Ο Χρ.Σταϊκούρας για την ενίσχυση της ρευστότητας επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Φθιώτιδα

Φθιώτιδα,
Μοιραστείτε το:

Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, στήριξαν έμπρακτα την επιχειρηματική κοινότητα, ενεργοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία που ενισχύουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Εργαλεία όπως είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το κεφάλαιο κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) και το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας:

  • 14,9 εκατ. ευρώ έχουν χορηγηθεί μέσω των τριών κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την αποζημίωση ειδικού σκοπού, το συνολικό ποσό που πιστώθηκε σε 6.236 μοναδικά ΑΦΜ επιχειρήσεων φτάνει τα 20,8 εκατ. ευρώ.
  • 27,4 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Ποσό που αναμένεται να αυξηθεί, όταν ολοκληρωθεί η εκταμίευση των ποσών στο σύνολο των δανείων που έχουν ήδη εγκριθεί (268 δάνεια).

Συνεπώς, μέχρι σήμερα, έχουν χορηγηθεί περίπου 48,2 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις όλης της χώρας, για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να ξεπεράσουν την πρωτόγνωρη δοκιμασία και, σταδιακά, να ανακάμψουν.

Μοιραστείτε το:
Tagged