Γιάννης Αντεντοκούνμπο: το Ασήμι των Κροίσων, το δαχτυλίδι του Πρωταθλητή… ή και τα δύο…;

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Δεν βλέπω γιατί να μην είμαι στο Μιλγουόκι για πολλά χρόνια”

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το μέλλον του στο NBA και τόνισε πως δεν έχει λόγο να αποχωρήσει από το Μιλγουόκι και τους Μπακς, εάν και εφόσον οι ιθύνοντες πάρουν την απόφαση που πρέπει.

Την επιθυμία του να μείνει στο Μιλγουόκι και τους Μπακς, εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο σούπερσταρ του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μίλησε σε σουηδικό μέσο για το μέλλον του.

“Σίγουρα υπάρχουν διάφορες φήμες. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη. Εγώ αυτό που κάνω και θα συνεχίσω να κάνω, είναι το καλύτερο για την οικογένειά μου. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην είμαι στο Μιλγουόκι για πολλά χρόνια, αφού το Μιλγουόκι κι εγώ βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά. Να γίνουμε δηλαδή μία από τις καλύτερες ομάδες στην Λίγκα και να κερδίσουμε πρωταθλήματα.

Ναι, θέλω να είμαι νικητής. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Η οικογένεια μου είναι καλά, μπορώ να φροντίσω τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου, οπότε δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα αλλά να κερδίζω”.

Όσον αφορά στο μέλλον του στο Μιλγουόκι και τους Μπακς: “Δεν μπορώ να γνωρίζω το πλάνο. Όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα πάρουν οι Μπακς. Αν πάρουν την σωστή απόφαση, θα είμαι εκεί για πολλά χρόνια. Αν όχι, τότε βλέπουμε. Το ΝΒΑ είναι επιχείρηση και το βλέπουμε μέρα με την μέρα. Εύχομαι να μπορούμε να πετύχουμε πράγματα μαζί”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο “Greek freak”.

«Ανανεώνει με τους Μπακς ο Γιάννης»

Όλο και πιο κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με τους Μιλγουόκι Μπακς φέρεται να βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όπως υποστηρίζουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σύμφωνα με τους New York Times και τον έγκυρο δημοσιογράφο Μαρκ Στάιν, ο back to back MVP του NBA θα παραμείνει στα «ελάφια» και θα υπογράψει το supermax συμβόλαιο που μπορούν να του προσφέρουν οι Μπακς.

Ο Greek Freak έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα με την παράμετρο να πραγματοποιηθούν από τη διοίκηση, κινήσεις που θα κάνουν τον οργανισμό πιο δυνατό και πιο ανταγωνιστικό. Ο Έλληνας φόργουορντ έχει τη δυνατότητα να υπογράψει supermax συμβόλαιο με τους Μπακς μέχρι στις 21 του Δεκέμβρη.

Εφόσον το κάνει, ο Γιάννης θα κερδίσει τουλάχιστον 228 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια, τα οποία μπορούν να γίνουν μέχρι και 244.

Φτάνουν 226 εκατ δολάρια για να κρατήσουν τον Γιάννη Αντεντοκούνμπο στο Μιλγουόκι; Την απάντηση την ξέρει μόνο ένα… δαχτυλίδι.

Επίσημο πλέον έπειτα από τις ανακοινώσεις του ΝΒΑ. To super max συμβόλαιο που μπορεί (μόνο) το Μιλγουόκι να προσφέρει στον Γιάννη Αντεντοκούνμπο για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι της τάξης των 226 εκατ δολαρίων. Να το ξαναγράψουμε μπας και το περάσει κανείς για λάθος: 226.000.000 δολάρια. Χρήματα πέρα από τη φαντασία. Κόκκινο χαλί για την παραμονή του δύο φορές MVP στο Γουισκόνσιν.

Τα διπλά και βάλε σε σχέση με το τετραετές συμβόλαιο των 100.000.000 δολαρίων που ο Έλληνας άσος υπέγραψε το καλοκαίρι του ΄17, σε μια συμφωνία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πιο καθοριστική στιγμή της. Ένα χρόνο πριν από το φινάλε της. Αν ο Γιάννης δεν θέλει το super max οι Μπακς θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο της ανταλλαγής του. Κάτι σε «τώρα ή ποτέ» είναι η ιστορία.

Και γιατί να μην θέλει κάποιος 226.000.000 δολάρια ειδικά όταν γνωρίζει πως καμία άλλη ομάδα του ΝΒΑ δεν μπορεί να του προσφέρει περισσότερα από 161.000.000 δολάρια για την επόμενη 5ετία; Η απάντηση είναι απλή. Χωρά στο δαχτυλίδι ενός πρωταθλητή. Υπάρχουν ένα σωρό ομάδες που με τον Γιάννη γίνονται πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του επόμενου πρωταθλήματος. Υπάρχουν ελάχιστοι που πιστεύουν πως όσο και αν το Μιλγουόκι ανακατέψει την τράπουλα τα επόμενα χρόνια θα καταφέρει να σχηματίσει το κατάλληλο supporting cast ώστε να πάει τη διαδρομή ως το φινάλε, νικώντας το τελευταίο ματς της σεζόν. Εκείνο που το ακολουθούν δάκρυα χαράς για την κατάκτηση του τίτλου.

Αυτή την εποχή υπάρχουν μια σειρά από σενάρια γύρω από τους Μπακς. Ο ΝτεΡόζαν, ο Κρις Πολ, ακόμη και ο Βίκτορ Ολαντίμπο είναι κομμάτια της συζήτησης για την ενίσχυση του ρόστερ «τόσο… όσο». Και πάλι όμως όχι κάτι συγκεκριμένο. Κανείς δεν θα θέλει να πάει στο Μιλγουόκι αν δεν ξέρει ότι ο Γιάννης θα είναι εκεί τα επόμενα χρόνια για να εγγυηθεί πρωταθλητισμό.

Χιτ, Μάβερικς, Ράπτορς, Ουόριορς είναι όλοι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, αν ο Αντεντοκούνμπο πει «όχι» στο Μιλγουόκι. Άπαντες με μπόλικα assets στα χέρια προκειμένου να πετύχουν την ανταλλαγή του αιώνα. Το θέμα όμως είναι τι θέλει ο Γιάννης. Και αυτό μάλλον δεν το έχει αποφασίσει ούτε ο ίδιος ακόμη. Σε περίπτωση που αρνηθεί τώρα, η κουβέντα μεταφέρεται για το καλοκαίρι. Το παράδειγμα του Άντονι Ντέιβις όμως και ο τρόπος που βρέθηκε στους Λέικερς εξηγεί πως αν δεν γίνει κάτι τώρα, δεν θα γίνει ποτέ…

Πηγή: to10.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged