Οι «γενναίοι» Γονείς-Αρνητές της μάσκας – Νέα «φρούτα» σε Χαϊδάρι και Ηράκλειο… 14 μήνες στον γονέα που έδειρε εκπαιδευτικό

Επαγγελματική Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Πληθαίνουν οι «γενναίοι» γονείς αρνητές της μάσκας, στα σχολεία της χώρας. Δύο πρόσφατα περστατικά έγιναν γνωστά.

Στο πρώτο μαθητής σε σχολείο του Χαϊδαρίου, δήλωσε στην Διεύθυνση του σχολείου, ότι η μητέρα του δεν του επιτρέπει να φορά μάσκα μέσα στο σχολείο. Το παιδί σύμφωνα με το πρωτόκολλο, αλλά και την Εγκύκλιο του υπουργείου, παρέμεινε σε σημείο του προαύλιου χώρου, επιδεικνύοντας πολύ ευγενική συμπεριφορά μέχρις ότου φθάσει στην σχολική μονάδα η μητέρα του, η οποία ειδοποιήθηκε από την Διευθύντρια, προκειμένου να παραλάβει το γιό της που δεν θα παρακολουθούσε τα μαθήματα.

Η μητέρα, που κατέφθασε, άμεσα, απαίτησε να εισέλθει στις σχολικές εγκαταστάσεις, χωρίς να φορέσει μάσκα προσώπου, κάτι που δεν της επιτράπηκε, ενώ κατέθεσε στην διεύθυνση της σχολικής μονάδας νομικό έγγραφο με το οποίο ζητά από την εκπαιδευτική κοινότητα να δεχθεί για διαφόρους λόγους, όπως επικαλείτε, τον μαθητή γιό της, χωρίς να τον υποχρεώνει στην χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Ευτυχώς το επεισόδιο έληξε εκεί, χωρίς εντάσεις, χάρις στην ψυχραιμία που επέδειξαν οι εκπαιδευτικοί, με την μητέρα να αποχωρεί μαζί με τον μαθητή γιό της…

Στο δεύτερο γονέας στην Κρήτη επιτέθηκε σε διευθύντρια σχολείου αφαιρώντας την μάσκα της…

Το νέο περιστατικό βίας αυτή τη φορά σε βάρος διευθύντριας σχολείου σημειώθηκε στο Ηράκλειο, από γονέα που αρνήθηκε να βάλει μάσκα για να εισέλθει στον χώρο του σχολείου.

Τo περιστατικό έγινε σήμερα νωρίς το πρωί σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου. Ο γονέας, αλλοδαπής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24.gr, αρκετά εκνευρισμένος μπήκε στον χώρο του σχολείου χωρίς μάσκα παρά τις συστάσεις των εκπαιδευτικών φωνάζοντας «αφήστε με, καλέστε την αστυνομία».

Μάλιστα ο πατέρας έφτασε μέχρι το γραφείο της διευθύντριας και εξοργισμένος εξέφρασε την αντίδρασή του για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία. Σύμφωνα με το Creta24.gr, ο πατέρας ζήτησε από τη διευθύντρια να βγάλει τη μάσκα και όταν εκείνη του είπε να συνεχίσουν την κουβέντα έξω από το γραφείο της, με βίαιο τρόπο της έβγαλε τη μάσκα χτυπώντας τη στο πρόσωπο.

Τότε η διευθύντρια του σχολείου, σοκαρισμένη από το περιστατικό, φώναξε τους συναδέλφους της και ο άνδρας έφυγε από το σχολείο.

«Είμαι δασκάλα. Βλέπω τον γιο του να κλαίει μετά το περιστατικό και κλαίω κι εγώ» ανέφερε στο Creta24.gr η διευθύντρια του σχολείου.

Χανιά: Ποινή φυλάκισης 14 μηνών στον πατέρα μαθητή που επιτέθηκε σε καθηγητή

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών επιβλήθηκε στον 40χρονο γονέα παιδιού Γυμνασίου που βιαιοπράγησε εναντίον καθηγητή στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή, η οποία θα ισχύσει αν ο καταδικασθείς καταβάλει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου ως δωρεά για κοινωφελείς σκοπούς, επέβαλε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, όπου οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στον 40χρονο πατέρα μαθητή του συγκεκριμένου Γυμνασίου που το πρωί της Δευτέρας βιαιοπράγησε σε βάρος καθηγητή του σχολείου, όταν το θύμα της επίθεσης δεν επέτρεψε στο παιδί του καταδικασθέντος να μπει στο σχολείο χωρίς τη μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στην κατάθεσή του ο καθηγητής που δέχθηκε την επίθεση αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν και τόνισε ότι στην προτροπή του προς το παιδί του 40χρονου να φορέσει τη μάσκα για να μπει στο σχολείο δέχτηκε από τον πατέρα του παιδιού μια κουτουλιά και μια κλωτσιά. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετάνιωσε για τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι δεν τον εκφράζει, καθώς, όπως είπε, δεν είναι βίαιος άνθρωπος.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της τόνισε ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις και επεσήμανε ότι δεν έχει κανείς δικαίωμα να βρίζει και να αντιδρά με αυτό τον τρόπο αλλά και να εξαπολύει απειλές, ειδικά μπροστά σε παιδιά, και πρότεινε την ενοχή του.

Ο 40χρονος κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απειλής σε βάρος του εκπαιδευτικού. Έξω από τον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συνάδελφό τους, ζητώντας παράλληλα την τιμωρία του γονέα που επιτέθηκε στον καθηγητή.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged