Ο Γιάννης Καλαντώνης από την αντιπολίτευση του Δήμου, νέος στενός συνεργάτης διοίκησης στο πλευρό του Ανδρέα Παχατουρίδη (έγγραφο)

Περιστέρι

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης, εκπλήσσει για άλλη μία φορά την τοπική πολιτική σκηνή. Όπως και την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο κατα την οποία είχε ενσωματώσει-απορροφήσει στην δημοτική παράταξή του, τους δύο ενεργούς συμβούλους της τότε «αξιωματικής» αντιπολίτευσης κ.κ. Αλ. Πλέστη και Θαν. Δημητρίου, έτσι και σήμερα υπέγραψε απόφαση στην  οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ορίζουμε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ.Καλαντώνη Ιωάννη, ως Εντεταλμένο Σύμβουλο για την εποπτεία και τον συντονισμό δράσεων του γραφείου Ανάπτυξης και Στήριξης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας, με στόχευση την προώθηση της τοπικής οικονομίας και την υποστήριξη νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων στο Δήμο Περιστερίου και του μεταβιβάζουμε την εξουσία υπογραφής για σχετικά θέματα».

Κατά  την πρακτική που ακολουθεί πάγια ο κος Ανδρέας Παχατουρίδης, σε ότι αφορά  την παροχή αξιωμάτων σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, η απόφασή του αυτή είναι το προΐμιο της πλήρους ενσωμάτωσης στην δημοτική ομάδα του, του δημοτικού συμβούλου που αναφέρεται στην συγκεκριμένη απόφαση.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία για το Περιστέρι», δήλωσε στο Vukentra.com, ότι αποδέχθηκε, με την σύμφωνη γνώμη των μελών της παράταξής του, την σχετική πρόταση που του έκανε ο δήμαρχος της Πόλης, προκειμένου να προσφέρει με όλες τις δυνάμεις του για την  ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Πόλης, η οποία από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα δοκιμάζεται…

Να θυμήσουμε ότι η θέση του «Εντεταλμένου Συμβούλου για την εποπτεία και τον συντονισμό δράσεων του γραφείου Ανάπτυξης και Στήριξης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας», δεν είναι η πρώτη θέση στα διοικητικά της πόλης που καταλαμβάνει ο κος Καλαντώνης, αφού έχει προηγηθεί ο ορισμός του στην Επιτροπή για τον έλεγχο και τον προγραμματισμό των δημόσιων Δομών Υγείας που λειτουργούν στην πόλη του Περιστερίου.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο κος Κλαντώνης, διευκρίνισε στην στήλη, ότι  δεν θα υπάρξει προσχώρηση του ίδιου και της παράταξής του, στην δημοτική ομάδα του κου Δημάρχου, αλλά η συμφωνία μαζί του προβλέπει την ισότιμη αναλογικά συνεργασία τους τόσο κατά την παρούσα αυτοδιοικητική περίοδο, όσο και στις επόμενες τοπικές εκλογές, όταν αυτές θα πραγματοποιηθούν.

Σε αναμονή λοιπόν της ανακοίνωσης του κου Καλαντώνη, για την συγκεκριμένη συνεργασία του με τον κο Παχατουρίδη, ανακοίνωση που πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον ίδιο… Πιθανόν στην ίδια ανακοίνωση ο κος Καλαντώνης, να δώσει στοιχεία για την νέα δομή του Δήμου Περιστερίου, «Το Γραφείο Ανάπτυξης και Στήριξης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας», καθώς και τις αρμοδιότητες για τις οποίες, σύμφωνα με τη  απόφαση του  Δημάρχου, απέκτησε το δικαίωμα της υπογραφής…

Δημ-άρχης

Tagged