Γ. Σγουρός: Όχι στην παράνομη ανάθεση σε ιδιώτη δικηγόρο, από την Περιφέρεια Αττικής, με αμοιβή 266.000 ευρώ

Αττική
Μοιραστείτε το:

Γ. Σγουρός: Προειδοποιεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για τις αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ιδιώτη δικηγόρο για τον δικαστικό χειρισμό των αγωγών για Μάτι και Μάνδρα

  • Δεν χρειάζονται οι αναθέσεις, η Περιφέρεια Αττικής έχει πληθώρα ικανότατων δικηγόρων
  • Για δεύτερη φορά ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης ζητάει από το Περιφερειακό Συμβούλιο να εγκρίνει παράνομα αμοιβή 266.000 ευρώ (με ΦΠΑ) σε ιδιώτη δικηγόρο – ο οποίος τον εκπροσωπούσε κατά το παρελθόν συντάσσοντας εξώδικα σε υποθέσεις του (προσωπικές και Δήμου Αμαρουσίου) – για να χειριστεί δικαστικά τις αγωγές κατά της Περιφέρειας Αττικής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα.

Και τούτο επιχειρείται με πλήρη παράκαμψη της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία διαθέτει έμπειρους, ικανούς και εξειδικευμένους δικηγόρους, που είναι σε κάθε περίπτωση σε θέση να χειριστούν τις παραπάνω υποθέσεις, χωρίς κόστος για την Περιφέρεια όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

  • Καταδικάσαμε την παράνομη και σκανδαλώδη παροχή πληρεξουσιότητας στον ανωτέρω ιδιώτη δικηγόρο, η οποία δόθηκε αιφνιδιαστικά από την Οικονομική Επιτροπή, άρον άρον, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Αυγούστου.
  • Ζητήσαμε την ανάκλησή της επισημαίνοντας τις ευθύνες όσων συνέβαλαν στην παρανομία.

Μας αγνόησαν.

Το ίδιο έπραξαν και μετά από την άρνηση καθορισμού της αμοιβής του ανωτέρω δικηγόρου από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 2/9/2020.

Κατόπιν αυτού απαιτούμε, για τελευταία φορά, να ανακληθεί η παράνομη ανάθεση, δηλώνοντας ξεκάθαρα και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε άμεσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών της ανωτέρω μεθόδευσης, ζητώντας τον έλεγχο και τον καταλογισμό των ποινικών και αστικών ευθυνών τους. Να αναλογιστούνε σε τι δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας.

Παρατήρηση Vukentra.com: Ας ρίξει ο κος Σγουρός μία ματιά στις διατάξεις του Νόμου, που αφορούν την ανάθεση νομικών υποθέσεων από τους ΟΤΑ, Α΄ και Β΄ βαθμού και αν δεν τον καλύπτουν προκειμένου να ακυρώσουν την πιθανή ανάθεση, ας καταφύγει επιτέλους  στον εισαγγελέα. Τα 266.000 ευρώ για δικηγορική αμοιβή είναι πάρα πολλά λεφτά για εμάς τους «χαχόλους»…

Μοιραστείτε το:
Tagged