Ισπανία: Μόνο 9,3 εκατ. ευρώ πήρε από το ΙΡΑΝ ο επικεφαλής των PODEMOS, Pablo Inglesias

Τρομοκρατία,
Μοιραστείτε το:

Το Ιράν χρηματοδοτεί τους PODEMOS – 9,3 εκατ. ευρώ “εισέρρευσαν” στο κόμμα σε τρία χρόνια σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές

Σε δύσκολη κατάσταση περιέρχεται ο αρχηγός του ισπανικού κόμματος των ‘PODEMOS’ και αναπληρωτής πρωθυπουργός της σημερινής κυβέρνησης, Pablo Inglesias, μετά από έκθεση της κρατικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος (Sepblac) πως την τριετία 2012-2015 ο Iglesias έλαβε συνολικά 9.3 εκατομμύρια δολάρια με αποστολέα το Ιράν.

Σύμφωνα με τις αρχές της οικονομικής υπηρεσίας Sepblac, τα χρήματα παραδόθηκαν στους λογαριασμούς του τηλεοπτικού δικτύου 360 ​​Global Media, μέσο με το οποίο ο Iglesias συνδέεται μέχω του τηλεοπτικού προγράμματος ‘Fort Apache’, που διατηρούσε τότε και εμφανιζόταν αναλύοντας και σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα ή το ‘The walnut’.

Την παραπάνω αποκάλυψη δημοσιοποίησε στο ευρύ κοινό η εφημερίδα ‘El Mundo’. Η έρευνα των ισπανικών αρχών αποκάλυψε επίσης πως μεγάλο μέρος των κινήσεων χρηματικών ποσών από το Ιράν έγινε μέσω της τράπεζας Emirates NBD. 56 από τις 67 ύποπτες κινήσεις που εντοπίστηκαν εκκίνησαν από την αραβικής ιδιοκτησίας αυτή τράπεζα για να καταλήξουν σε ισπανικούς τραπεζικούς λογαριασμού απευθείας ή μέσω άλλων ισπανικών τραπεζών. Σε πολλές περιπτώσεις, ο εκδότης του κ. Iglesias είχε άμεση εμπλοκή στη διαχείριση αυτών των χρημάτων.

κολάζ από τις εκπομπές ‘Fort Apache’ στις οποίες εμφανιζόταν ο P. Inglesias προωθώντας το πρόγραμμα των PODEMOS. Έρευνες αποκαλύπτουν πως λάμβαναν χρηματοδότηση από το Ιράν (πηγή: El Mundo)

Εκτός των άλλων, η ‘El Mundo’ αποκαλύπτει πως πέραν άλλων κινήσεων, τουλάχιστον 93,000 Ευρώ μεταφέρθηκαν μέσω του δικτύου 360 Global Media απευθείας στο όνομα του Inglesias στο διάστημα Ιανουαρίου 2013 και Ιουλίου 2015. Πέραν αυτών, οι ελεγκτές της Sepblac εντόπισαν κινήσεις λογαριασμών και πληρωμές σε οργανισμούς και δομές που συνδέονται με το PODEMOS, όπως ο πολιτιστικός σύλλογος Producciones CMI ή το Barraca Producciones.

O αρχηγός του κόμματος Vox, Santiago Abascal, ζήτησε να εμφανιστεί ο Pablo Inglesias ενώπιον της ισπανικής Βουλής των Αντιπροσώπων και να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις αυτές καθώς και για τις κινήσεις των λογαριασμών που, όπως αποκάλυψε η έρευνα των ισπανικών αρχών, ξεκινούν από το Ιράν και διέρχονται μεταξύ άλλων μέσω του Ντουμπάι, της Κουάλα Λουμπούρ, του Λονδίνου, της Δανίας, του Χονγκ Κονγκ, του Λιβάνου, του Τατζικιστάν και της Κύπρου, προτού καταλήξουν στην Ισπανία.

Stathis Vasileiou

Πηγή: ptisidiastima.com

Μοιραστείτε το:
Tagged