Αποκάλυψη: Στα υπόγεια του ΚΥΒΕ «πεταγμένο» το Αρχείο του Δήμου Περιστερίου –΄Αμεσος κίνδυνος καταστροφής

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Έλλειψη Κτιρίων ή Δημοτικών Χώρων…;

Σκόπιμη (;) ή όχι, εμφανής είναι η εγκατάλειψη στην οποία βρίσκεται το Αρχείο του Δήμου Περιστερίου με κίνδυνο να καταστραφεί από φυσικά ή άλλα «τυχαία»  αίτια. Ας τα πάρουμε, όμως με την σειρά…

Στον αριθμό 37 επί της οδού Αρκαδίας (γωνία με την οδό Ορχομενού), βρίσκετε πλέον η έδρα του Αναπτυξιακού Συνδέμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Μεταφέρθηκε σ’ αυτή, στις αρχές του 2020, με απόφαση της Διοίκησης Παχατουρίδη, -Πρόεδρος ΑΣΔΑ κος Ανδρέας Παχατουρίδης, Γεν. Γραμματέας κος Αρβανίτης Θεόδωρος-, μετά από μία 25ετεία περίπου, από την έδρα στην οποία λειτουργούσε από την ίδρυσή του, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 33 (πεζόδρομος). Για την μεταφορά της Έδρας του, δεν δόθηκε μέχρι σήμερα καμία πειστική εξήγηση από την Διοίκηση του Συνδέσμου…

Η νέα Έδρα του ΑΣΔΑ επί της οδού Αρκαδίας 37

Το μόνο άξιο αναφοράς για την νέα έδρα του Συνδέσμου, επί της οδού Αρκαδίας 37 και Ορχομενού, είναι ότι το κτίριο ανήκει στα συμφέροντα της γνωστής, για την εμπλοκή της με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την τοπική πολιτική, επιχειρηματικής  οικογένειας Πλέστη.

Η νέα Έδρα του ΑΣΔΑ επί της οδού Αρκαδίας 37

Ακριβώς απέναντι, από την έδρα του ΑΣΔΑ, στο 35 της οδού Αρκαδίας και Ορχομενού, βρίσκεται ο βρεφονηπιακός Σταθμός «Τ.Παπαδάκης», που στεγάζεται σε ένα τριόροφο κτίριο, κληροδότημα  ιδιώτη, δημότη Περιστερίου, προς το Δήμο Περιστερίου, προκειμένου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει δημόσια γνωστά, να χρησιμοποιηθει σαν κτίριο αποκλειστικά και δεσμευτικά μόνο για την στέγαση και λειτουργία δημοτικού βρεφονηπιακού Σταθμού, εξ ού και το όνομά του (από τον δωρητή).

Αρκαδίας 35 και Ορχομενού: ο βρεφονηπιακός Σταθμός «Τ.Παπαδάκης»

ύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στο ισόγειο του κτιρίου, λειτουργεί πράγματι δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός, κατά τα οριζόμενα από τις επιθυμίες του δωρητή, όπως αυτές καταγράφονται στο κληροδότημά του.

Αρκαδίας 35 και Ορχομενού: ο βρεφονηπιακός Σταθμός «Τ.Παπαδάκης»

Ο πρώτος, όμως και ο δεύτερος όροφος, με υπολογιζόμενη λειτουργική επιφάνεια ίση ή μεγαλύτερη των 150 τετρ. μέτρων, αντί να χρησιμοποιηθούν από το Δήμο Περιστερίου για όμοιους σκοπούς ή έστω για τις κοινωνικές υπηρεσίες του, -ή ακόμη και γιατί όχι για την μόνιμη στέγαση του αρχείου του-, παραχωρήθηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Ιούλιο του 2018, -αν η πληροφόρηση της στήλης δεν είναι λάθος, ως προς τον χρόνο-,  ο μεν πρώτος όροφος στην Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου και στην Ένωση Ποντίων Περιστερίου, ο δε δεύτερος όροφος στην Ένωση Κρητών Περιστερίου, προκειμένου αυτές οι τρεις Ενώσεις να αποκτήσουν γραφεία και εντευκτήρια, χωρίς μάλιστα να ορισθεί:

α) ανταποδοτικό τέλος εν ήδη ενοικίου προς το δήμο,

β) ο χρόνος της παραχώρησης του δημοτικού πλέον κτίσματος σε κάθε Ένωση και

γ) το δικαίωμά τους ή αν θέλετε η υποχρέωση των δύο οφελούμενων Ενώσεων να ενταχθούν αυτόνομα στα δίκτυα κοινής οφέλειας (Ηλεκτρικό δίκτυο και δίκτυο ύδρευσης).

Αρκαδίας 35 – Οι όροφοι του κτιρίου του Βρεφονηπιακού Σταθμού με τις πινακίδες των χρηστών τους α) Ένωση Κρητικών (β΄όροφος) β) Ένωση Ηπειρωτών (α΄όροφος) και γ) Ένωση Ποντίων (α΄όροφος)

Σύμφωνα δε με πληροφορίες της στήλης, που δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί από τρίτη  πηγή και γι’ αυτό δημοσιεύονται με επιφύλαξη, τα έξοδα για την χρήση των δικτύων κοινής οφέλειας από τις δύο Ενώσεις πιθανόν να καλύπτονται από τον Δήμο Περιστερίου. Να σημειώσουμε, ότι αν συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο η στήλη θα δημοσιεύσει κάθε διάψευση, από τις δύο Ενώσεις ή τις υπηρεσίες του Δήμου, προς άμεση αποκατάσταση της τυχόν αλήθειας των πραγμάτων.

Ένα άλλο δημοτικό κτίριο που έχει περιέλθει στο Δήμο Περιστερίου, πάλι με κληροδότημα δημότισας της πόλης, βρίσκετε επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (πεζόδρομος) και σήμερα περιέργως χρησιμοποιείται από συνδικαλιστική οργάνωση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το συγκεκριμένο ακίνητο  δωρήθηκε στον Δήμο Περιστερίου με κληροδότημα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες υποδοχής, στήριξης και παροχής βοήθειας  στα ΑΜΕΑ.

Στην στήλη είναι άγνωστο, πως το συγκεκριμένο κτίσμα, πέρασε στην λειτουργική κατοχή της συνδικαλιστικής οργάνωσης που το χρησιμοποιεί πλέον, ενώ είναι επίσης άγνωστο σ’ αυτή, από ποιο φορέα έχει δηλωθεί στο κτηματολόγιο, ποιος φέρεται να είναι ο επίσημος χρήστης του και ποιος έχει την ευθύνη σύνδεσης και κάλυψης του κόστους χρήσης με τα δίκτυα κοινής οφέλειας….

Ένα τρίτο, αλλά σημαντικό σε σημασία κτίριο, που αν και δημοτικό βρίσκεται σε λειτουργική χρήση από συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εδώ και αρκετά χρόνια, ως προϊόν κατάληψης, υπάρχει στην οδό Καρυάτιδος και Αστερίωνος, κοντά στην πλατεία Δέγλερη, στον Άγιο Ιερόθεο. Στην στήλη, είναι άγνωστο ποιός είναι υπεύθυνος για την σύνδεση αλλά και την κάλυψη  του κόστους χρήσης των δικτύων κοινής ωφέλειας, αν και οι περίοικοι, αλλά και οι παλιοί αυτοδιοικητικοί γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στο Δήμο Περιστερίου, αναφέρουν ότι αυτό γίνεται από τις υπηρεσίες του τελευταίου. Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει ότι το συγκεκριμένο δημοτικό κτίσμα, παραμένει σε κατάληψη από μη κοινοβουλευτικές  πολιτικές συλλογικότητες, χωρίς η διοίκηση Παχατουρίδη, να προβαίνει σε καμία νομική ενέργεια  προκειμένου αυτό να «εκκενωθεί» και να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του…

Δεν έχει σχέση με το θέμα, παραμένει όμως ωραία φωτογραφία (Πλατεία Δημοκρατίας)

Δημοτικά κτίσματα προερχόμενα από δωρεές ή και κληροδοτήματα δημοτών του, υπάρχουν αρκετά στον Δήμο Περιστερίου, αν και δεν υπάρχει πίνακας καταγραφής τους.

Τελευταίο κληροδότημα, αυτής της μορφής, προς το δήμο Περιστερίου, είναι αυτό  με το οποίο αποθανούσα δημότισα, άφησε στον Δήμο την προσωπική της περιουσία, επί της οδού Θηβών, -στο ύψος της διασταύρωσης προς Ανθούπολη-, αποτελούμενη από ισόγειο κατάστημα και ένα ή δύο διαμερίσματα ή αντίστροφα, κληροδότημα για το οποίο πέραν της απόφασης αποδοχής της σχετικής δωρεάς από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης, δεν υπάρχει καμία άλλη είδηση για την διαχείρισή του…

Το «πεταμένο» Αρχείο του Δήμου Περιστερίου…

Ο αναγνώστης του παρόντος, σίγουρα θα αναρωτηθεί, τι δουλειά έχουν όλα τα ποιο πάνω με το «Αρχείο» του Δήμου, που όπως φαίνεται και στις φωτό βρίσκεται «πεταμένο» και εκτεθειμένο σε οποιονδήποτε στα υπόγεια του ΚΥΒΕ, χωρίς καμία φύλαξη με αποτέλεσμα να κινδινεύει να καταστραφεί, είτε από φυσικά αίτια, π.χ. πλημμύρα, που δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για το συγκεκριμένο σημείο της πόλης, είτε από κακόβουλη ενέργεια, π.χ. πυρκαγιά…

Δυστυχώς, έχουν και παραέχουν, αφού κανείς από την διοίκηση του Δήμου, δεν μπορεί να επικαλεσθεί έλειψη δημοτικών κτιρίων για την δημιουργία οργανωμένου και ασφαλούς από κάθε περίπτωση κακόβουλης ή φυσικής καταστροφικής ενέργειας, χώρου αποθήκευσης και λειτουργίας του Αρχείου Διοίκησης της Πόλης.

Το τακτοποιημένο Αρχείο του Δήμου Περιστερίου σε μαύρες σακούλες στα δύο υπόγεια του ΚΥΒΕ – Σύστημα ασφάλειας του αρχείου; «Μπάτε σκύλοι κι αλέστε»!!!

Το γιατί, το Αρχείο του Δήμου, έχει εγκαταλειφθεί ή αν θέλετε πρόχειρα και χωρίς εχέγγυα ασφαλούς διατήρησης αποθηκευθεί, -μέσα σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών-, στα δύο υπόγεια του ΚΥΒΕ, που πέραν των άλλων δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια, η στήλη δεν το γνωρίζει και αποτελεί ευθύνη της διοίκησης Παχατουρίδη να το εξηγήσει, πόσο μάλλον που σε πρώτη ματιά φαίνεται ότι υπάρχουν εκτεθιμένα σε οιονδήποτε και κρίσιμα έγγραφα τόσο για τα οικονομικά  του δήμου, όσο και για το μεταναστευτικό…

Το τακτοποιημένο Αρχείο του Δήμου Περιστερίου σε μαύρες σακούλες στα δύο υπόγεια του ΚΥΒΕ – Σύστημα ασφάλειας του αρχείου; «Μπάτε σκύλοι κι αλέστε»!!!

 Και ας μην ισχυρισθεί  ο οιοσδήποτε άρχων, στέλεχος ή υπάλληλος του Δήμου, ότι  το πρόχειρο μεταλλικό πλέγμα, πίσω από το οποίο βρίσκεται μεγάλο μέρος του δημοτικού Αρχείου, παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια εναντίον οιασδήποτε κακόβουλης  ενέργειας ή ακόμη και φυσικής καταστροφής, γιατί απλώς θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, κατά την λαϊκή έκφραση…

Σε κάθε περίπτωση, όποιος είναι άπιστος Θωμάς και δεν πείθεται, αρκεί να κάνει μόνος του μία επίσκεψη, -ας τα δει και ως αξιοθέατο της διοίκησης Παχατουρίδη-, στο Α΄ και Β’ υπόγειο του ΚΥΒΕ, εισερχόμενος από την είσοδο του χώρου στάθμευσης, που βρίσκεται επί του παραδρόμου της Λεωφόρου Κηφισού. Πιθανόν αν ψάξει, μπορεί να βρεί και κανένα φάκελο ή έγγραφο που να τον αφορά… αν είχε ή έχει δοσοληψίες με τον δήμο…

Τέλος σε ότι αφορά την ευθύνη για την ασφαλή και οργανωμένη διατήρηση του δημοτικού αρχείου, σύμφωνα με τον νόμο, αλλά και έμπειρους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, την έχουν κατά ιεραρχική σειρά οι:

α) Δήμαρχος της Πόλης,

β) αντιδήμαρχος Μηχανοργάνωσης και Πληροφορικής,

γ) Γενικός Γραμματέας Δήμου,

δ) Διευθυντής ή αναπληρωτής Διευθυντής Διοικητικών Θεμάτων,

ε) Προϊστάμενος Διοικητικών Θεμάτων και Ανθρώπινου Δυναμικού και

στ) υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου…

Το τακτοποιημένο Αρχείο του Δήμου Περιστερίου σε μαύρες σακούλες στα δύο υπόγεια του ΚΥΒΕ – Σύστημα ασφάλειας του αρχείου; «Μπάτε σκύλοι κι αλέστε»!!!

Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, με τον ένα ή άλλο τρόπο, υπάρχει πιθανόν και ψηφιακό αρχείο, αφού οι υπηρεσίες του Δήμου χρησιμοποιούν σχεδόν στο σύνολό τους Η/Υ, αν και  σε κάθε κλείσιμο αυτοδιοικητικής περιόδου, για λόγους που ποτέ δεν έχουν εξηγηθεί, ο Δήμος προχωρούσε  σε αναβάθμιση του λογισμικού που χρησιμοποιούσε, κυρίως στις οικονομικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάθε φορά «τεχνικές αβαρίες», όπως αυτή που έγινε αντιληπτή στο ξεκίνημα της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου, κατά την οποία, όπως επισημάνθηκε μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο, είχε ψηφιακά  απαληφθεί (διαγραφεί;) από τους οφειλέτες του Δήμου ένα ικανοποιητικά μεγάλο χρηματικό ποσό οφειλών….

Στην προκείμενη περίπτωση, βέβαια, ο οικονομικός σύμβουλος του Δημάρχου, είχε αναφέρει ότι οι «ψηφιακές διαγραφές» υπήρχαν στο έντυπο αρχείο του Δήμου… Για φαντασθείτε να καταστραφεί και αυτό…

Αλήθεια, τι τελικά έγινε με αυτή την συγκεκριμένη ιστορία… Έτσι για να λυθεί και η απορία της στήλης… κε οικονομικέ σύμβουλε… Πληρώθηκαν οι συγκεκριμένες οφειλές στο Δήμο ή όχι…

Όχι τίποτα άλλο, γιατί σε κάποια άλλη περίπτωση, συγκεκριμένου μεγαλοοφειλέτη, εμφανίσθηκαν ξαφνικά και χρέη ή μάλλον οφειλές του Δήμου προς τον ίδιο, ώστε να υπάρξει ισοζύγιο… Το εκπληκτικό ήταν ότι οι οφειλές και τα χρέη του συγκεκριμένου επιχειρηματία ήταν περίπου ισόποσα, με τον τελευταίο να είναι πολύ κιμπάρης κατά την πρόταση συμφωνίας προς το δήμο για αλληλόχρεη διαγραφή…

Γι αυτά ή μάλλον αυτή η ιστορία, είναι άλλη υπόθεση για την οποία πιθανόν θα κλιθούν και μάλιστα σύντομα, να αποφανθούν οι «ιεροκήρυκες ή μάλλον οι ιεροεξεταστές»… Κε Πρόεδρε, μπορείτε να μας πείτε πότε και αν θα δημοσιευθεί η σχετική απόφαση στο Διαύγεια…;

Σημείωση: Αν κάποιο από τα ποιο πάνω είναι «ανακριβές», η στήλη θα προχωρήσει σε άμεση ανασκευή, εφόσον της γνωστοποιηθεί το σχετικό αληθές υλικό…

Στο επόμενο λοιπόν και «δώρα φέροντες…»

————-

Υ.Γ.: προς «φίλο Μήτσο»- Αγαπητέ Μήτσο, μην εκπλήσσεσαι  γιατί τρώω κάτω από τις Μουριές. Αφενός μου άρεσαν πάντα σαν δένδρα, αφετέρου το «ψάρι» είναι κάθε φορά προσφορά, χωρίς υποχρεώσεις για το μονοπάτι… Τουλάχιστον εσύ δεν θα έπρεπε ποτέ να κάνεις σχόλια αυτής της μορφής. Εξάλλου το ίδιο έπραξες όταν λαμπάδιασε το αυτοκίνητο της στήλης… Αρκετά λοιπόν κι αν θέλεις να πεις κάτι μπορείς να το πεις χωρίς φόβο πρόσωπο με πρόσωπο… εκτός της περίπτωσης που υπάρχει φόβος να «συκοφαντηθείς» αδίκως για μία τέτοια συνάντηση… αν έτσι νομίζεις…

«Ο Σχολάζων και Κολάζων»

Μοιραστείτε το:
Tagged