Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Η Διοίκηση Παχατουρίδη να πάρει πίσω τις τιμωρητικές αναφορές απέναντι στους εργαζόμενους (έγγραφα)

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η Διοίκηση Παχατουρίδη να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και να πάρει πίσω τις τιμωρητικές αναφορές απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου που αγωνίζονται

Η βιασύνη της Διοίκησης Παχατουρίδη να ποινικοποιήσει τους αγώνες εργαζομένων, ακομα και πριν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλη το νομοσχεδιο για τον αντισυνδικαλιστικό νόμο είναι πρωτοφανής.

Τρανό παράδειγμα η κινητοποίηση των εργαζομένων που οργανωσε η Σωματειακη Επιτροπή Εργαζομένων Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ. Η δημοτική αρχή πιστή στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που εχει στη διάθεση της:

  • απείλησε τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
  • έβγαλε σε αναφορά και κάλεσε σε απολογία τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
  • με τα ίδια μέσα προσπαθεί να κατηγορήσει συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος ως υποκινητές (!!!),

Τέτοιες τακτικές θυμίζουν μαύρες εποχές. Ποτέ όμως δεν κατάφεραν να κάμψουν τους εργαζόμενους. Αντίθετα, η Διοίκηση ξεγυμνώνεται ακόμα περισσότερο στα μάτια των εργαζομενων.

Η Διοίκηση Παχατουριδη θεωρεί παράνομες τις κινητοποιήσεις εργαζόμενων αλλά δεν θεωρεί ΚΑΘΟΛΟΥ παράνομες:

  • τις απολύσεις εργαζομένων και εγκύων, όπως απέδειξε στην περίπτωση των βρεφονηπιακών σταθμών
  • τη λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων μια δεκαετία αγνοώντας και τις βλαπτικές συνέπειες που έχει στους εργαζόμενους και στους κατοίκους
  • το συγχρωτισμό στα Μέσα Μεταφοράς του Δήμου που μεταφέρουν τους εργαζόμενους στα πόστα εργασίας τους,
  • να εισέρχονται εργαζομενοι και επισκεπτες στο αμαξοστασιο χωρις κανενα προληπτικο μετρο για τη διασπορα covid (π.χ.θερμομετρηση)
  • την ασυνέπειά της απέναντι στους εργαζόμενους στερώντας μέσα ατομικής προστασίας

Αυτά διεκδικούν οι εργαζόμενοι και τους στοχοποιεί η Διοίκηση Παχατουριδη.

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Μοιραστείτε το:
Tagged