Δεν ζητάνε τα μεμέτια πολλά – «Αποστρατικοποίηση Δ. Θράκης ή Αυτονομία της»!!!..

Άμυνα
Μοιραστείτε το:

Τουρκικό Σχέδιο (Χάγη) σε ευθεία γραμμή και όχι λαμθάνουσα…

Δεν πέρασε παρά μόνο μια μέρα απ’ την ”ισλαμοποίηση” της Αγίας Σοφίας, για να αρχίσει μεθοδευμένα και με αριστοτεχνική τακτική (που την κατέχουν οι Τούρκοι διαχρονικά όταν είναι να υπερασπιστούν τα εθνικά τους συμφέροντα) να ξεδιπλώνεται η στρατηγική της ”Γαλάζιας Πατρίδας” του Ταγίπ Ερντογάν για το Αιγαίο και τη Δυτική Θράκη σε ομιλία του σε εγκαίνια αυτοκινητοδρόμου στην Αμάσεια (25/97/’20).

Μια στρατηγική που στηρίζεται στην επιθετική διπλωματία εναντίον εκείνων που στέκονται ή προτίθενται να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια του εμπνευστή της.

– Προειδοποιούμε ανοιχτά όλους όσους μιλούν και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν αρμόζει με την πολιτική, τη διπλωματία, την καλή πρόθεση και την λογική: Αν λάβετε το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο. Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις…, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, για να υπενθυμίσει στους καθεύδοντες της κυβέρνησής μας που επέλεξαν ανοήτως την προσφυγή μας στο Διεθνές Δικαστήριο, ότι θα αποβεί αυτοκτονική επιλογή για μας και άκρως συμφέρουσα για την Τουρκία.

Ο ”παράλογος” Ερντογάν για τη Δύση κρίνεται άκρως λογικός για τους Τούρκους, ως φαίνεται, όταν πρόκειται να υπερασπίσει τα κεκτημένα της χώρας τους. Και ως κεκτημένα θεωρεί όχι μόνο αυτά που περιλαμβάνει η Επικράτειά της, αλλά αυτά που… δικαιούται να περιλαμβάνει, σύμφωνα με το νεο-οθωμανικό δόγμα περί προσάρτησης εδαφών τα οποία ανήκαν παλιά στην Οθωμανική αυτοκρατορία.

– … Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα στο έδαφος, στην θάλασσα, στους φυσικούς του πόρους κανενός. Όμως, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώσει χέρι, στα δικά μας συμφέροντα και δικαιώματα…, δήλωσε εμφατικά ο ”σουλτάνος” αποσπώντας τις ενθουσιώδεις επευφημίες των παρευρισκομένων.

Φευ!.. Η Μεγάλη Ιδέα των Ελλήνων (που είχε σαν απώτατο στόχο της την ανασύσταση της παλαιάς Βυζαντινής αυτοκρατορίας στα όριά της και δεν τελεσφόρησε λόγω του εσωτερικού διχασμού και των κακών πολιτικών επιλογών του 1920-’22), γίνεται δυστυχώς κτήμα των δικών του ”μαξιμαλιστικών” σχεδίων και φιλοδοξιών, οι οποίες τον οδηγούν με εργώδεις ρυθμούς στην υλοποίηση του ονείρου του, στην ανασύσταση της νεο- Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Αυτή η επικών διαστάσεων προοπτική φαίνεται πως έχει οδηγήσει στα ύψη το ηθικό των Τούρκων αξιωματούχων και δημοσιογράφων, που – με όχημα τις κυβερνητικές εφημερίδες τους (Yeni Safak, Sabah, Sözcü κλπ) – κατακλύζουν τα Μέσα της γείτονος χώρας άλλοτε με φωνές διθυραμβικές κι άλλοτε με βολές προειδοποιητικές εναντίον μας, σε τόνους ”επαναστατικούς” και βάλε…

Την αρχή της κλιμάκωσης της δημοσιογραφικής έντασης σε βάρος μας την έκανε τον περασμένο Απρίλιο η ανθελληνική και άκρως επιθετική προς εμάς φιλο-ερντογανική Sözcü, όταν με άρθρο του Σαϊγκί Οζτούρκ πρόβαλε το επεκτατικό δόγμα της ”Γαλάζιας Πατρίδας” (που απαιτεί να… επιστραφούν στην Τουρκία 18 ελληνικά νησιά) καταγγέλλοντας – με άνευ προηγουμένου προκλητικότητα – ως κατακτηθέντα από την Ελλάδα την Ψέριμο και το Αγαθονήσι.

Για να φτάσει χθες (22/07/’20) η Sabah, δια της γραφίδας του αρθρογράφου της Τουτάρ Μπερτσάν, να μας προειδοποιεί για… επαναστατικά γυμνάσια ενόψει της εισόδου της Τουρκίας στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, όπου αναμένεται να αναδείξει με τις κινήσεις της τις καταπληκτικές ικανότητές της στο…σκάκι.

– Είναι κατανοητό ότι οι τρόμος που προκάλεσε η… Επανάσταση της Αγίας Σοφίας θα αυξηθεί την επόμενη περίοδο… ΗΤουρκία εισέρχεται στην παγκόσμια πολιτική , παίζοντας ένα καταπληκτικό σκάκι και η απόφαση για την Αγια Σοφιά ήταν μια από τις πρώτες κινήσεις αυτού του σκακιού. Ας δούμε ποια άλλη κίνηση θα ακολουθήσει…, έγραψε – μεταξύ άλλων – ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Προς το παρόν η κίνηση Ερντογάν – όσον αφορά τα καθ’ ημάς – ”φωτογραφίζει” όχι μόνο ό,τι κρύβεται πίσω απ’ την κουρτίνα των επιθετικών γειτόνων μας για το Αιγαίο (παιχνίδια με το Barbaros, που απέπλευσε από το Tasucu [έναντι της Κύπρου, 27/07/’20)] προς άγνωστο προορισμό), αλλά και για τη Θράκη μας.

Στο χθεσινό φύλλο της Yeni Safak (της οικογένειας του γαμπρού του Ερντογάν και υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ) αποκαλύπτονται έμμεσα τα σχέδια του Τούρκου Προέδρου γι’ αυτήν, σ’ ένα κρεσέντο δημοσιογραφικής καχυποψίας και επιθετικότητας.

Με αφορμή τη βάση των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, αναπτύσσεται εκτενώς απ’ τον αρθρογράφο Χασάν Οζκάν (γιου του Θρακιώτη μειονοτικού [ανθέλληνα σε ρόλο πράκτορα της Τουρκίας εκεί] Φερούχ Οζκάν, που έχει αυτοαναγορευθεί σε πρόεδρο της Αυτόνομης Συνόδου Διαπραγμάτευσης Δυτικής Θράκης”), όλη η τουρκική επιχειρηματολογία που θα ξετυλιχθεί στη Χάγη με όπλο την ”παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης” από μας. Της Συνθήκης, δηλαδή, για την οποία κόπτεται τόσο πολύ ο Ταγίπ Ερντογάν, ώστε βιάζεται να την αναθεωρήσει…

Σημειωτέον ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος διατηρεί στενές σχέσεις με την γνωστή για τις ανθελληνικές πρωτοβουλίες της Τουρκοκύπρια καθηγήτρια στα Κατεχόμενα Εμετέ Γκιοζουγκιουζελί, για την οποία έκανα λόγο στο άρθρο μου ”Οι δάσκαλοι των γενοκτονιών περισφίγγουν με τα πλοκάμια τους την Ελλάδα”.

Σημειωτέον, επίσης, ότι ο μηνυματικός λόγος του Χασάν Οζκάν (ο οποίος είναι επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ρούμελης[RUBASAM], μοχλού προώθησης των στρατηγικών σχεδίων του Ερντογάν) ανατροφοδοτείται πληροφοριακά κατευθείαν απ’ το Γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις εδώ και χρόνια ο πατέρας του, Φερούχ Οζκάν.

– … Η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται εντός των 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα περιοχής που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη. Σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή όπου είναι εγκατεστημένοι οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης, των οποίων τα δικαιώματα αυτονομίας έχουν αφαιρεθεί εδώ και 100 χρόνια, το να στήνεται μια Αμερικανική βάση αδιαφορώντας για τη Λωζάνη και δημιουργώντας ένα είδος στρατιωτικά ουδέτερης περιοχής ανάμεσα στην Τουρκία και σε Κομοτηνή και Ξάνθη όπου ζει η τουρκική μειονότητα, έχει ιδιαίτερη σημασία, παρατηρεί ο τουρκόφρονας δημοσιογράφος.

Για να καταλήξει κλιμακώνοντας τους επιθετικούς τόνους του με αντιαμερικανική κριτική και ρητορικές ερωτήσεις:

– Οι ΗΠΑ, αφού απέτυχαν στα σχέδιά τους να περικυκλώσουν την Τουρκία χάρη στις τουρκικές επιχειρήσεις (Αφρίν, Συρία) ”Κλάδος Ελαίας” και ”Πηγή Ειρήνης”, πραγματοποιούν νέες στρατιωτικές μεταφορές στην Αλεξανδρούπολη… Η ελληνική κυβέρνηση, που έχει ανοίξει τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τη Λάρισα και την Κρήτη για τους Αμερικανούς στρατιώτες, τι σχεδιάζει; Για ποιο λόγο οι ΗΠΑ επιθυμούν να καταστήσουν την Αλεξανδρούπολη (που απέχει 30 κι όχι 60 χιλιόμετρα απ’ τα σύνορα της Τουρκίας) στρατιωτική βάση;

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!..

Η αναφορά του Χασάν Οζκάν στην χιλιομετρική απόσταση της Αλεξανδρούπολης απ’ την Τουρκία (περιοχή την οποία στοχοποιεί η Άγκυρα, την ώρα που γράφεται το άρθρο, ανακοινώνοντας αποβατική άσκηση στην Α. Θράκη, ενώ δεσμεύει το Oruc Reis για έρευνες στην ΑΟΖ του Καστελόριζου) μόνο τυχαία δεν είναι.

Γιατί, σύμφωνα με το πρώτο άρθρο της Συνθήκης της Λωζάνης (1923), ”οι περιοχές απ’ την νησιωτική θάλασσα (Αιγαίο) ως την Μαύρη Θάλασσα (Εύξεινος Πόντος) – κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων και σε βάθος 30 χλμ – πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένες, ενώ – σύμφωνα με το άρθρο 3 – δεν επιτρέπεται να είναι εγκατεστημένη εκεί καμιά ένοπλη δύναμη ούτε να περιπολεί, πέραν των δυνάμεων της αστυνομίας/Στρατοχωροφυλακής, οι οποίες είναι εντεταλμένες για τη φύλαξη των συνόρων”.

Με βάση τα προαναφερθέντα, στα οποία ο τουρκόφρονας Θρακιώτης δημοσιογράφος της Yeni Safak προσθέτει και άλλες λεπτομέρειες σχετικές με το καθεστώς που διαμορφώθηκε για τους Έλληνες και τους Βούλγαρους με τις συνθήκες του Νεϊγύ (1919) και των Σεβρών (1920), οδηγείται στο σημερινό δια ταύτα που ”φωτογραφίζει” τα διαπραγματευτικά ”όπλα” που θα καταθέσει η Τουρκία στο Τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Χάγης (όπου, μετά την υπογραφή του συνυποσχετικού, θα ανοίξει η βεντάλια όλων των διεκδικήσεών της).

Το δια ταύτα, λοιπόν, της Τουρκίας – για την περίπτωση της Δυτικής Θράκης – θα είναι να παρουσιαστεί στο Διεθνές Δικαστήριο ως υπερασπίστρια της νομιμότητας!!!.. Ως υπερασπίστρια της Συνθήκης της Λωζάνης, ”που έχει παραβιαστεί απ’ τους Έλληνες”, οπότε – βάσει αυτής – δικαιούται να αιτηθεί την πλήρη αποστρατικοποίηση της ακριτικής ελληνικής Περιφέρειας.

Να αιτηθεί την πλήρη αποστρατικοποίησή της από ελληνικά και ξένα (αμερικανικά) στρατεύματα. Την κήρυξη, ουσιαστικά, της Δ. Θράκης σε ”μη κρατική περιοχή”, για να μην αναγκαστεί η Τουρκία ”να κάνει, αναπόφευκτα, κάποια στρατηγικά βήματα τα οποία θα δυσκολέψουν και την Ελλάδα και τις ΗΠΑ”…

Το σύνθημα, λοιπόν, ”Εδώ και τώρα αποστρατικοποίηση της Δ. Θράκης ή Αυτονομία της” θα περιλαμβάνει η τουρκική ατζέντα για την ακριτική περιοχή μας. Γιατί σε άλλη περίπτωση – όπως προειδοποιεί με τα δημοσιογραφικά της φερέφωνα η Άγκυρα – θα σηκώσει πρώτη το ”μπαϊράκι” της επανάστασης (εκ μέρους της εκεί μουσουλμανικής Μειονότητας, που τη θεωρεί τουρκική και την έχει κατά το μεγαλύτερο μέρος της στο πλευρό της) ζητώντας επίσημα την ”Αυτονομία της Δυτικής Θράκης”, μέχρι να ‘ρθει η στιγμή της προσάρτησής της στην Τουρκία.

Και προς Θεού, μην αντιμετωπίσετε το τελευταίο ανεκδοτολογικά, γιατί – σε αντίθεση με εμάς, που περί άλλων τυρβάζουμε παρακολουθώντας τους… ”Πέρσες” του Αισχύλου εν Επιδαύρω – οι Τούρκοι (”σαν έτοιμοι από καιρό”) ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τακτικές των Κατεχομένων της Κύπρου στην ελληνική Θράκη.

Ετοιμάζονται να προσκομίσουν στη Χάγη μέχρι και έγγραφα του οθωμανικού κράτους που θα αποδεικνύουν την τουρκική κυριότητά της (μια που η Αλεξανδρούπολη, μέχρι το 1913 [έτος απελευθέρωσης της Θράκης απ’ τον ελληνικό στρατό], ”υπαγόταν στην επαρχία της Αδριανούπολης, με βάση δημοπρασίες μολύβδου, χαλκού, λιγνίτη και πετρελαίου της εποχής εκείνης”)…

Κρινιώ Καλογερίδου

Πηγή: antinews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged