Επικήρυξαν με 100.000 ευρώ τους δράστες της επίθεσης στον Πρύτανη του ΟΠΑ

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Επικήρυξη 100.000 ευρώ για τους δράστες της επίθεσης στον Πρύτανη του ΟΠΑ

Με το ποσό των 100.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι άγνωστοι δράστες των αδικημάτων που διαπράχθηκαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη χρηματική αμοιβή σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτο».

Μέτρα θωράκισης των πανεπιστημίων θα συζητήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους Πρυτάνεις

Να σημειωθεί πως δέσμη νέων μέτρων για τη θωράκιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των πανεπιστήμιων εξετάζει η κυβέρνηση, μετά τον προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που προκάλεσε σάλο στην κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 16:00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπροσώπος Στέλιος Πέτσας.

ΠτΔ: Η επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ προσβάλλει κάθε δημοκρατικό πολίτη

Με ανάρτηση στο twitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημειώνει ότι η επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ Δημήτρη Μπουραντώνη προσβάλλει βάναυσα την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Η επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ Δημήτρη Μπουραντώνη προσβάλλει βάναυσα την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η διαπόμπευσή του είναι μορφή ολοκληρωτισμού και ντροπή για τη χώρα μας. Το Πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος βίας και ανομίας, αλλά ασφάλειας και ελευθερίας.»

Φρίκη: Αναρχικοί πέρασαν ταμπέλα στον λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ -«Τον στοχοποιήσαμε γιατί ήθελε εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων»!

Επιπροσθέτως, τονίζει ότι «η διαπόμπευσή του είναι μορφή ολοκληρωτισμού και ντροπή για τη χώρα μας» και επισημαίνει ότι «το Πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος βίας και ανομίας, αλλά ασφάλειας και ελευθερίας».

Τσακαλώτος για επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Απαράδεκτη πράξη αποκτήνωσης

Απαράδεκτη πράξη αποκτήνωσης που βρίσκεται στον αντίποδα όσων υποστηρίζει η Aριστερά, χαρακτήρισε την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε προσωπική τοποθέτηση που έκανε πέρα από την ανακοίνωση του κόμματος.

«Για όσα συνέβησαν στην ΑΣΟΕΕ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η διαπόμπευση δεν έχει καμία σχέση με αγώνα, καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, καμία σχέση με την προάσπιση αιτημάτων. Είναι μια απαράδεκτη πράξη αποκτήνωσης που μόνο σκοπό έχει να καταρρακώσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και είναι ακριβώς στον αντίποδα όσων υποστηρίζει η Aριστερά», τονίζει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Τσακαλώτος.

«Ως πρώην καθηγητής της ΑΣΟΕΕ αλλά και ως πολίτης δηλώνω απερίφραστα τον αποτροπιασμό μου», συνεχίζει, ενώ καταλήγοντας υπογραμμίζει «δεν θα αναπαράξω την φωτογραφία. Τα δικά μας μέσα, οι δικές μας πρακτικές είναι ανθρώπινες και απελευθερωτικές. Και αυτή η εικόνα, βγαλμένη από το μαύρο παρελθόν και τις πρακτικές του αντιπάλου, μας προκαλεί ανατριχίλα».

Μια εικόνα φρίκης

Μια εικόνα φρίκης, που αποτυπώνει μια φανατική, ολοκληρωτική και, εν τέλει, φασιστική νοοτροπία, ανήρτησαν αναρχικοί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από την επίθεση που έκαναν στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Οι «αλληλέγγυοι» στις καταλήψεις πανεπιστημίων έκαναν εισβολή το πρωί της Πέμπτης 29/10 στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη.

Στη φωτογραφία που ανέβασαν δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο από τους καταληψίες να του περνούν στον λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»

Ειρωνεύονται μάλιστα τον κ. Μπουραντώνη, λέγοντας «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Στη φωτογραφία που ανέβασαν δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο από τους καταληψίες να του περνούν στον λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»

Το ακόμη πιο φρικώδες είναι ότι, όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι, επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη, μεταξύ άλλων, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!), καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων»!

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων», έγραψαν στην ανακοίνωσή τους οι δράστες.

Έντονη αντίδραση Χρυσοχοΐδη: Οι δράστες θα επικηρυχθούν, ο φασισμός δεν θα περάσει

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με εξαιρετικά οξύ ύφος δήλωσε ότι η Ελλάδα ανατριχιάζει στο θέαμα φρίκης με τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι οι δημοκράτες αγανακτούν και πως «ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες».

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά, που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη.

Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες.

Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν, καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν.

Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή, ο φασισμός δεν θα περάσει».

Κεραμέως για πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: «Ο νόμος θα εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμια»

Την εικόνα φρίκης που ανήρτησαν αναρχικοί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από την επίθεση που έκαναν στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ σχολίασε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, με δήλωσή της υπογράμμισε αρχικά πως «η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο», ενώ τόνισε ότι «ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας»

Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως για τον προπηλακισμό του Πρύτανη

«Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια.

Η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας.

Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη.

Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο».

Πηγή: iefimerida.gr / liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged