Πάνος Παπανικολάου: Συνεχίζεται το πραξικόπημα με τις απολύσεις στο Περιστέρι

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Σήμερα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποδείχθηκε περίτρανα πως οι απολύσεις των εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι αδίστακτη και απάνθρωπη μεθόδευση συνολικά της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη.

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες οι απαράδεκτες παράνομες μεθοδεύσεις του κ. Πλέστη στην διοίκηση του Νομικού Προσώπου (ΟΠΑΑΔΠ) που έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει πρακτικό μιας συνεδρίασης που ουδέποτε έγινε.

Σήμερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λώλος συνέχισε το πραξικόπημα διαλύοντας την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν καν αυτή ξεκινήσει με το πρόσχημα πως είναι «παράνομο» να μιλήσει έστω ένας εκπρόσωπος των εργαζόμενων γιατί για «υγειονομικούς λόγους» η συνεδρίαση πρέπει να γίνεται «κεκλεισμένων των θυρών».  Με απλά λόγια επικαλέστηκε πως δήθεν θα … φούντωνε η επιδημία στο Περιστέρι ( ! ) αν ένας εκπρόσωπος των υπό απόλυση εργαζόμενων μιλούσε στο δημοτικό συμβούλιο διά μικροφώνου με μάσκα, τήρηση αποστάσεων κλπ ( !! ). Και φυσικά ούτε ένας αντιδήμαρχος και ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν έφερε αντίρρηση, φρόντισαν όλοι να αποχωρήσουν αμέσως σχεδόν … τρέχοντας.

Είναι αυτονόητο πως αυτή η επίκληση δήθεν υγειονομικών λόγων είναι μια προσχηματική γελοιότητα, δεν χρειάζεται γι’ αυτό καμία απολύτως ιδιαίτερη ανάλυση. Η αλήθεια είναι πως η δημοτική αρχή συνεχίζει απαράδεκτες μεθοδεύσεις για να γίνουν οι απολύσεις.

Έ, λοιπόν ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο αγώνας των εργαζόμενων είναι και δικός μας αγώνας.

 Οι απολύσεις θα ματαιωθούν.

Πάνος Παπανικολάου, δημοτικός σύμβουλος με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ και μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

Μοιραστείτε το:
Tagged