ειδικά καθαριστικά). Να σημειωθεί ότι παρακρατήθηκε  μέρος της τακτικής, αλλά και έκτακτης κρατικής επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών για την κάλυψή τους, σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας.

Η απαίτηση στήριξης, άμεσα, μαθητών σε τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους, καθόσον αναδείχθηκαν περιπτώσεις όπου επίσης αιτήθηκε η συνδρομή των συλλόγων για την κάλυψη των αναγκών αυτών. Δόθηκε μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι η εμπειρία, που αποκτήθηκε από τα δύο προηγούμενα κλεισίματα των σχολείων, καταδεικνύει τις παθογένειες της τηλεκπαίδευσης σε σχέση με την επιτέλεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς και τις κοινωνικές ανισότητες που αναπαράγει.

Τέλος, σημειώθηκε η ανάγκη για την ανελλιπή και πιστοποιημένη συντήρηση των σχολικών κτηριακών συγκροτημάτων, που λόγω παλαιότητας παρουσιάζουν πολλαπλά και σε μερικά, χρονίζοντα προβλήματα.

Για το Δ.Σ

η Πρόεδρος                                                               ο Γεν. Γραμματέας

Γιαννακοπούλου Ανθούλα                                      Ζηρογιαννόπουλος Γεώργιος

Μοιραστείτε το:
Tagged