Αλληλέγγυα Πόλη: Ναυάγησαν στις ξέρες τα έργα που θα έκαναν στο Πάρκο Α. Τρίτσης οι κ.κ. Πατούλης & Ζενέτος

Αττική Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Στις δραματικές εικόνες του παρελθόντος επιστρέφει καθημερινά το Πάρκο

Έργα στεγανοποίησης που γίνονται εδώ και μήνες μόνο στα λόγια, γέφυρες που λείπουν ξύλα με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν σοβαροί τραυματισμοί επισκεπτών, επικίνδυνα στάσιμα νερά στο κανάλι, η στάθμη στη μεγάλη λίμνη του Πάρκου στα χαμηλότερα επίπεδα από ποτέ, το ολοκαίνουργιο δίκτυο φωτισμού που εγκαταστάθηκε μόλις λίγα χρόνια πριν, αφημένο στην τύχη του, κάθε ημέρα με όλο και λιγότερους λαμπτήρες να λειτουργούν και το αρδευτικό σύστημα που είχε ανακοινώσει ο κ. Πατούλης εδώ και τέσσερις μήνες, για το πότισμα των μικρών δέντρων ακόμη να αναζητείται η τύχη του. Το ίδιο και σε ότι αφορά το κρίσιμο έργο για την προσωρινή υδροδότηση του Πάρκου από το πηγάδι «Πρέση» του δήμου Ιλίου που προχωράει με «ρυθμούς χελώνας».

Αυτές είναι οι εικόνες που θα αντικρίσει κανείς με το που επισκεφθεί σήμερα το «Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης  Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Τρίτσης». Εικόνες, δυστυχώς, ντροπής και εγκατάλειψης. Εικόνες που μιλούν από μόνες τους.

Θυμούνται  καλά οι δημότες του Ιλίου τις «εύκολες» δηλώσεις που έκανε ο κ. Ζενέτος το καλοκαίρι του 2019 και έλεγε τότε, πως «σε ένα χρόνο από την ημέρα που θα μας παραδοθεί, το Πάρκο θα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Από εκεί και πέρα θα μιλά όλη η Ελλάδα για αυτό».

Αλήθεια, τώρα που σε λίγο καιρό θα συμπληρωθεί ένας χρόνος παρουσίας του κ. Ζενέτου στη διοίκηση του Πάρκου, ως μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης αυτού, θα μας πει κάτι για την άθλια πραγματικά εικόνα που παρουσιάζει το Πάρκο Αντώνη Τρίτσης; Ένα Πάρκο που θα έπρεπε να είναι σήμερα στολίδι και να «κοσμεί» και να αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, και τον Δήμο Ιλίου; Θυμάται, μήπως τις υποσχέσεις που έδινε λίγο καιρό πριν ή αυτά είναι πια «περσινά ξινά σταφύλια»; Θα συνεχιστεί αυτή η αφωνία του, μην τυχόν και χαλάσει τις καλές του σχέσεις με τους «από πάνω», τη στιγμή που η κατάσταση στο Πάρκο, πάει από το κακό στο χειρότερο;

Τέλος, θα καλούσαμε τον νυν Περιφερειάρχη να κατανοήσει πως όσα μέσα και αν επιστρατεύονται από μεριάς του, για να παρουσιαστεί μία εξωραϊσμένη εικόνα για το Πάρκο, μία κατάσταση εικονικής πραγματικότητας, η αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Πάρκο πάντα θα «λάμπει» και θα βγαίνει προς τα έξω.

Γιατί το Πάρκο Α. Τρίτσης για εμάς τους κατοίκους του Ιλίου και όλων των Δυτικών, δεν αποτελεί κάποιο «όχημα», ή μία «ευκαιρία» που βρέθηκε τυχαία στο δρόμο μας για χτίσουμε πολιτικές καριέρες. Είναι το σπίτι μας, η καθημερινότητά μας, ο τόπος όπου βρισκόμαστε συχνά για να περπατήσουμε με τον/την σύντροφό μας, να απολαύσουμε μία συζήτηση με μία φίλη ή έναν γείτονα, να παίξουμε με τα παιδιά μας. Μία ευκαιρία να ηρεμήσουμε, να αποφορτιστούμε, να αθληθούμε.

Εσείς, δυστυχώς, δεν λέτε να τα κατανοήσετε αυτά. Αντιλαμβάνεστε πολύ λάθος όλο αυτό που συμβαίνει, τη σημασία που έχει για τους κατοίκους όλων των Δυτικών το Πάρκο Α. Τρίτσης. Για αυτό και θα μας βρίσκεται σταθερά απέναντι στα επικοινωνιακά σας πυροτεχνήματα.

Γιατί το μέλλον του Πάρκου, δεν το διαπραγματευόμαστε.

Μοιραστείτε το:
Tagged