Ανοικτοί Ορίζοντες Περιστερίου: Αλήθειες και Ψέμματα

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ οφείλουν να απαντήσουν στα κακόβουλα ψεύδη που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΚΚΕ, αν και δεν πιστεύουμε σε αυτού του είδους την πολιτική αντιπαράθεση αλλά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση «Η πολιτική γεωγραφία του Δημοτικού Συμβουλίου άλλαξε για άλλη μια φορά καθώς η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτοί Ορίζοντες-Θανάσης Καποτάς) δεν ανήκει πλέον στην αντιπολίτευση αλλά προσχώρησε στο τόξο πολιτικής στήριξης του Παχατουρίδη. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισε τις εισηγήσεις για τα δημοτικά τέλη, το τεχνικό πρόγραμμα και τον οργανισμό εργαζομένων του Δήμου, δηλαδή τις βασικές προγραμματικές θέσεις της διοίκησης (!!!). Αποδεικνύεται ότι στην ουσία της πολιτικής δεν υπήρχαν ποτέ ουσιαστικές διαφοροποιήσεις με την παράταξη της ΝΔ».

Επισημαίνουμε τα εξής

α) Καταψηφίσαμε τα θέματα:

  1. Αναπροσαρμογή: α) Τελών Κοινοχρήστων Χώρων έτους 2021, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.1080/80 και β) ποσού κατασκευής Αγωγών – Συνδέσεων – Πλακοστρώσεων & Κρασπεδορείθρων.
  2. Καθορισμός Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το έτος 2021.
  3. Καθορισμός τελών διαφήμισης έτους 2021.

Ας ανατρέξουν οι αγαπητοί συνάδελφοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

β) Ψηφίσαμε θετικά τα θέματα:

  1. Έγκριση τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) Δήμου Περιστερίου. Η θετική ψήφος ήρθε μετά από επικοινωνία με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, δηλαδή τους άμεσα ενδιαφερόμενους για την τροποποίηση του οργανισμού και μιλάμε για τροποποίηση/συμπλήρωση και όχι νέο οργανόγραμμα που είναι τελείως άλλο θέμα. Πάντως για εμάς και στο νέο οργανισμό όποτε αυτός έλθει για ψήφιση στο ΔΣ, η ψήφος μας θα είναι σύμφωνη με την πρόταση των εργαζομένων του Δήμου. Μάλλον δεν έγινε αντιληπτό ότι π.χ. η ένταξη της Μισθοδοσίας & της Ασφάλισης Προσωπικού στη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών είναι σωστή.
  2. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, έτους 2021. Σε αυτό το θέμα η θετική ψήφος έχει να κάνει όχι γιατί συμφωνούμε απόλυτα με το κατατεθέν τεχνικό πρόγραμμα και δεν έχουμε και άλλες προτάσεις π.χ. για αντιπλημμυρικά έργα, ελεύθερους χώρους, σχολικές μονάδες, πεζοδρόμια, ξεχασμένες γειτονιές, όλα αυτά όχι μόνο αναφέρονται στο πρόγραμμα μας, αλλά κατατέθηκαν και στην συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου όπου η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν απούσα.

Η  θετική ψήφος στο τεχνικό πρόγραμμα προκύπτει από την άποψη ότι κάθε νέο έργο, κάθε ποσό που απορροφάται από χρηματοδότηση ή ίδιους πόρους για την βελτίωση της ζωής των Περιστεριωτών, είναι στη  σωστή κατεύθυνση και έχει θετικό πρόσημο.

Πάντως η άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο για προσχώρηση των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ στο τόξο πολιτικής στήριξης του κ. Παχατουρίδη, όσο και η ταύτιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ είναι τουλάχιστον ατυχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εντέχνως ξέχασε να πει ότι οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ κατέθεσαν πρόταση ψηφίσματος για όσα συνέβησαν στις 17 Νοεμβρίου 2020

  • Καταγγέλλοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την βάρβαρη και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στους βουλευτές του ΚΚΕ και στο μπλοκ των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. 
  • Καταγγέλλοντας την παρεμπόδιση των βουλευτών του ΜΕΡΑ25 να συνεχίσουν τη συμβολική πορεία που έκαναν ως την αμερικανική πρεσβεία 
  • Καταγγέλλοντας τη βάναυση επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό της οικογένειας στα Σεπόλια που είχε σαν αποτέλεσμα ο πατέρας να νοσηλεύεται φρουρούμενος .

Πρόταση, που καταψήφισε η παράταξη του Δημάρχου.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, θα είμαστε παρόντες με τις απόψεις και τις θέσεις μας, καλόπιστα και μακριά από κακόπιστες καταγγελίες.

Για όλους αυτούς τους λόγους αγαπητοί συνάδελφοι της Λαϊκής Συσπείρωσης να είστε προσεκτικοί και μην διεκδικείτε το αλάθητο, αφήστε το στον Πάπα της Ρώμης. 

25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2020

Μοιραστείτε το:
Tagged