Δωρεά απαραίτητου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Επιχειρηματικότητα Παιδιά-Έφηβοι
Μοιραστείτε το:

Σημαντικό χρηματικό ποσό, με το οποίο έγινε η αγορά και εγκατάσταση συστημάτων καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα σε όλους τους χώρους του Τμήματος Κυστικής ‘Ινωσης τoυ Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», συγκέντρωσε το Zagori Mountain Running.

Η κυρία Ιωάννα Λούκου, Παιδίατρος – Συντονίστρια Διευθύντρια του Τμήματος Κυστικής Ίνωσης στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ευχαριστώντας τη χορηγό εταιρεία και τους εμπνευστές και τους διοργανωτές της δράσης Zagori Mountain Running, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Παρόμοιες πρωτοβουλίες δεν αναβαθμίζουν απλώς τις υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε, αλλά μας ωθούν να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο γνωρίζοντας πως δεν είμαστε οι μόνοι που βοηθάμε στον καθημερινό αγώνα που δίνουν τα παιδιά με κυστική ίνωση και οι οικογένειές τους. Η σημασία του συγκεκριμένου έργου για την προστασία των μικρών ασθενών είναι προφανής, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε».

Το  Zagori Mountain Running, που διοργανώθηκε πριν από τα περιοριστικά μέτρα, εκτός από το αγωνιστικό μέρος έδωσε έμφαση στη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Στην 9η χρονιά του δημιούργησε ένα συλλεκτικό βραχιολάκι με το μήνυμα «Respect  the Mountains – Run and win CF», (Cystic Fibrosis λέγεται η Κυστική Ίνωση στα αγγλικά) τα χρήματα από τις πωλήσεις του οποίου διατέθηκαν στο Τμήμα Κυστικής Ίνωσης του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». 

Η έμπνευση του εγχειρήματος ανήκει σε δύο γονείς παιδιού με Κυστική Ίνωση, τη Μαρκέλλα Μήτσου και τον Νίκο Τζιμογιάννη, που είναι γνωστοί για τις δράσεις τους σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο. Αμέριστη υπήρξε η βοήθεια της διοργανώτριας εταιρείας My Adventure, με τους ανθρώπους της, την κυρία Μάρα Καλογήρου και τον κύριο Βασίλη Τζουμάκα – με το κοινωνικό τους έργο και την ευαισθητοποίησή τους για τη νόσο.

«Η Κυστική Ίνωση αποτελεί τη συχνότερη κληρονομική νόσο στην Ελλάδα. Μην ξεχνάτε, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η σωστή παρακολούθηση είναι σημαντικά. Κάντε μία εξέταση παραπάνω! Η γνώση σώζει ζωές» όπως έχουν επισημάνει επανειλημμένως οι δύο γονείς, που έδωσαν αγώνα τόσο για την ενίσχυση του Τμήματος Κυστικής Ίνωσης στο Αγία Σοφία όσο και γενικότερα για την ενημέρωση όσον αφορά τη νόσο.

Μοιραστείτε το:
Tagged