Ερωτήματα για την νομιμότητα των απολύσεων τους θέτει η επιστολή των 14 απολυμένων από τους Παιδικούς σταθμούς του δήμου Περιστερίου

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Ερωτήματα για την νομιμότητα των απολύσεων τους θέτει η ανοικτή επιστολή των 14 απολυμένων από τους Παιδικούς σταθμούς του δήμου Περιστερίου, την ώρα που η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την παράταση της θητείας για  δύο χρόνια και εφτά μήνες εργαζόμενων σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, 5 μάλιστα μήνες πριν αυτό πάρει επίσημη έγκριση της παράτασής του…

—————-

«Η Επιστολή της επιτροπής απολυμένων εργαζομένων στους Παιδικούς σταθμούς του δήμου Περιστερίου».

Είμαστε 14 οικογένειες που από την μια στιγμή  στην άλλη, βρεθήκαμε χωρίς δουλειά!!! Στα μέσα του Μαρτίου, βγήκε προκήρυξη στον Δήμο Περιστερίου μέσω του ΑΣΕΠ και με βάση τα μόριά μας, κερδίσαμε μία θέση μετά από τόσο κόπο. Κατά την διαδικασία πρόσληψης, η Δημοτική αρχή Περιστερίου μας υποσχέθηκε πως όσο υπάρχει  το πρόγραμμα ΕΣΠΑ η θέση εργασίας μας είναι διασφαλισμένη. Τόνισαν την αναγκαιότητα του προσωπικού για τις καλύψεις των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς.

Στις 31 Ιουλίου φύγαμε ήσυχες από το σχολείο, έχοντας ενημερωθεί πως θα συνεχίσουμε τη νέα σχολική χρονιά, και γνωρίζοντας ότι υπάρχει εισήγηση του προέδρου του Νομικού προσώπου του δήμου για παράτασης ανανέωσης του συνόλου των εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ. Ξαφνικά, στις 6 Αυγούστου και ενώ βρισκόμασταν σε καλοκαιρινή άδεια, μέσω τηλεφώνου μας ενημέρωσαν «πως δεν θα μας χρειαστούν άλλο».

Και αναρωτιόμαστε…. Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ημέρες; Έπειτα, από επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τον δήμαρχο, επιβεβαιώσαμε σε συνάντησή μας μαζί του καθώς και με τον πρόεδρο των παιδικών σταθμών, την απροθυμία τους να μας ακούσουν και να κάνουν μια προσπάθεια υπέρ μας.

Εν ψυχρώ μας ενημέρωσαν πως θα προσλάβουν 20 άτομα από τον ΟΑΕΔ, εφόσον είναι «τσάμπα», ενώ εμείς στοιχίζουμε! Αυτά ήταν τα λόγια τους!

Την ίδια μέρα, 28 Αυγούστου, ισχυρίστηκαν πως δεν μπορούν να ανανεώσουν τις συμβάσεις μας για οικονομικούς λόγους, ενώ το ίδιο απόγευμα ανανέωσαν κρυφά τέσσερις κοπέλες από εμάς, χωρίς να γνωρίζει κανείς με τι κριτήρια έγινε η επιλογή.

Στις 31 Αυγούστου, ορίστηκε διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου, με εμάς τις εργαζόμενες παρούσες και επιβεβαιώνουμε πως δεν πραγματοποιήθηκε  το συμβούλιο.

Παρ’ όλα αυτά, το ίδιο απόγευμα, ενημερωθήκαμε μέσω email, για την μη ανανέωση της σύμβασης. Την επομένη, είχαν δώσει εντολή να μη μας επιτραπεί η είσοδος στους παιδικούς σταθμούς, τους οποίους εργαζόμαστε!

Προχωρήσαμε σε δημοτικό συμβούλιο για οριστική απόφαση σχετικά με τις συμβάσεις μας, αλλά με απόφαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, η συνεδρίαση ματαιώθηκε, επειδή δεν επιτράπηκε σε εμάς τους εργαζομένους καθώς και στους εκπροσώπους μας, να παραμείνουμε στον χώρο και να εκφράσουμε τις άποψή μας.

Ως συνέπεια των παραπάνω γεγονότων, εμείς οι 14 εργαζόμενοι χάνουμε τα μόρια από την ανεργία που με τόσο κόπο μαζεύαμε και δεν δικαιούμαστε ταμείο ανεργίας. Επίσης , εφόσον ενημερωθήκαμε μέσα στον Αύγουστο, είναι γνωστό πως τον μήνα αυτόν, όλα υπολειτουργούν. Επομένως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναζητήσουμε εργασία.

Είμαστε μητέρες, γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης, γυναίκες με υποχρεώσεις!

Όσο ψυχοφθόρο είναι όλο αυτό και όσος ψυχολογικός πόλεμος και αν μας ασκείται, είτε το αποτέλεσμα είναι θετικό, είτε αρνητικό, εμείς έχουμε το κεφάλι ψηλά, γιατί ξέρουμε πως δεν λυγίσαμε παρά τις πιέσεις, προσπαθήσαμε και θα προσπαθούμε, θα αγωνιστούμε για την αδικία εις βάρους μας, μέχρι το τέλος.”

Μοιραστείτε το:
Tagged