Ανοίγει η διαφορά Μπάιντεν έναντι του Τραμπ – Δημοσκόπηση του CNN δίνει 16% προβάδισμα στον Μπάιντεν

Διεθνείς Σχέσεις
Μοιραστείτε το:

Δημοσκόπηση CNN: 16% προβάδισμα ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Το δημοσκοπικό προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να διευρύνεται λιγότερες από τριάντα μέρες πριν τις εκλογές τις 3ης Νοεμβρίου σύμφωνα με μια νέα έρευνα του CNN/SSRS.

Συγκεκριμένα στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους ο πρώην αντιπρόεδρος λαμβάνει 57% έναντι 41% του σημερινού προέδρου, σε μια από τις μεγαλύτερες διαφορές που έχουν καταγραφεί ανάμεσα τους από τότε που ξεκαθάρισε η κούρσα για την προεδρία.

Oι ψηφοφόροι δείχνουν να προτιμούν σε γενικές γραμμές τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ για συγκεκριμένα θέματα που τα θεωρούν εξαιρετικά σημαντικά, όπως την διαχείριση του νέου κορονοϊού (59% προτιμούν τον Μπάιντεν ενώ το 38% τον Τραμπ), την υγειονομική περίθαλψη (59% ψηφίζουν Μπάιντεν και 39% τον Τραμπ) τη φυλετική ανισότητα στην Αμερική (62% υπέρ του Μπάιντεν έναντι 36% υπέρ του Τραμπ), το θέμα των υποψηφιοτήτων στο Ανώτατο Δικαστήριο (57% υπέρ του Μπάιντεν, 41% υπέρ του Τραμπ).

Στο σημείο που κλείνει η ψαλίδα είναι ο τομέας της οικονομίας. Το 50% πιστεύει ότι ο Μπάιντεν θα είναι καλύτερος ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Τραμπ είναι 48%.

Η δημοσκόπηση του CNN έρχεται δύο μέρες μετά από αυτή για λογαριασμό της εφημερίδας Wall Street Journal και του δικτύου NBC όπου ο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 54% των προτιμήσεων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι 39% του Τραμπ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εννέα δημοσκοπήσεις των NBC News / WSJ Street Journal, o Μπάιντεν διατηρεί σταθερά προβάδισμα έναντι του Τραμπ το οποίο κυμαίνεται από 6% έως 14%. Σημειώνεται ότι στις μετρήσεις για λογαριασμό των εν λόγω μέσων ενημέρωσης, ο Τραμπ δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 40%.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged