ΟΛΜΕ: Ούτε ο Τραμπ δεν ζητά, όπως η ΟΛΜΕ από τους αιρετούς, την παραίτηση των εκλεγμένων

Β/θμια
Μοιραστείτε το:

Έχασε το «παίγνιο» της Χειραγώγησης  των εκπαιδευτικών και  ξεπερνά πλέον σε συμπεριφορά, ακόμη και τον Πρόεδρο Τραμπ. Όχι μόνο ζητά την παραίτηση όλων των αιρετών στα ΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ που εκλέχθηκαν  με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 3 Νοεμβρίου, με βάση τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, αλλά εξαπολύει και επίθεση τρομοκράτησης σ’ αυτούς που πιθανόν κατά την αντίληψη των μελών της δεν υποκύψουν στις απειλές και εμείνουν στην θέση που εκλέχθηκαν,

Βέβαια, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, περιέργως και για λόγους που τα μέλη του γνωρίζουν, δεν αναφέρεται στο γεγονός ότι  το σύνολο των διαχρονικών σε θητεία αιρετών στα υπηρεσιακά όργανα του κλάδου που ανήκουν στις κυριαρχούσες συνδικαλιστικές παρατάξεις των εκπαιδευτικών, δεν παραιτήθηκαν από τις υποψηφιότητές τους, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της κορυφαίας εκπαιδευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση το «έπαθλο» του απόλυτα χειραγωγούμενου πλήθους των εκπαιδευτικών που για διαφόρους λόγους άγονταν και φέρονταν από τους αιρετούς και όχι μόνο, φαίνεται ότι απομακρύνεται… και ανεξαρτητοποιείται παρά την σφοδρή αντίδραση των συνδικαλιστικοπατέρων του εκπαιδευτικού κινήματος, το οποίο σημειωτέον συνεχίζει να παραμένει πιστό στο διαβλητό σύστημα των αντιπροσώπων-εκλεκτόρων και όχι της καθολικής ψήφου.

Διαβάστε στην συνέχεια όλα όσα ζήτησε  στο θέμα αυτό το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του…

Παραίτηση όλων των φερόμενων ως εκλεγμένων από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία. Κανένα νόμιμο αποτέλεσμα δεν παράγουν σύμφωνα με την ΟΛΜΕ οι ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.  Για όσος  δεν καταννοούν το χρονικό  σημείο της αντίδρασης της ΟΛΜΕ, να τους πληροφορήσουμε σαν στήλη ότι τις επόμενες ημέρες, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα εισηγηθούν  στους Περιφερειακούς Διευθυντές την σύνθεση των νέων Υπηρεσιακών Συμβουλίων για το 2021, στα οποία δικαιωματικά συμμετέχουν  οι νεοεκλεγμένοι αιρετοί του κλάδου… Όσο για το αίτιο της αντίδρασης…. Αναζητείστε σε τοπικό και γενικό επίπεδο ποιοι καρεκλοκένταυροι πάλαι ποτέ αιρετοί δεν έχουν εκλεγεί… Τόσο απλά… Μην χαλάσει το γιαούρτι που τόσα χρόνια είναι δική ΜΑΣ παραγωγή…

Το συντριπτικό αποτέλεσμα των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου, όπου τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών σ αυτές ήταν μονοψήφιο νούμερο, έδειξαν με καθαρό τρόπο την πλήρη αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο.

Ειδικότερα:

Το Υπουργείο Παιδείας με πρόσχημα την πανδημία, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ, προχώρησε στην διενέργεια των εκλογών-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 για την εκλογή των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η θέση της ΟΛΜΕ εκφράστηκε με σαφήνεια αναφέροντας ότι, σε συνθήκες πανδημίας, χωρίς δυνατότητα ζωντανών συλλογικών διαδικασιών που σε κάθε εκλογική διαδικασία αποτελούν προϋπόθεση, χωρίς εξασφάλιση του αυτοπρόσωπου και τη διενέργειά τους σε ημέρα μη εργάσιμη και χωρίς άδεια, η μόνη λύση ήταν η αναβολή των εκλογών, η παράταση της θητείας των σημερινών αιρετών, και η διεξαγωγή τους σε χρονικό σημείο που θα το επέτρεπαν οι συνθήκες, με δια ζώσης διαδικασία και κάλπες, δυνατότητα που άλλωστε η ίδια η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή παρείχε.

  • Το συντριπτικό αποτέλεσμα των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου, όπου τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών σ αυτές ήταν μονοψήφιο νούμερο, έδειξαν με καθαρό τρόπο την πλήρη αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο.
  • Αυτό, όπως και μια σειρά άλλα πρωτοφανή γεγονότα, όπως, η απόφαση του Υπουργείου να μην αποδεχτεί τις αποσύρσεις της ολότητας σχεδόν των υποψηφίων πριν τις «εκλογές» και η άρνησή του να δώσει τις καταστάσεις ψηφισάντων – αναπόσπαστο τμήμα των πρακτικών κάθε ψηφοφορίας – στην ΟΛΜΕ και σε όσες ΕΛΜΕ το ζητήσουν, οδηγούν στην πλήρη απονομιμοποίησή τους.
  • Η ΟΛΜΕ θεωρεί ξεκάθαρα ότι αυτές οι «εκλογές» δεν παράγουν κανένα νόμιμο αποτέλεσμα.

Η κ. Υπουργός αντίθετα έχει αποφασίσει, συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική, να ανακηρύξει αιρετούς με ελάχιστες ψήφους, από αυτούς τους «υποψηφίους», που ούτως ή άλλως είχαν αποσύρει την υποψηφιότητα τους.

Γι’ αυτό το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ:

  • Καλεί σε παραίτηση όλες και όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου.
  • Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».
  • Ζητάει την παράταση της θητείας των εκλεγμένων από τον κλάδο αιρετών, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές με όρους που να διασφαλίζουν την ταυτοπρόσωπη παρουσία των εκπαιδευτικών.
Μοιραστείτε το:
Tagged