Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου για τον περιορισμό – απαγόρευση των διαδηλώσεων

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου σε συνεδρίασή του στις 9/7/2020, μετά από διεξοδική συζήτηση, κατά πλειοψηφία κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα για τον περιορισμό – απαγόρευση των διαδηλώσεων, που έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου εκφράζει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις – λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει και να στιγματίσει τις λαϊκές διεκδικήσεις εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

Η πόλη του Περιστερίου έχει μεγάλη και βαριά παράδοση μαζικών λαϊκών αγώνων. Δεν ξεχνάμε ότι το Περιστέρι από «χωράφι» έγινε πόλη με βασικές υποδομές μέσα από διεκδικήσεις, με εκατοντάδες πορείες και συγκεντρώσεις στα υπουργεία, συλλήψεις και διώξεις. Με τον ίδιο τρόπο σε πιο μαύρες εποχές κατάφεραν οι Περιστεριώτες να κλείσουν το λιγνιτωρυχείο και τις στοές του θανάτου.

Δεν θα επιτρέψουμε για κανέναν λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση.»

      Ο Πρόεδρος του

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΩΛΟΣ

 

Κοιν/νση:

1.     Εξοχότατο Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας

2.     Αξιότιμο Πρόεδρο της Κυβέρνησης

3.     Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

(με την παράκληση να δοθεί στα κόμματα και στους αρμόδιους υπουργούς)

4.     Γραφείο Τύπου του Δήμου

(για δημοσίευση στον Τοπικό Τύπο και

στην ιστοσελίδα του Δήμου)

   

 

 

Μοιραστείτε το:
Tagged