Λαϊκή Συσπείρωση: Ο Πατούλης έκανε το Περιφερειακό Συμβούλιο… τηλε-τσίρκο

Αττική

Ο περιφερειάρχης που πριν από λίγες μέρες φωτογραφιζόταν προκλητικά, αγκαλίτσα σε παραλιακό πάρτι με δεκάδες καλεσμένους του, χαρακτήρισε «ανεύθυνους» όσους ζητούν να γίνονται συνεδριάσεις διά ζώσης και με μέτρα προστασίας!

Απαράδεκτη τακτική ακολουθεί η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με ευθύνη του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, και αφορά τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζουν να διεξάγονται οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πολλές βδομάδες, ακόμα και μήνες, αφότου Δημοτικά αλλά και Περιφερειακά Συμβούλια σε όλη τη χώρα συνεδριάζουν διά ζώσης τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, η διοίκηση της Περιφέρειας επιμένει σε μια διαδικασία – παρωδία και συνεχίζει να συγκαλεί, μέσω του προεδρείου, συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη! Επιπλέον, όλο αυτό το διάστημα, εισηγήσεις των θεμάτων έρχονται εκπρόθεσμα, θέματα μεταφέρονται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση και συζητιούνται 40 και 45 μέρες μετά… Ετσι, το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε …τηλε-τσίρκο.

Για να κατανοήσει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, αρκεί να περιγράψουμε το εξής σκηνικό από πρόσφατη συνεδρίαση.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έχουν θέσει θέμα εδώ και καιρό, ζητώντας συνεδριάσεις διά ζώσης με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, ανακοίνωσαν πως θα απέχουν από τη διαδικασία ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας. Για τον ίδιο λόγο απείχαν από τη συνεδρίαση και άλλες πέντε παρατάξεις.

Το αποτέλεσμα; Γύρω στις 3.45 ξεκίνησε η συνεδρίαση με 53 παρόντες και 3 παρατάξεις (Πατούλης, Τζήμερος και οι χρυσαυγίτες), που απ’ ό,τι φαίνεται πάνε χεράκι χεράκι με την παράταξη της ΝΔ.

Η εικόνα του μόνιτορ της τηλεδιάσκεψης έδειχνε ότι 26 από αυτούς ήταν απλά συνδεδεμένοι, αλλά δεν φαίνονταν πουθενά (μαύρες οθόνες), αρκετοί είχαν ανοιχτή την οθόνη αλλά φαινόταν η άδεια καρέκλα τους και τα …έπιπλα του σπιτιού, ενώ 3 σύμβουλοι ήταν συνδεδεμένοι ενώ οδηγούσαν τα αυτοκίνητά τους…

Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Οσοι λιγοστοί ήταν συνδεδεμένοι, έκαναν και πλακίτσα με κουτσομπολιά και διάφορα άλλα (το σχετικό βίντεο είναι στη διάθεση της εφημερίδας), ενώ αφού ολοκληρώθηκε το κους κους, εμφανίστηκε ο Πατούλης.

Και τι είπε; Εκανε επίθεση και στη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάνοντας λόγο για «ανεύθυνες συμπεριφορές», αναφέρθηκε στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουν τι τους γίνεται με τον κορονοϊό»… Μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «μικροπαραταξικές σκοπιμότητες».

Ο άνθρωπος λοιπόν που πριν μερικές μέρες εμφανίστηκε στο χλιδάτο πάρτι που διοργάνωσαν ο ίδιος και η σύζυγός του, αγκαλίτσα με δεκάδες καλεσμένους φίλους και celebrities σε παραλία της Αττικής, ο άνθρωπος που συμμετείχε σε κοσμική εκδήλωση γενεθλίων και φωτογραφιζόταν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας ανάμεσα σε δεκάδες άλλους, ο ένας πάνω στον άλλο, έχει το θράσος να μιλά για προστασία από τον κορονοϊό και «ανεύθυνες συμπεριφορές».

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην ανακοίνωσή τους για το θέμα αναφέρουν:

«Σε συνέχεια του από 24/7/2020 Δελτίου Τύπου, στο οποίο θέσαμε σοβαρά ζητήματα για την προετοιμασία και τον τρόπο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεδομένου ότι η περιφερειακή αρχή και το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν έλαβαν υπόψη τους καμία από τις παρατηρήσεις μας καθώς κι αυτές του συνόλου σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προβαίνοντας παρά μόνο στην απόσυρση κάποιων θεμάτων από την ημερήσια διάταξη, σας δηλώνουμε ότι ως ελάχιστη πράξη διαμαρτυρίας θα απέχουμε από την 13η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καταγγέλλοντας τον τρόπο που επιλέγεται να πραγματοποιηθεί και ζητάμε τη σύγκλησή της με τη φυσική παρουσία των περιφερειακών συμβούλων, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Tagged