Δείχνουν να εκπλήσσονται αλλά είναι παλιά ξινά σταφύλια – Η Σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά με βάση τα Σχολεία της Γκράβα

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Τα «πορτοκάλια», η «βερμούδα» και οι «σερβιέτες» στην ιδιο-διάλεκτο επικοινωνίας των διακινητών

Στην σχολική κοινότητα του σχολικού συγκροτήματος της Γράβα και ειδικά στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν στο νηπιαγωγείο του συγκροτήματος, ήταν κοινό μυστικό η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων μέσα στους κήπους του σχολείου.

Παρόλο δε τον διαρκή φόβο από τις ωμές απειλές των διακινητών, σε προσωπικά μάλιστα επίπεδο και πάντα με την επίδειξη όπλων, είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης καταφύγει αρκετές φορές στο παρακείμενο σε απόσταση 100-150 περίπου μέτρων αστυνομικό τμήμα Κυψέλης.

Και παρά την διάχυτη  εντύπωσή τους, ότι τίποτα δεν πρόκειται τελικά να γίνει, λόγο της υποτιθέμενης αδράνειας των αστυνομικών, τελικά οι αρμόδιες υπηρεσίες δούλευαν υφαίνοντας τον ιστό με τον οποίο παγίδεψαν τους εμπόρους των ναρκωτικών και όπλων…

Έτσι η εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά και είχε ως «βάση» το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και όχι μόνο, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (28/11), οι αστυνομικές Αρχές πέρασαν χειροπέδες συνολικά σε 14 μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται και 8 συνεργοί τους. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες της Γκράβας βρίσκονται και οι δύο αρχηγοί του εγκληματικού δικτύου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το κύκλωμα είχε πραγματοποιήσει πάνω από 800 δοσοληψίες πολλές εκ των οποίων μέσα στο σχολικό συγκρότημα του Γαλατσίου, με το χρηματικό όφελος να ξεπερνάει τις 309.000 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σπείρα ήταν χωρισμένη σε δύο υποομάδες.

Ναρκωτικά από την Αλβανία και τα Εξάρχεια

Η πρώτη που αποτελούνταν από 8 μέλη είχε ως περιοχή αρμοδιότητας την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε σχολεία της Γκράβας και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας. Από την άλλη, η δεύτερη εξαμελής υποομάδα δραστηριοποιούνταν κυρίως στο Άλσος Φιλαδέλφειας. Ο αρχηγός της πρώτης ομάδας συνεργαζόταν με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικά, προερχόμενο είτε από τη γειτονική Αλβανία, είτε από την περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρκετοί από τους συλληφθέντες είναι γνώριμοι των Αρχών καθώς στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί για παρόμοιες υποθέσεις. Αρκετές φορές τα ναρκωτικά φυλάσσονταν σε πάρκα και σε πλατείες προκειμένου να μην βρεθούν στην κατοχή τους, ενώ είχαν αναπτύξει και έναν κώδικα επικοινωνίες με κωδικοποιημένες λέξεις για τις μεταξύ τους επαφές.

Συγκεκριμένα:

  • ΙΟΝ ή ΤΣΟ = Κάνναβη τύπου σοκολάτας
  • ΣΚΟΥ = Κάνναβη υδροπονικής καλλιεργείας
  • Βερμούδα = Μισό κιλό κάνναβη
  • Παντελόνι ή Μπουφάν large = Ένα κιλό κάνναβη
  • Λευκή μπλούζα ή Κυρία = Κοκαΐνη
  • Φίλος ή Σερβιέτες = Κάνναβη
  • Πορτοκάλια αλβανικά ή ελληνικά = Ναρκωτικά συγκεκριμένης προελεύσεως

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged