Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία & ειδικά σχολεία Αιγάλεω

Αιγάλεω
Μοιραστείτε το:

Το ΕΕΕΕΚ Αιγαλεω μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες, καθως και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αιγάλεω,  επισκεφτήκε ο Δήμαρχος Αιγάλεω, μαζί με τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Μαρία Τζώρτζη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Νίκο Καββαδία. Οι Διευθυντές των δύο σχολείων, Δημήτρης Αφουξενίδης και Γιάννης Παραράς, ανέπτυξαν τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στη λειτουργία των σχολείων. Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας τόνισε, πως για τις αγωνίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ο δήμος θα συνεχίσει, με ενδιαφέρον πραγματικό και όχι ευκαιριακό, να προωθεί λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα, με τον στόχο να είναι οι καλύτερες και αναβαθμισμένες συνθήκες φοίτησης στα δυο σχολεία.

Για την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας δήλωσε πως «ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας καθορίζεται κυρίως από την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και τον σεβασμό στο αναφαίρετο δικαίωμα για ισότιμη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Η ισότιμη συμμετοχή, δυστυχώς, δεν είναι πάντα αυτονόητη, είναι όμως πραγματικότητα. Πραγματικότητα που βρίσκει  εμπόδια και πολλές φορές απαξιώνεται. Όσα κι αν έχουν γίνει στο δήμο μας, υπάρχουν πολλά ακόμα, που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία να μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει όλα όσα δικαιούται και αξίζει».

Μοιραστείτε το:
Tagged