Το freddo, ο καναπές, το διαδίκτυο και οι Έλληνες…

Άρθρα Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Τελικά, αντιδρούν ή δεν αντιδρούν οι Έλληνες;

Το freddo, ο καναπές, η Τ/Υ, το διαδίκτυο και οι Έλληνες…

Δεν είναι λίγοι που αναρωτιούνται «γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες, με τόσα που συμβαίνουν;». Περιμένουν να στηθούν Νέοι Αγανακτισμένοι; Να γεμίσει η Πλατεία Συντάγματος με διαμαρτυρόμενους; Να βρεθούν κάποιοι τέλος πάντων και να βγάλουν το φίδι από την τρύπα; Να φωνάζουν, να διεκδικήσουν να ξαπλώσουν να φάνε και τα δακρυγόνα;

Συνήθως βέβαια πολλοί από αυτούς που έχουν την πολυτέλεια να αναρωτηθούν, το κάνουν από την ασφάλεια του καναπέ τους, ή της πολυθρόνας που στρογγυλοκάθονται και πίνουν το φραπεδάκι -πλέον freddo- τους.

Είναι «οι πολίτες της αραχτής» που αντιδρούν μόνο όταν η γυναίκα ή το παιδί τους, τους πάρει από τα χέρια το σύγχρονο (φαλλικό) σύμβολο της οικογενειακής εξουσίας, δηλαδή το τηλεκοντρόλ. Είναι συνήθως η ώρα που τελειώνουν οι ειδήσεις και αρχίζει η «η μάχη των 9». «Just the 2 of us» ή «Άγριες Μέλισσες»; Και εκεί οι δείκτες ενδοοικογενειακής βίας χτυπάνε κόκκινο. Αν μάλιστα χάσει και ο Θρύλος από τη Manchester, όπως συνέβη πρόσφατα, ακόμη χειρότερα…

Είναι «οι πολίτες της αρπαχτής» που βλέπουν τις ευκαιρίες για εύκολο πλουτισμό ή έστω βιοπορισμό, να μειώνονται δραματικά, αφού η Μνημονιακή Δεκαετία ακολουθείται ασμένως από τη κοβιντιακή Δεκαετία.

Είναι τέλος «οι πολίτες της -δήθεν- αλλαγής», που μόλις δεν τους πάνε όλα δεξιά, αλλάζουν τσέπη (συγνώμη σκέψη) και τα ρίχνουν στους κυβερνώντες, μέχρι να έρθουν οι επόμενοι (δηλαδή οι προηγούμενοι αποτυχημένοι).

Να, λοιπόν που υποπίπτω και εγώ στο ίδιο σφάλμα που υπέδειξα στο ακριβώς προηγούμενο σχόλιό μου, να……….. τι κάνουν οι πολιτικοί. Ναι λοιπόν! Χρησιμοποιώ το παράδοξο για να προκαλέσω την αντιδραστική σκέψη!

α) Πολίτες της αραχτής;

β) Πολίτες της αρπαχτής;

γ) Πολίτες της -δήθεν- αλλαγής; Ή

δ) δεν ξέρω, δεν απαντώ, ή

ε) Άλλο;

Όπου το «άλλο» είναι:

α) Δουλεύω ασταμάτητα από το πρωί ως το βράδυ για να τα βγάλω πέρα.

β) Είμαι η νέα Μαίρη Παναγιωταρά (το θυμόσαστε το τραγούδι του Κηλαηδόνη) «μια εργαζόμενη μητέρα μια καλή νοικοκυρά».

γ) Είμαι φοιτητής και με έχουν ταράξει στην τηλε-εκπαίδευση.

δ) Είμαι μαθητής και με κυνηγάνε να με στρώσουν μπροστά στο lap top.

ε) Είμαι συνταξιούχος και με κυνηγάει ο Covid-19 και τα εγγόνια μου να μην βγω έξω και αρρωστήσω.

στ) Είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν με κυνηγάει κανείς, ούτε με πειράζει κανείς.

Ποιοί μένουν;

ζ) Είμαι μακροχρόνια άνεργος και σε κατάθλιψη. Από εμένα περιμένετε να βγω πάλι στους δρόμους; Θα ψηφίσω ΑΝΤΑΡΣΥΑ όταν έρθει η ώρα.

η) Έμεινα άνεργος, αλλά για λίγο ακόμη βολεύομαι με το επίδομα… Μετά βλέπουμε… θα έρθει το εμβόλιο την Άνοιξη και θα πάω για δουλειά στα νησιά.

θ) Είμαι Έλληνας του εξωτερικού – θύμα του brain-drain. Εκεί που νόμιζα πως θα βολευτώ στα ξένα «έφαγα» διπλό lockdown. Ούτε στο Λονδίνο μπορώ να βγω έξω, ούτε στην Ελλάδα να γυρίσω.

Επιμένω. Ποιοί μένουν; Τα κόμματα.

  • Οι ΜΚΟ είναι απορροφημένες με την απορρόφηση κονδυλίων για τους μετανάστες.
  • Οι μετανάστες (1 στους 4 σε γειτονιές της Αθήνα) είναι πλέον όπου φύγει φύγει, δεν θα καθίσουν να διαδηλώσουν για εμάς.
  • Οι Δήμαρχοι; Κυνηγάνε τους μετανάστες και προσπαθούν να απορροφήσουν κανένα ΕΣΠΑ για την επανεκλογή τους.
  • Οι πιο προοδευτικοί προετοιμάζουν την πράσινη επανάσταση με τους μπλε κάδους στο χωριό τους.
  • Ο Βαρουφάκης και οι άλλοι 5 που ελέγχει έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν… Δηλαδή, καθιστική διαμαρτυρία.
  • Ο Κασιδιάρης και οι Χρυσαυγίτες που ελέγχει έκαναν και αυτοί ό,τι καλύτερο. Θέλουν να είναι δίπλα τους.

Ενώ την καημένη τη «πραγματικότητα» την έχουν ταυτίσει με αρνητικές καταστάσεις. Ειδικά με αυτή τη μίζερη, την «καθημερινότητα». Γι’ αυτό και κάνει ένα κόλπο στη φίλη της κάθε 3 περίπου χρόνια. Της παρουσιάζει ένα νεαρό καλών προθέσεων και την προξενεύει. Τον λένε «Αρχηγό» και μόλις τα φτιάξουν αλλάζει το όνομά του σε «Πρωθυπουργός». Την αφήνει 1-1,5 χρόνο να ζήσει τον έρωτά της -γιατί είπαμε είναι ελαφρόμυαλη- και μετά την πραγματικότητα της αποκαλύπτει το μυστικό με αφορμή είτε ένα μεγάλο γεγονός (π.χ. μια «απιστία») ή πολλά μικρά συμβάντα, που όμως απογοητεύουν την «Πλειοψηφία» που σιωπηλά πάντα (ως σιγανοπαπαδιά βλέπετε), αρχίζει πρώτα να κάνει μικρο-σκηνές και μετά να γλυκοκοιτάει άλλους.

Η πλάκα είναι πως ο «Πρωθυπουργός» -όπως και ο απατημένος σύζυγος- πάντα το παίρνει χαμπάρι τελευταίος… Αλλά τότε είναι πια αργά. Πολύ αργά…

Νίκος Καραχάλιος / Πρόεδρος FORUM2020.GR

Πηγή: antinews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged