Folli Follie: Τα στόματα που ανοίγουν για Μαξίμου, η αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ και οι μηνύσεις των εμπλεκόμενων…

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Folli Follie: Τα στόματα που ανοίγουν, τα αποδεικτικά για Μαξίμου και το παρελθόν στελέχους της διοίκησης Γκότση στην Κεφαλαιαγορά

Η αποκάλυψη μέσω της έκθεσης της PwC για την Folli Follie των e-mails τόπου εμφανίζονται κυβερνητικά στελέχη να παρεμβαίνουν ώστε να καθυστερήσουν οι διαδικασίες ελέγχου του σκανδάλου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

Η αποκάλυψη μέσω της έκθεσης της PwC για την Folli Follie των e-mails του κυρίου Νίκου Σάκκου όπου εμφανίζονται κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνουν ώστε να καθυστερήσουν οι διαδικασίες ελέγχου του σκανδάλου Folli Follie φαίνεται ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία που δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε βαθιά γνώση της υπόθεσης.

Κατά τις ίδιες πηγές υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα είχαν λάβει γνώση εγγράφως για τα όσα ελάμβαναν χώρα γύρω από τη Folli Follie από ανθρώπους της αγοράς με τους οποίους είχαν επαφή.

Ωστόσο το μείζον ερώτημα που τίθεται τι ακριβώς έπραξαν όταν έλαβαν γνώση των στοιχείων αυτών.

Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσεχές διάστημα θα δουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για το παρελθόν μέλους προηγούμενης διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν  λόγο για έκθεση επιθεώρησης τράπεζας η οποία περιέχει σοβαρά στοιχεία που εγείρουν ζητήματα ακεραιότητας και τα οποία είναι προφανές ότι δεν ελήφθησαν υπό όψιν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή στελεχών που διοίκησαν την Κεφαλαιαγορά.

Νίκος Καρούτζος

———————–

Στην αντεπίθεση οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Folli Follie

(upd) Στην αντεπίθεση παιρνούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Folli Follie, καθώς κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα κατά του στελέχους της Folli Follie Νικολάου Σάκκου και κατά παντός υπεύθυνου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης και Μάκης Μπαλαούρας, έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, η οποία βγήκε στην επιφάνεια λόγω της έκθεσης της Folli Follie.

Αλέκος Φλαμπουράρης

Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για να λάμψει η αλήθεια, να αποδειχτεί ότι η προσπάθεια κατασυκοφάντησης των προσώπων μας είναι για να θίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Κατά την εκτίμησή μου -αλλά νομίζω και της πλειοψηφίας του κόσμου- αυτή η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με κρυφούς ή φανερούς κύκλους με στόχο να συκοφαντήσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί τεσσεράμιση χρόνια.

Αυτό θα αποδειχτεί και εδώ.

Έχει ήδη φανεί πως θα πέσει στο κενό η προσπάθεια αυτών των σκοτεινών κύκλων.

Αλέξης Χαρίτσης

Όπως είχα προαναγγείλει, κατέθεσα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του προσώπου που φέρεται να εμπλέκει το πρόσωπό μου σε μια υπόθεση με την οποία ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση.

Είναι πάγια αρχή μου να απαντώ σε πολιτικές κατηγορίες με πολιτικό τρόπο.

Όταν όμως θίγεται η τιμή και η υπόληψή μου είναι υποχρέωση και δικαίωμά μου, όπως και κάθε πολίτη, να χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Με αυτήν την έννοια, κι από δω και πέρα, όποιος υιοθετεί τέτοιες χυδαίες συκοφαντίες θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου.

Σταύρος Αραχωβίτης

Είμαστε εδώ, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να καταθέσουμε μήνυση.

Η συκοφαντία και την εμπλοκή του ονόματός μου δε θα μείνει αναπάντητη σε καμία περίπτωση.

Σε όλη αυτή την ιστορία -όπως από την πρώτη στιγμή έχω δηλώσει- δεν είχα καμία εμπλοκή εκ της θέσεως μου.

Όλες οι συκοφαντίες θα απαντηθούν.

Παρακαλώ και προκαλώ να μην αναπαράγονται ανυπόστατες φήμες, οι οποίες ήδη διερευνώνται από τη δικαιοσύνη.

Μάκης Μπαλαούρας

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνομαι στόχος επιθέσεων λάσπης και συκοφαντίας για να πληγεί τόσο η ακεραιότητα μου, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όπως και την προηγούμενη φορά που δικαιώθηκα και οι συκοφάντες αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη, έτσι και τώρα θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τον πολιτικό μου χώρο.

Για αυτό το λόγο και υπέβαλα σήμερα μηνυτήρια αναφορά για τις ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές αναφορές στο πρόσωπο μου. Η αλήθεια θα λάμψει στη Δικαιοσύνη και οι συκοφάντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου.

Παρέμβαση Κουτσολιούτσου για τις διαρροές της έκθεσης της PwC: Παραβιάζονται τα δικαιώματά μου ως κατηγορούμενος

Ζήτημα προσβολής δικαιωμάτων θέτει ο πρώην επικεφαλής του ομίλου Folli Follie, Δημήτριος Κουτσολιούτσος, με αφορμή τις διαρροές της έκθεσης της PwC στα μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει, οι «δίκες» που διεξάγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την υπόθεση της Folli Follie παραβιάζουν βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων.

Αναλυτικά η δήλωση Δ. Κουτσολιούτσου:

Εκφράζω την ανησυχία μου για τις «δίκες» που διεξάγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την υπόθεση της Folli Follie και παραβιάζουν βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων.

λες οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες προέρχονται από μία «ενδιάμεση», δηλαδή μη οριστική, έκθεση ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρείας, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε ενδείξεις και εκτιμήσεις, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες της.

Η έκθεση αυτή αποτελεί μέρος της δικογραφίας και διοχετεύθηκε στη δημοσιότητα προτού τύχει οποιασδήποτε επεξεργασίας από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες να την κρίνουν γιατί έχουν πλήρη εικόνα τη υπόθεσης.

Η άκριτη υιοθέτηση και αναπαραγωγή των εκτιμήσεων που περιέχονται στην έκθεση και κυρίως η παρουσίασή τους στην κοινή γνώμη ως αποδείξεων δημιουργεί μείζον ζήτημα προσβολής των δικαιωμάτων μας ως κατηγορουμένων.

Από τη μέχρι τώρα πορεία της ανακριτικής έρευνας προκύπτει και θα αποδειχθεί και στο δικαστήριο ότι η οικογένειά μου όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αποκομίσει οποιοδήποτε παράνομο περιουσιακό όφελος.

Μοναδικό μέλημά μου υπήρξε πάντοτε να επεκτείνω τον όμιλο Folli Follie και να τον καταστήσω παγκοσμίως γνωστό.

Για τον σκοπό αυτό διέθεσα όλα τα προσωπικά μου χρήματα για τη στήριξη της εταιρείας και για την ενίσχυση της ρευστότητάς της.

Πηγή: bankingnews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged