Όχι δεν πρέπει να ξαφνιάζεστε, ούτε να απορείτε – Αυτούς ψήφισε ο λαός – Η περίπτωση της κας «Κυρία» Ελευθεριάδου

Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

Είναι τόσο προχωρημένη και (παρα)μορφωμένη, που ούτε το λεξικό του Μπαμπινιώτη μπορεί να διαβάσει και κατανοήσει. Κι όμως είναι δικηγόρος και βουλευτής, συγνώμη βουλεύτρια του Ελληνικού Λαού… λέγε ΣΥΡΙΖΑ…!!!

Κυρία Ελευθεριάδου, ο Μητσοτάκης είναι «επιδειξίας» όσο ο Σβώλος είναι υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό «επιδειξία», μέσα στη Βουλή. Είναι η ίδια βουλευτής που είχε αποκαλέσει τον Αλέξανδρο Σβώλο (τον πρόεδρο της «κυβέρνησης του βουνού» στον εμφύλιο), «γνωστό υποστηρικτή της Νέας Δημοκρατίας»

του Ηλία Ψυχογιού

Η κα Τάνια Ελευθεριάδου είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα και δικηγόρος στο επάγγελμα.  Θεωρητικά, γνωρίζει να χρησιμοποιεί σωστά την ελληνική γλώσσα και, επίσης θεωρητικά, γνωρίζει και την ελληνική ιστορία. Φροντίζει όμως συχνά πυκνά να μας κάνει να αμφιβάλλουμε και για τα δύο!

Πρόσφατα αναφέρθηκε στη Βουλή στον Αλέξανδρο Σβώλο, ως «γνωστό υποστηρικτή της Νέας Δημοκρατίας» και κόντεψε να πέσει το ταβάνι της Βουλής να πλακώσει όλους τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή!

Ο Αλέξανδρος Σβώλος υπήρξε σοσιαλιστής πολιτικός, πρωθυπουργός της «κυβέρνησης του βουνού» στον εμφύλιο, της κυβέρνησης δηλαδή που είχε συστήσει το ΕΑΜ, και έχει φύγει από τη ζωή το 1956, ως ενεργεία βουλευτής του κεντροαριστερού «Κόμματος του Εργαζόμενου Λαού».

Άρα, μάλλον είναι λίγο δύσκολο να υπήρξε υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας, τόσο ιδεολογικά όσο και φυσικά!

Σήμερα (Πέμπτη 17/12) όμως η κα Ελευθεριάδου προχώρησε σε μία ακόμα σοβαρή απρέπεια, επίσης εντός του Κοινουβουλίου. Απεκάλεσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «επιδειξία».

Όταν ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης την κάλεσε να ανακαλέσει τη φράση της, κα Ελευθεριάδου αρνήθηκε.

Ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος είχε αντιληφθεί πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε στην ουσία να χρησιμοποιήσει τη λέξη «επιδειξιομανής», την κάλεσε και δεύτερη φορά και εκείνη εκ νέου αρνήθηκε.

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

Κακλαμάνης: «Αυτό που είπατε είναι ύβρις, σας ζητώ να πάρετε πίσω τον προσωπικό χαρακτηρισμό κατά του Πρωθυπουργού. Τον χαρακτηρίσατε επιδειξία».

Σ. Ελευθεριάδου: Δεν ανακαλώ τίποτα. Υπάρχουν δημοσιεύματα που επιδεικνύει τα πλούτη του.

Βεσυρόπουλος (υπουργός): Είστε απαράδεκτη. Δεν ξέρετε τι λέτε…

Κακλαμάνης προς Βεσυρόπουλο: Μην της το λες αυτό. Της δίνεις άλλοθι με αυτό που λες. Ξέρει πολύ καλά τι λέει.

Αφού μετά από ένα πεντάλεπτο η κα Ελευθεριάδου κατάλαβε τη γκάφα της όταν ο κ. Κακλαμάνης της είπε «θέλατε να πείτε επιδειξιομανής, άλλο επιδειξιομανής, άλλο επιδειξίας» και η ίδια απάντησε «ακριβώς», το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν.

Δεν ήταν ομως….

Η κα Ελευθεριάδου, αποφασισμένη να μην φανεί ως μη γνώστης της ελληνικής στο ακροατήριό της, προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση στο προφίλ της στο facebook:

 «Αποκάλεσα τον κ. Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής, επιδειξία (συνώνυμο του επιδειξιομανή, σύμφωνα και με τον Μπαμπινιώτη) και παρεξηγήθηκαν!!! Περίμενα να τους ενοχλήσει η επίδειξη του πλούτου του, ενώ άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό τους λένε ότι πεινάνε εν έτη 2020. Αλλά, τόσοι είναι…»

Αξιότιμη κα Ελευθεριάδου…

Γνωρίζατε (;) τη σημασία της λέξης «επιδειξίας». Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Κληθήκατε να ανασκευάσετε, το κάνατε εντός της Βουλής αποδεχόμενη πως ήταν ένα λεκτικό σφάλμα και στη συνέχεια μέσω facebook αναιρέσατε…

Είναι καλύτερο κάποιος να μην ανοίγει το στόμα του και να ίπταται η αμφιβολία στους γύρω αν γνωρίζει, από το να το ανοίγει και να διαλύει κάθε αμφιβολία…

*Ηλίας Ψυχογιός: Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και Τεχνολογίες Διαδικτύου στη Σκωτία. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες του τουρισμού, της πληροφορικής και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε Ελλάδα και Λουξεμβούργο

Πηγή: lawandorder.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged