Αλληλέγγυα Πόλη: Η διοίκηση Ζενέτου αφήνει για άλλη μία χρονιά εκατοντάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών του Δήμου

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Τεράστιο το πρόβλημα και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής

252 παιδιά μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στον Δήμο Ιλίου με ευθύνη της δημοτικής αρχής και για άλλη μία χρονιά οι γονείς στο Ίλιον καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: την πρόσβαση σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε η ίδια η διοίκηση του Δήμου για το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021: μόλις 372 παιδιά γίνονται δεκτά στα βρεφικά και παιδικά τμήματα των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ιλίου – με ΕΣΠΑ ή χωρίς – και 252 μένουν εκτός δομών και χαρακτηρίζονται ως «επιλαχόντες».

Άλλη μια «τεράστια επιτυχία» της διοίκησης Ζενέτου που να δούμε για άλλη μία φορά σε ποιον θα βρει να ρίξει το φταίξιμο. Αναρωτιόμαστε, αν δεν αποτελεί προτεραιότητα για μια δημοτική αρχή η εξασφάλιση της πρόσβασης όλων των παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς, τότε τι μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα;

Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως για άλλη μία χρονιά σε 7 από τους 12 βρεφονηπιακούς του Δήμου, δεν λειτουργεί βρεφικό τμήμα (4ος, 5ος, 6ος, 8ος, 9ος, 10ος, 12ος βρεφονηπιακός σταθμός).

Καλούμε για άλλη μία φορά τη διοίκηση του Δήμου να αλλάξει ρότα, να κατανοήσει ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητες και οι ανάγκες των δημοτών του Ιλίου και να σκύψει πάνω από το μείζον πρόβλημα που παρατηρείται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο. Με εκατοντάδες παιδιά στο Ίλιον να μένουν αποκλεισμένα από κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: την εξασφάλιση της πρόσβασής τους σε κάποιο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό.

Τη λαϊκή οικογένεια που μένει στο Ίλιον, δεν τη στηρίζεις, κύριε Δήμαρχε, με κούφια λόγια ή δήθεν επικαλούμενος τα εκατομμύρια που «ξεκουράζονται» στο αποθεματικό σου. Τη στηρίζεις με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, έργα, δράσεις.

Δυστυχώς, εσείς έχετε επιλέξει να εγκαταλείψετε την πόλη μας χωρίς πολύ βασικές υποδομές. Και αυτό οι κάτοικοι του Ιλίου το πληρώνουν ακριβά, καθημερινά.

Ίλιον, 02/10/2020

Μοιραστείτε το:
Tagged