Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Να απομακρυνθούν τώρα οι κάμερες από το 7ο και 10ο Γυμνάσιο

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας με την τοποθέτηση καμερών στο 7ο και 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου. Το επιχείρημα της Διοίκησης Παχατουρίδη ότι «οι κάμερες τοποθετήθηκαν για φύλαξη του σχολείου από κλοπές και καταστροφές» είναι απλά πρόσχημα.

Αν η Διοίκηση του Δήμου ανησυχούσε για την ασφάλεια των σχολείων της περιοχής δεν θα αρνούνταν εδώ και χρόνια την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού φύλαξης των σχολείων.

Η περίοδος που αποφασίστηκε η τοποθέτηση καμερών δεν είναι τυχαία. Αποτελούν ένα ακόμη όπλο στα χέρια της κυβέρνησης για την καταστολή μαθητικών κινητοποιήσεων, αξιοποιούνται για τοποθέτηση καμερών και μέσα στις αίθουσες και προφανώς είναι ξένες με την μαθησιακή διαδικασία και τη ζωή των εκπαιδευτικών κοινοτήτων.

Ακόμα και ο τρόπος που έγινε η τοποθέτηση καμερών, χωρίς την ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων και του Δημοτικού Συμβουλίου, στα κρυφά, εγείρει πολλά ερωτήματα.

Καλούμε ανοιχτά τη Διοίκηση Παχατουρίδη να απαντήσει δημόσια:

1ον Από ποιο όργανο του Δήμου αποφασίστηκε η τοποθέτηση καμερών στο συγκεκριμένο σχολείο;

2ον Ποιος χειρίζεται αυτές τις κάμερες;

3ον Που αποθηκεύεται η καταγραφή αυτού του υλικού;

4ον Ποιος διασφαλίζει ότι οι κάμερες δεν καταγράφουν την ώρα που το σχολείο είναι ανοιχτό;

Αυτά τα ερωτήματα είναι υποχρεωμένη να απαντήσει η Διοίκηση κυρίως στους γονείς αλλά και στους μαθητές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και του υπόλοιπου λαού της περιοχής για την αφαίρεση των καμερών και την πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού για τη φύλαξη των σχολείων όλης της περιοχής.

Μοιραστείτε το:
Tagged