Της Μόριας η αλήθεια…

Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

Τί συμβαίνει, θλιβεροί μανδαρίνοι του Καπιταλισμού; Το άθλιο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Μόρια επιβεβαίωσε πανηγυρικά κι έμπρακτα την ρήση των θυμόσοφων γιαγιάδων, η γρίπη πρέπει να κάνει τον κύκλο της, γιόκα μου; Δεν σας το είπε από την πρώτη στιγμή η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα, που τηρεί ευλαβικά την λαϊκή παράδοση και εν μέρει για αυτό εν πολλοίς δικαιώνεται; Η εγκληματική ανοησία σας και το κυνήγι ελεφάντιου κέρδους οδήγησε την ανθρωπότητα για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά να έχει γρίπη-κατά τις επίσημες εκτιμήσεις σας σε έξαρση-Αύγουστο μήνα!

του  Ηλία Βολιότη Καπετανάκης

Πείτε, λοιπόν, λαλίστατα όργανα του φονικότερου συστήματος εξουσίας από κτήσεως γης, πόσοι πέθαναν και πόσοι νόσησαν σοβαρά από Κορωνοϊό στο στρατόπεδο Μόριας. Εγκλωβίστηκαν και συνωστίστηκαν φέτος 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες υπό αθλιότατες συνθήκες διαβίωσης, ιατρικής περίθαλψης, καθαριότητας, παιδείας, λατρείας θρησκευτικής, ψυχαγωγίας εν γένει κοινωνικής φροντίδας. Ούτε μάσκες, ούτε αποστάσεις πεταμένοι κατά δεκάδες σε σκηνές και στα λιόδεντρα ένας πάνω στον άλλο.

Τώρα μετά το μπουρλότο του καταυλισμού της παγκόσμιας ντροπής (κι αυτό έχει ταξική διάσταση, θα πούμε άλλη ώρα, μην πλατειάζουμε) έπιασε πόνος στην ξενόδουλη εξουσία να κάνει τεστ Covid-19 σε πρόσφυγες και μετανάστες, πριν τους μαντρώσει στο νέο, καλά σφραγισμένο, στρατόπεδο Καρατεπέ. Σε όλον το πληθυσμό μεταναστών και προσφύγων εντοπίστηκαν καμιά τρακοσάρια κρούσματα τα πλείστα ασυμπτωματικά, δεν αναφέρθηκε μέχρι τώρα θάνατος.

Τί συνέβη, λοιπόν, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας και τα άλλα κολαστήρια Γκραικυλίας; Ελεύθερη διασπορά της γρίπης του Κορωνοϊού και πρόσκτηση ανοσίας της αγέλης. Έγινε ό,τι θα έπρεπε να συμβεί σε όλη την κοινωνία, που όφειλε να μείνει ανοικτή, χωρίς περιορισμούς φασιστικής έμπνευσης. Με προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονταν από γενική και ειδική ιατρική περίθαλψη των ασθενούντων, αξιόπιστο και μαζικό σύστημα υγείας. Θυμηθείτε, παλιοί θαμώνες της ιστοσελίδας, τί λέγαμε για το «Κινέζικο μοντέλο». Λειτούργησαν στην Μόρια και αλλού και το ότι στην πλειοψηφία ήταν νέοι, τουλάχιστον όχι γέροι, και ο προφανής ψυχολογικός παράγοντας, που ισχύει σε παρόμοιες περιπτώσεις, το ισχυρό ένστικτο αυτοσυντήρησης, επιβίωσης σε αντίξοες «πολεμικές» συνθήκες, η ζωή, που τα δίνει όλα να νικήσει πρόσκαιρα τον θάνατο.

Πόσοι νεκροί ή σοβαρά νοσούντες από Covid-19 εντοπίστηκαν στην γιορτή του Ολυμπιακού για το 45ο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου; Ουδείς αναφέρθηκε επισήμως! Έγινε κι εδώ της… Μόριας! Πάνω από 50.000 οπαδοί του Θρύλου συγκεντρώθηκαν, κυριολεκτικά παστωμένοι σαν σαρδέλες στο Πασαλιμάνι. Πάλι ανοσία της αγέλης! Υπάρχουν μαζικότερα δείγματα «συνωστισμένων» μειονοτήτων! Πόσοι από τους 200.000 τσιγγάνους Γκραικυλίας ασθένησαν σοβαρά και απεβίωσαν από Covid-19 ως σήμερα; Και δεν έχουν οι Ρομά την ελάχιστη κοινωνική φροντίδα από το ξενόδουλο κράτος. Χειρότερη από άλλους πολίτες! Η Μόρια, το Πασαλιμάνι, οι Ρομά κι άλλες… συγκεντρώσεις, κόντρα στην αντικοινωνική αργυρώνητη βλακεία «μένουμε σπίτι» δείχνουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση και του Covid-19: Ορθάνοιχτη κοινωνία και ανοσία της αγέλης-επαναλαμβάνω, γιατί θα μου την πέσουν ηλίθιοι του αμάσητου κουτόχορτου των βοθροκάναλων-υπό την προϋπόθεση ύπαρξης πανίσχυρου, ευέλικτου συστήματος υγείας. Μα δεν υπάρχει αυτό! Γιατί να λείπει εγκληματίες του παγκόσμιου Καπιταλισμού; Δεν το πληρώνουμε διπλά και τρίπλα κατά τον 40ετή εργασιακό μας βίο; Γιατί τρώτε τα λεφτά μας; Επειδή, προφανώς, συνένοχα σας ανεχόμαστε!

Εφόσον στο παγκόσμιο σύστημα υγείας είναι όλα αέρας, για να μην έχουν πουλημένοι κομματάρχες πολιτικό κόστος, φόρα, όχλε, φίμωτρο! Ανοιχτή κοινωνία, ανοσία της αγέλης, μαζική ταξική πάλη για πλήρη περίθαλψη! Η μαχητική διέξοδος, που φέρνει μαζί με την εξαφάνιση του Covid-19 στην κατηγορία εποχιακής γρίπης, και άλλες μεγάλες κατακτήσεις εν γένει στην κοινωνία, κι όχι οι ηλιθιότητες του Κ.Κ.Ε. για αλφαδιασμένους οπαδούς του Φεστιβάλ κι άλλων εκδηλώσεων δίκην κοπαδιού προβάτων. Γενικότερο θέμα η ξεφτίλα της πολιτικής σκηνής στην αποικία Γκραικυλία τον καιρό του Α’ Παγκόσμιου Βιοχημικού Πολέμου του Καπιταλισμού. Πώς να υπάρχει αγωνιστική κίνηση στον όχλο, όταν όλα τα κόμματα συναγωνίζονται (και αυνανίζονται) για το ποιο θα πει την μεγαλύτερη ομορφόλογη μπαρούφα υπέρ της μάσκας του αργού θανάτου; Αρραγής εθνική ενότητα στην ξενική υποτέλεια, την καπιταλιστική αποδοχή και την ανίατη βλακεία…

——————-

Υ.Γ. Δεν μου λέτε, παλικάρια, ακούσατε να πέθανε δισεκατομμυριούχος από Covid-19; Αυτοί όλοι ούτε μάσκες φοράνε, συχνά μαζεύονται κατά αγέλες σε βίλες, κάνουν παρτούζες (συγνώμη, μπούγκα πάρτι!) με κόκα (κι άλλα… ηδύποτα!), γυναίκες και άντρες. Δεν τους πιάνει ιός γιατί διαθέτουν εξουσία και πορτοφόλα! Ρε, μπας και ήδη έχουν για πάρτη τους και αντί-Covid-19 φάρμακα;

29 Σεπτεμβρίου 2020

Πηγή: mousapolytropos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged