Σχολικά γεύματα σε 185.311 μαθητές: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα και σε ποια σχολεία…

Α/θμια
Μοιραστείτε το:

Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη και της ηγεσίας του ΟΠΕΚΑ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 1/9/2020, με θέμα την λειτουργία του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων και την έγκαιρη και ασφαλή προετοιμασία της συνέχισης του για την επόμενη σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων αποτελεί μια σημαντική προνοιακή πολιτική του κράτους και αφορά χιλιάδες οικογένειες με χαμηλά ή αδύναμα εισοδήματα.

Κατά τη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στην ασφαλή παράδοση των γευμάτων στους δικαιούχους ενώ, ταυτόχρονα εξετάστηκαν  πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν και οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης τους, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ασφαλής έναρξη του προγράμματος στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία των δύο φορέων και η βούληση για την ασφαλή υλοποίηση του προγράμματος με τους όρους και τις υποδείξεις των ειδικών του ΕΟΔΥ.

Σε ποιους δήμους θα εφαρμοστεί

Η σχετική απόφαση της υφυπουργού παιδείας δημοσιεύτηκε πρόσφατα  στο ΦΕΚ και όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, καθημερινά, θα παραλαμβάνονται από σχολεία, 77 ομάδων δήμων σε όλη την επικράτεια, παρασκευασμένα γεύματα με υψηλές προδιαγραφές υγιεινής και θα αποδίδονται με ασφάλεια και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε 185.311 μαθητές και μαθήτριες.

Για να δείτε το ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση κάντε κλικ εδώ

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged