Κ.Μητσοτάκης: Άμεσα μια μοίρα Rafale, τέσσερις νέες φρεγάτες και νέα όπλα για Στρατό-Αεροπορία

Άμυνα
Μοιραστείτε το:

Η αποτελεσματική διπλωματία είναι η άλλη όψη της ισχύος της Ελλάδας. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και με την Τουρκία. Το Διεθνές Δικαστήριο μπορεί να δώσει τη λύση στο μοναδικό θέμα που έχουμε με την Τουρκία, αυτό της υφαλοκρηπίδας.

Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τον σταθερό προσανατολισμό της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα έχει αυτοπεποίθηση στην άμυνα και στην οικονομία. Ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την ασφάλεια της χώρας, είπε μετά ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας έξι εμβληματικές αποφάσεις για την άμυνα:

1) Η Πολεμική Αεροπορία αποκτά αμέσως μια μοίρα Rafale με ταυτόχρονη αντικατάσταση των παλαιότερων Mirage. Σε συνδυασμό με τα αναβαθμισμένα F-16V θα δημιουργηθεί ένας αεροπορικός στόλος που δεν θα μπορεί να αγνοήσει κανείς.

2) Αρχίζουν στο Πολεμικό Ναυτικό τις διαδικασίες για απόκτηση τεσσάρων φρεγατών πολλαπλών ρόλων

3) Εμπλουτίζεται ουσιαστικά το οπλοστάσιο των Κλάδων, με αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό Ξηράς, τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό και κατευθυνόμενα όπλα για την Πολεμική Αεροπορία.

AUAB-11-186

4) Το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανανεώνεται με την πρόληψη 15.000 ανδρών και γυναικών.

5) Ενεργοποιούμε την αμυντική βιομηχανία. Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν εισέλθει Αμερικανοί επενδυτές, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σύντομα εισέρχεται στρατηγικός επενδυτής. Επίσης, ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ και αναδιοργανώνεται η ΕΑΒ ώστε να αποτελέσει κέντρο επισκευής και συντήρησης αεροσκαφών, με κύριο ωφελούμενο την Πολεμική Αεροπορία.

6) Οι Ένοπλες Δυνάμεις επενδύουν στην προστασία της διακίνησης της πληροφορίας από κυβερνοεπιθέσεις υβριδικού τύπου.

Πηγή: defence-point.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged