Millennials στη μετά Covid-19 εποχή: Αφιερώνουν δύο επιπλέον ώρες στο Διαδίκτυο

Πολυμέσα
Μοιραστείτε το:

Καθώς η «νέα κανονικότητα» ανάγκασε πολλούς πολίτες, παγκοσμίως, να εργάζονται από το σπίτι, το σπίτι γίνεται πλέον τεχνολογικός κόμβος ειδικά για τη γενιά των millennials (γεννημένοι μεταξύ 1981-1996). Για παράδειγμα, στη μετά Covid-19 εποχή οι millennials ξοδεύουν σχεδόν δύο (1,8) επιπλέον ώρες στο Διαδίκτυο καθημερινά σε σύγκριση με την αρχή του έτους – αυξάνοντας τον ημερήσιο μέσο όρο τους στις 7,1 ώρες.

Στη νέα αυτή κανονικότητα, η διαδικτυακή ασφάλεια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των millennials ως ο πιο σημαντικός παράγοντας, για να βρουν τις «Digital Comfort Zones» στο σπίτι τους. Έτσι, σχεδόν οι μισοί (49%) δηλώνουν ότι αυτός ο αυξημένος χρόνος στο διαδίκτυο τούς έκανε πιο ενήμερους για την ψηφιακή τους ασφάλεια.

Ωστόσο, παρόλο που οι millennials σκοπεύουν να ενισχύσουν την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο, οι ενέργειές τους λένε μια διαφορετική ιστορία. Για παράδειγμα, πάνω από ένας στους τρεις (37%) πιστεύουν ότι είναι βαρετοί για να πέσουν θύματα ψηφιακού εγκλήματος, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας της Kaspersky.

Με πολλούς millennials να πιστεύουν ότι είναι πολύ βαρετοί για τους ψηφιακούς εγκληματίες, το 36% δηλώνει ότι θα έπρεπε ωστόσο να κάνει περισσότερα για να ενισχύσει την ψηφιακή του ασφάλεια, αλλά καταλήγει να είναι στον πάτο της λίστας με τις υποχρεώσεις του.

Διαδικτυακές συνήθειες

Σύμφωνα με την τελευταία παγκόσμια έκθεση της Kaspersky, «More Connected Than Ever Before: How We Build Our Digital Comfort Zones», οι millennials ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, σχεδόν τα δύο τρίτα (61%) δηλώνουν ότι η άνοδος των διαδικτυακών γνωριμιών από το σπίτι είναι μια ιδιαίτερη ανησυχία για την ψηφιακή τους ασφάλεια.

Γα να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανησυχίες, σχεδόν οι μισοί (52%) λένε ότι εκτελούν μόνο αξιόπιστες εφαρμογές στις συσκευές τους από επίσημα καταστήματα όπως το Apple Store και το Google Play. Επίσης, το 49% εκτελεί τακτικές σαρώσεις κατά των ιών σε καθεμία από τις συσκευές του για να προστατευθεί.

Ωστόσο, το 13% των millennials παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί το Wi-Fi των γειτόνων του χωρίς οι δεύτεροι να το γνωρίζουν.

«Λέγεται ότι το Διαδίκτυο είναι στο DNA των millennials κι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλες προκλήσεις που απαιτούν από αυτήν την ομάδα να βρει τη δική της ‘ψηφιακή ζώνη άνεσης’. Το γεγονός ότι πολλοί μοιράζονται καταλύματα με συγκατοίκους μπορεί να τους κάνουν να νιώσουν ψηφιακά ανασφαλείς, ειδικά στην αρχή της συμβίωσης. Επίσης, η τάση τους να αλλάζουν συχνά σπίτι και δουλειά μπορεί να κάνει αυτό το αίσθημα ακόμη χειρότερο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να μιλάτε και να επικοινωνείτε ανοιχτά σχετικά με αυτές τις ανησυχίες με τους συγκατοίκους σας: να μοιράζεστε το κόστος του λογισμικού ασφαλείας, να δημιουργείτε σαφείς κανόνες για τη χρήση κοινών συσκευών και να γνωρίζετε ο ένας τον άλλον καλύτερα» αναφέρει η έρευνα.

Συμβουλές

Για να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές και τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν προστατευμένα στο Διαδίκτυο, η Kaspersky συμβουλεύει τους millennials:

  • Δώστε προσοχή στην αυθεντικότητα του ιστότοπου. Μην επισκέπτεστε ιστότοπους έως ότου είστε βέβαιοι ότι είναι νόμιμοι και ξεκινούν με το «https». Δοκιμάστε να αναζητήσετε κριτικές για ιστότοπους που σας φαίνονται ύποπτοι.
  • Διατηρήστε μια λίστα με τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας, ώστε να έχετε πλήρη κατανόηση των υπηρεσιών και των ιστότοπων που ενδέχεται να αποθηκεύουν τα προσωπικά σας στοιχεία.
  • Αποκλείστε την εγκατάσταση προγραμμάτων από άγνωστες πηγές στις ρυθμίσεις του smartphone σας και εγκαταστήστε μόνο εφαρμογές από επίσημα καταστήματα εφαρμογών.
  • Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το “Έλεγχος απορρήτου” για να κάνετε τα προφίλ σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιο ιδιωτικά. Θα είναι πιο δύσκολο για τρίτους να βρουν πολύ προσωπικές σας πληροφορίες.

Πηγή: sepe.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged