ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας: Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα δημιούργησε μια επίπλαστη εικόνα εφησυχασμού και με τις επιλογές της στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας (πληρότητα μέσων μαζικής μεταφοράς, άνοιγμα τουρισμού με λανθασμένο τρόπο, κ.α.), τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και ακύρωσε την πειθαρχία στα μέτρα.

Ταυτόχρονα, παρά το χρονικό περιθώριο των έξι μηνών η κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία απολύτως πρωτοβουλία για την στήριξη των δημοσίων δομών υγείας και την ενίσχυση του ΕΣΥ, την δημιουργία και στελέχωση ΜΕΘ και την επίταξη ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων. Αντ’ αυτού προτίμησε να ενισχύσει με δεκάδες εκατομμύρια τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο της υγείας.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη Δυτική Αθήνα, η εικόνα παραμένει δραματική, όπου τόσο τα νοσοκομεία της περιοχής, όσο και τα κέντρα υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα σε ότι αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και χωρίς τα αναγκαία μέσα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Αντί να αντιληφθούν τις ευθύνες τους απέναντι στην υγεία του λαού και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας επέλεξε να παραμείνει πιστή στις ιδεοληψίες της και μας οδηγούν με ταχείς ρυθμούς σε ένα νέο lock-down.

Επιπλέον, σε ότι αφορά το διαγνωστικό έλεγχο της πανδημίας, το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει αρρύθμιστο και ασύδοτο και το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να επιτρέπει την προκλητική οικονομική εκμετάλλευση των ασθενών, που με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ.

Το βάρος της πανδημίας πέφτει πάνω στις οικογένειες επιβαρύνοντας των οικονομικό προγραμματισμό τους, με τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται στο μεγάλο κόστος των αναγκαίων διαγνωστικών test.

Μέσα σε αυτό το τοπίο η κατάσταση για τους χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Αθήνας που κατά πλειοψηφία κατοικείται από ασθενέστερα οικονομικά στρώματα είναι ιδιαίτερα δυσοίωνη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί, έστω και τώρα, την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της περιοχής. Ταυτόχρονα θεωρούμε αναγκαία την συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου δυνάμεων, με τη συμμετοχή πολιτών, κοινωνικών φορέων και τους Δήμους με αίτημα την αναβάθμιση των δομών υγείας της Δυτικής Αθήνας. 

Διεκδικούμε:

  • Άμεση στελέχωση με ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και πλήρη κάλυψη όλων των ελλείψεων στις νοσοκομειακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και των ΤΟΜΥ της Δυτικής Αθήνας.
  • Λειτουργία ιατρείων υποδοχής Covid-19 σε κάθε Δήμο της Δυτικής Αθήνας, καθώς αναφερόμαστε στην πιο εκτεθειμένη στην πανδημία Περιφερειακή Ενότητα λόγω τόσο του υπερπληθυσμού, όσο και της έλλειψης υποδομών.

Δωρεάν ηλεκτρονική συνταγογράφηση του διαγνωστικού ελέγχου Covid-19, από τους αρμόδιους ιατρούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, σε όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς, τις συρροές και τις επαφές των κρουσμάτων, ιδιαίτερα αυτών που εντοπίζονται στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Μοιραστείτε το:
Tagged